kazafaza Napisano 12 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Mariana! Trzydzieści lat minęło odkąd usłyszano jego pierwsze krzyki w hrabstwie Marin w północnej Kalifornii. Z tej okazji na przyszły sezon zaprezentowano m.in. ślicznego sub-fata w kolorystyce nawiązującej do szalonych lat dziewięćdziesiątych Marin Pine Mountain: Co ciekawe, nie zawsze obecna jest poprzeczka usztywniająca wideł pozwalająca na montaż błotołapa(ale brakuje też wtedy bocznych gniazd): £750.00, CroMo, 27.5+, 1x10. Za £2200 dostępna będzie wersja Pine Mountain 2 ze stali Columbus Thron(zdjęć ani specyfikacji nie mam). Nie byłbym sobą jak bym nie zaczął zrzędzić(i to nie wina odkrytego dziś zabitego bębenka w mym Longienku) i nie spytał o celowość tak wysokiego umieszczenia otworów na koszyki? Marin Four Corners: Po latach w zapomnieniu powraca na salony model Four Corners - klasyczna wyprawówka poprzetykana modernymi gadżetami. Cena będzie zbliżona do prezentowanego wyżej Pine Mountain 1, najprawdopodobniej pojawi się też bogatsza wersja. Miejsca wystarczająco dużo na gumy 45mm z błotnikami lub 29x2.0 "na żywca". ...a na deser zdjęcie świetnie ukazujące jak kiedyś dbano o surowce wtórne i starano się znaleźć alternatywne sposoby zastosowania dla pewnych produktów: Jakniemontowaćamortyzatora czyli Marin Titanium FRS(~1994?): POZDRo-:beer <-- z powodu padłego sprzęta dziś będę kibicować Drunk Cyclist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 to ja już kocham... I ta poprzeczka usztywniająca bocznie co by nie mówić!ech stare czasy się przypominają, łezka w oku kręci, nawet czcionka jak za dawnych czasówA takiego fsra mieliśmy w bikershopie na wystawie, za jakieś kosmieczne 4450zł czy coś koło tego (w wersji alu nie tytanowej) i nie spytał o celowość tak wysokiego umieszczenia otworów na koszyki? a ja się zastanwiam czy tylko o bidon im chodziło... Zobaczcie, że są też śrubki pod spodem górnej rury. Po co? jedyne co mi przychodzi do głowy - pełen trójkąt montowany śrubkami od Porcelanowej Rakiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 12 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Nareszcie się ktoś w Marinie obudził! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 a ja się zastanwiam czy tylko o bidon im chodziło... Zobaczcie, że są też śrubki pod spodem górnej rury. Po co? jedyne co mi przychodzi do głowy - pełen trójkąt montowany śrubkami od Porcelanowej Rakiety Zapewne pod myk-myk'a, mniej zapewne pod przódrzutkę? Albo pod torbiela - nie ogarniałem P.R. ale tak sobie pomyślałem że można fajnie torbę na sztywno wpuścić w ramę Ależ mi się ten Pine Mountain podoba! POZDRo-:beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 13 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 a tego FRS'a to nie Manitou robiło dla Marina czy odwrotnie? http://www.vintagemtbworkshop.com/uploads/1/6/1/3/16132778/1598191_orig.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 Widły manitou były przerabiane na potrzeby ram Marina.A rzeczy zabawniejszych - te modele miały nie wiele wspólnego z fsrem jakiego znamy u szpeca. Zero ogniwa Leitnera.Dopiero potem (koło 95, 97r?) zmieniono koncepcję, damper poszedł w główny trójkąt pod górną rurą a z tyłu znalazło się prawdziwe czterozawiasowe zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Hej. Jest sens pchac sie w salse cromoto grande thruaxle? Czy odczuwalna jest jakas wieksza sztywnosc? Pozdro G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 Oj tak. Tym bardziej że to zdawa się 20mm? Tym lepiej bo da się przetoczyć piastę pod Boosta A jak zapodasz sterówkę zwężaną to od razu nadziewaj grubego lacza na taką obręcz bo wtedy zaskoczą i komfort i prowadzenie. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 Powitoł Nowe mariny piękne. Włóczykija bym przygarnął ...a na deser zdjęcie świetnie ukazujące jak kiedyś dbano o surowce wtórne i starano się znaleźć alternatywne sposoby zastosowania dla pewnych produktów: Jakniemontowaćamortyzatora czyli Marin Titanium FRS(~1994?): Jest jeden taki na allegro: http://allegro.pl/marin-manitou-deore-xt-19-wroclaw-retro-serwis-i5542949451.html Piękne są te manitou przez swoje kanciastości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 17 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 kurcze gdyby nie stan "dobry" który jest co najwyżej jak widzę dostateczny to bym łyknął retrosa do odnowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 (edytowane) Jeśli offtop będzie zbyt wulgarny śmiało kasujcie. Wiem, ze tu jest jeden z bastionów mniejszej liczby przełożeń, a dzis 9 z tylu to juz prawie SS;) Do tego moje pytanie dotyczy sprzętu niedzisiejszego. Do zmęczy, szukam jakiegoś sprawdzonego pomysłu na podczepienia sl-m770 do klamek tych "nowych" deorek. Shimano nie oferowalo chyba w ogóle manetek 9s z możliwością przytwierdzona do klamki... Jakies tam narzędzia mam i jeśli nie znajdę nic na wzór sam będę kombinował jak manetki przyjdą. Wiem, ze miłośnicy druciarstwa tez sie tu spotykają od czasu do czasu... Edytowane 19 Lipca 2015 przez rmn1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 19 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 A co jest nie tak w zwykłej obejmie do tych manetek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Kłaniam, Założywszy, że mówimy o takiej manetce: Nie wykluczone, że nadałby się jeden z Problem Solver'ów https://www.google.co.uk/search?q=sl-m770&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAmoVChMI3561kPTnxgIVyhTbCh0DIA05&biw=1600&bih=789#tbm=isch&q=problem+solvers+mismatch http://problemsolversbike.com/products/mismatch_adapters Poza tym pozostaje chyba tylko rękodzieło artystyczne... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Charge Plug do zgarnięcia po taniości: http://olx.pl/oferta/rower-single-speed-charge-plug-okazja-CID767-IDaXqjR.html#9323aa8d68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 coś podejrzanie tanio, napisałem pytanie o rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Niekoniecznie podejrzanie, je można było wyrwać nowe za ~1700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 wg zeznań sprzedającego podsiodłowa od środka suportu do zacisku sztycy 54cm , pozioma c-c mierzone po rurce 52 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 No i git, ale czy tam przypadkiem nie ma rozstawu 120mm? No i ofkors brak haka psiejrzutki... Nie żeby ani jedno czy drugie było problemem - przynajmniej dla mnie - ale warto wziąć to pod rozwagę jak się człek zamierza na zakup... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 czyli że idealo dla Ciebie Rafale Ino znów bez tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 (edytowane) taki model 'kononowicz - nie będzie niczego' ale o ile mnie wzrok nie myli to sterowka 1 1/8 ? wiec z przodu tarcze zasadzić to mały problem, bo tylko wymienić na wideł odpowiedni Edytowane 21 Lipca 2015 przez RafalxM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Wszystkie Wtyczki maja sterówki 11/8. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 A na allegro sama rama bez dynama: http://allegro.pl/rama-charge-plug-ostre-kolo-bez-ceny-minimalnej-i5539838780.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 A ten to z kolei z około 2010 roiku, czyli jakoś tak z pierwszego-drugiego roku na rynku... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 21 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 A tutaj można tanio, różne Gienki powystawowe trafić.Ostatnio poszedł taki ładny Day One na dyskaczach w mniejszym rozmiarze, na Alfince, jeszcze ten starszy - Reynoldsowy za niecałe 500 funiacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 21 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 czyżby to znak że pisany mi jednak SS ? http://www.ebay.co.uk/itm/2015-Genesis-Day-One-Disk-Steel-Singlespeed-Road-Bike-52cm-NEW-Ex-Display-/281751135395?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4199ad24a3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi