porcelanowy Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Powitoł Mariny fajne. Natknąłem się kilka razy jak szukałem dla siebie stali. Praaawie jedną niebieską. kupiłem @KryMar1983 - czemu mufa cię martwi? Offtopicznie Sztyca w konie zaczęła mi skrzypieć i strzelać. Trzyma, ale wkurzające więc do wymiany. Czy temat sztycy tytanowej 27,2mm, min. 350mm długości jest do ogarnięcia za 150-200ziko? Za ok. 65-70baksów są na zatoce nówki, ale niebrandowane, z kraju China i ciut mocowanie siodełka licho wygląda: http://www.ebay.com/itm/J-L-Ultra-Light-Titanium-Seatpost-27-2-400mm-31-6-400mm-200g-fit-Road-MTB-bike-/271291009625 http://www.ebay.com/itm/J-L-Titanium-Seatpost-27-2-410mm-for-Road-MTB-XC-Mountain-bike-Ultra-Light/301624121047 Jak myślicie, warto takie czy polować na jakieś używki? Jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mufa z racji tej rdzy wewnątrz... Pasowałoby przegwintować jeszcze raz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 1 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Dużo rdzy w mufie oznaczać może dużo rdzy w dolnych piórach ...a o tym już pisałem wyżej..Co się tyczy sztycy, szukałbym resztówek wysypu amoeby. Przez lata (dosłownie) zalegała na allegro za około 220-240zł, właśnie 27,2mm x350. Może gdzieś jeszcze po sklepach w Pl leży.am bym kupił ale dla mnie byłą za krótka (zresztą jedną tytanówkę mam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitah Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Dziekuje za opinie. Korci mnie stal i szukam coś fajnego pod 26" i vki. Tutaj waga fajna jak na cr-mo. Dobra nie zaśmiecam już tematu 29er. Pozdrawiam. Hej KryMar, Może zainteresuje Cię moja aukcja http://olx.pl/oferta/dmr-switchback-stal-cro-mo-26-cali-CID767-ID44Qlh.html Ja mam 183 cm i na niej jeździłem ale jest to 16" Korzystając z tego wpisu nadmienię, że rama Honzo jest nadal do kupienia http://olx.pl/oferta/rama-kona-honzo-CID767-ID9T0Vd.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Mufa według tego co mi odpisał właściciel posiada tylko nalot... Jak zapatrujecie się aby połączyć tą rame z Manitou R7 2012r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Powitoł Co się tyczy sztycy, szukałbym resztówek wysypu amoeby. Przez lata (dosłownie) zalegała na allegro za około 220-240zł, właśnie 27,2mm x350. Może gdzieś jeszcze po sklepach w Pl leży.am bym kupił ale dla mnie byłą za krótka (zresztą jedną tytanówkę mam) Ponad budżet. Będę musiał sprzedać nóż... Dzięki. Tymi chińskimi nie zawracać sobie głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Powitoł Ponad budżet. Będę musiał sprzedać nóż... Dzięki. Tymi chińskimi nie zawracać sobie głowy? A te chińskie cus cus się nie rozkraczy po jednym wypadzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 1 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Tymi chińskimi nie zawracać sobie głowy? Są tacy, którzy kupili i sobie chwalą (jednak są/były problemy z ich średnicą)http://singletrackworld.com/forum/topic/those-cheap-ebay-ti-seatpostshttp://forums.mtbr.com/general-discussion/e-bay-ultralight-titanium-seatpost-582832.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 1 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Kłaniam, Mam takiego tytanowego Kitajca, z J&L. Trzyma wymiar bardzo ładnie (27.2mm), jarzemko ma klasyczne, dwuśrubowe, jak w Tomkach. Złego słowa nie mogę powiedzieć... http://www.ebay.com/itm/J-L-Titanium-Ti-Seatpost-27-2mm-for-MTB-XC-DH-FR-Bike-/271118753748 Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Powitoł Tej chińskiej z normalnym jażemkiem nie widzę obecnie, będę monitorował. Dzięki Ivan. Amoebe też, dzięki anarchiuszu. O reszcie chińskich poczytam i też dziękuję Senks kumotrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 (edytowane) Wiem, że 26 cali, ale jakie nowe i jednocześnie retrostalowe: http://allegro.pl/nowy-wheeler-4800-cr-mo-4130-optima-tange-gs-2-i5504490569.html I takie coś na 28 calowych kołach pod przełajostwora wszelkiego dla kogoś niskiego (prosze o niebanowanie mnie za to): http://allegro.pl/trekking-specialized-cr-mo-tange-stan-idealny-i5504960975.html Koleś ma fajne rowery w ofercie w ciekawej cenie. Ściema jakaś? Warto się zainteresować? Co sądzicie? Edytowane 6 Lipca 2015 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabriel86 Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Piękny wheeler. Spotkać rower z roku 1995 lub wcześniej fabrycznie nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Teraz na takim osprzęcie ten Wheeler uchodziłby za dolną półkę ale jak na tamte czasy to było coś. Niesamowite że się takie rzeczy nowe zachowują, aż jakbym chciał niedużego Scotta ProEvlution łyknąć w takim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Taki stx to bije dzisiejsze ajlivio na łeb choć ino 7 fachów, ale japońskich Edytowane 7 Lipca 2015 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 8 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) Przesada z tym fetyszem jakości starego osprzetu na tym poziomie. Fakt XTR to była jakość/trwałość - miał inne ciaśniejsze tolerancje, nierdzewne polerowane kulki/bieżnie, porządne uszczelnienia, kute materiały itp, ale już taki STX Sp.Edition jaki miałem firmowo w dwóch Trekach 7000SHX z 93'go i 94'go wcale takie trwałe nie było już o Alivio nie wspomnę. Eksperyment z 94'go czyli przerzutki tylne z krótką śrubą szybko łapały luzy (rok czy dwa później się wycofali z tego), aluminiowe ślizgowe ośki klamek się szybko wybijały i też łapały olbrzymie luzy, cantiliwerki to wiadomo jak hamowały i żadnych uszczelnień nie miały o zabawie z ustawianiem nie wspomnę, korbę łatwo było przeciagnąć na kwadracie, w bębenkach kruszyły się zapadki a dostać go to jak w totka wygrać ;-). Jedynie napęd wiadomo przy 7'kach był znacznie szerszy, więcej mięcha więc i chodził dłużej. Ale mnie sentyment mimo to pozostał i już skompletowałem XT 737 z tamtego okresu (tylna poprawiona 739). Edytowane 8 Lipca 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 8 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Powitoł Stalowy fullik - gdzieś tam się przewijał po forum ten producent, ale w tym wątku go szukajka nie znalazła Caminade Bicycles: One4All. I 26 i 27,5". Całkiem zgrabny skubany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 8 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 (edytowane) zachwycili się Nomadem widać, ja tam wolę swojego plastikowego Tallka na normalnym kole a nie małych czy półśrodkowych kiszencjach i bez tego na siłę wciskanego designu czy tych chorych za wszelką cenę 1x10 czy 1x11 Edytowane 8 Lipca 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Górna rurka pogięta jak w beach cruiserach Zdecydowanie wolę prostego Cotica Rocket. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Powitoł Mnie tam się właśnie przez te wihajstry górrurki podoba, ale ja jestem na tym punkcie, nomen omen, "skrzywiony." Praaawie kupiłem takiego zawiniętego starego corrateca swego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 no Teambow to był gięty krzykacz ;-) http://www.retrobike.co.uk/forum/files/corratec_97_108.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Tęczowy krzykacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 9 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Moim skromnym zgrabniejszy francuz od Caminade - Victoire Cycles 29 z rurek Columbusa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 9 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 śliczny, taki... kobiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 ładniutki ale dlaczego kobiecy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Bo wygląda jak łabędź Mnie się osobiście nie podoba to że górna rura łączy się poniżej rurek widelca tylnego. Cała geometria płynnie się plecie a tu taki zgrzyt Całość bardzo zgrabna i też powiedziałbym że kobieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi