Mentos Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 wow, jak dla mnie pepicka pomarańcza śliczniutka, tak powinna wyglądać rama/rower, konkretny kolor/widoczna rama bez innej pstrokacizny, ale ta portlandzka sraczka to kolorystyczny brzydal na potęgę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 9 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Portlandza sraczka. OMG chcialbym miec taka sraczke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Inbred 26' w uczciwej cenie http://allegro.pl/on-one-inbred-cro-mo-18-do-am-enduro-dodatki-i5247923557.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Panowie w geometrii bardziej kumaci - do Inbreda 29" lepiej dać widelec 468 czy 483mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Ja miałem 468mm Szacunek.. I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 No i to jest chyba najpopularniejsza opcja, a kąt główki nie był krosiarski zbyt? Z kolei przy dłuższym widle podsiodłówka się niebezpiecznie wypłaszcza... trudne sprawy zaiste... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) całkiem przyjemne malowanie WHAT? To jest strawiona fasolka po bretońsku (czytaj moja rama) + odrobina szpinaku. W lekko wodnistej konsystencji...if you know what I mean. Pytanie. Gdzie zamówię naklejki On One w wybranym kolorze, niestandardowym? Wystarcza mi te główne z ramy + model. Polecicie coś gdzie mi wykreują takie cuś? Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez skwarek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 No i to jest chyba najpopularniejsza opcja, a kąt główki nie był krosiarski zbyt? Czy to wygląda krosiarsko? Nie wydaje mi się, poza tym przetestowane i sprawdzone. Pewnie można by się pokusić o wstawienie 483 ale wtedy kokpit może być całkiem wysoko... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Pytanie. Gdzie zamówię naklejki On One w wybranym kolorze, niestandardowym? Wystarcza mi te główne z ramy + model. Polecicie coś gdzie mi wykreują takie cuś? Może zapytaj tego użytkownika ebay jeśli chcesz coś niestandardowego. Może zrobi Ci, coś tam sobie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 @@IvanMTB, Dzięki za rozjaśnienie tematu, będzie 468 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Przez "chwilę" miałem w Inbredzie Krampusa, sprzedałem, za wysoko było dla mnie, kiepsko sie woził, 468 ECR jest trafione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy to wygląda krosiarsko? Nie wydaje mi się, poza tym przetestowane i sprawdzone. Pewnie można by się pokusić o wstawienie 483 ale wtedy kokpit może być całkiem wysoko... Szacunek... I. Ivanie groźny, nie wygląda, ale mnie się wydaje że ze wzgląd na gięcie kiery i kilka podkładkó pod mostem? Pikny patyczek do podparcia Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Z czy ten Inbred nie ma przypadkiem kopniętego haka od zmieniarki? Jest dziwnie odgięty do tyłu. Niby stal i można naprostować, ale przed zakupem lepiej to dokładnie sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 10 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Z czy ten Inbred nie ma przypadkiem kopniętego haka od zmieniarki? Jest dziwnie odgięty do tyłu. Który Inbred? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Jak sądzę chodzi o tego z allegro za 499 polskich złociszy, o ten:http://allegro.pl/on-one-inbred-cro-mo-18-do-am-enduro-dodatki-i5247923557.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 11 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Ivanie groźny, nie wygląda, ale mnie się wydaje że ze wzgląd na gięcie kiery i kilka podkładkó pod mostem? Na ten, wstepny i kontrolny set kiery/mosta/podkładek nie zwracałbym szczególnej uwagi, gdyż było to zaraz po poskładaniu roweru. Patrzyłbym raczej na położenie przedniego koła wzgledem ramy oraz kat główki ramy. Poza tym problem raczej rozwiązany, gdyż rzeczona alternatywa była w użyciu i została przez Kolege crusta odprawiona jako dając zbyt wysoki efekt... Z resztą tu ten sam wsobniak, tylko z czarnym widelcem tuż przed szmuglem do Skwarka. Z normalnym juz mostkiem, podkładkami i kierownikiem... Też raczej nie ma się do czego czepnąć... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) U mnie Panowie parę zmian w życiu, bezprądowca sprzedałem, problemy finansowe i zdrowotne. Padło na niego. Na sprzedaż poszedł też miejski rowerek z koszyczkiem. Ale serce nie sługa, dalej sobie przeglądałem aukcje i natknąłem się na ramkę Univegi, wraz z widelcem, sztycą, zaciskiem i hamulcami oraz przerzutką za 20zł! Pomyślałem, nie no, Bóg daje znaki, do tego w moim mieście. Podjechałem, kupiłem i z garażowych części złożyłem poniższego potworka, kiera i siodło jak w ostrym więc można między autami pomykać, oponki z tyłu stritowy hookworms 2,5 na kole do strita z przodu virube 2,35 chyba dziesięcioletnie Hampel na przód tylko, styknie. Idea przyświeca taka, by mieć czym śmigać po warszawskich ddr, które bardziej przypominają górskie szlaki pod względem gładkości, niż jezdnie dla szosówek, ale jednocześnie gdy kończy się DDR mogę zjechać na jezdnię i w tłoku aut bezpiecznie śmigać między nimi. Będę też ten rowerek brał w Polskę, kiedy będę zwiedzał inne miasta. Parę smaczków na zdjęciach poniżej, ramka jest pod stery ahead , podwójnie cieniowane chromo, z tego co po napisach widzę król Ritchey maczał paluszki. I to na tyle w sumie. Aaa, mam w planach ją pomalować, ale obecny kolor też mi się bardzo podoba. Co ciekawe na takiej ramce śmigał mój kumpel kiedyś i nawet pożyczałem od niego ten sztywny wideł do swojej stritówki, kiedy amorek mi pękł. Życie pisze fajne scenariusze. Nie ukrywam też, że przez ostatnie pół roku katowałem singielka pod ostre koło w miejskim tłoku, co spacza psychę, kumaci wiedzą, o co chodzi i ten rowerek jest próbą zwolnienia tempa i nie przepychania się z kierowcami auta na co dzień. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez am400d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 nienawidze Cie :D:D GRATULUJE znaleziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Też miałem taką ramkę!! Gdyby nie główka 1" i dosyć nisko umieszczony suport, to byłaby naprawdę świetna rama... (choć optycznie wygląda na lżejszą niż jest w rzeczywistości) Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez cienkun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 Jak sądzę chodzi o tego z allegro za 499 polskich złociszy, o ten: http://allegro.pl/on-one-inbred-cro-mo-18-do-am-enduro-dodatki-i5247923557.html Yup, o tego chodzi. Niby cena fajna, jest okazja, można by się zastanowić. Nie wiadomo tylko jak zakończą się próby prostowania haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 15 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Nie wiadomo tylko jak zakończą się próby prostowania haka. A czemu miały by się w ogóle zacząć? Ile pogiąłeś stalowych haków w życiu, że to taki problem "na wyrost"? Głęboki oddech, melisa i spokojna analiza sytuacji, nie pierwsza i nie ostatnia rama ze stałym hakiem co nie widziała imadła i francuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Prostowało się, nie raz. Nawet w obecnym projekcie, przełajce na Centurionie, trzeba było wprowadzić poprawki. Cierpliwość obowiązkowa! Ciekawe tylko, że w aukcji Sprzedający nic nie napisał o wygiętym haku, mimo, że widać jak na dłoni. A w temacie, macie jakieś sposoby na usunięcie farby z powłoki chromowanej? Skansol pomoże? Mam cr-mo widelec w chromie i ktoś go uciapał farbą jak resztę roweru malował. Chcę to ściągnąć i wypolerować na błysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 15 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Jakiś agresywny jeździec jesteś, bo mnie się zdarzyło może raz w życiu. Raz nawet zmieniarka poszła na patyku a hak nie drgnął.No i jak sam dobrze piszesz - prostowało się - czyli nie taki diabeł straszny.Jak się tak przyjrzeć to rzeczywiście - hak wygląda na wygięty do tyłu a samo oczko oparcia osi na rozwarte. Ciekawe.W sytuacji gdy pod Choinkę zdarzały się promocje i po 109 funtów (plus minus 10) nówki te 500zł wydaje się wątpliwą okazją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Nie agresywny jeździec, po prostu praca w branży. "Doświadczenie" w prostowaniu nabyte na stalówkach Klientów. Sam wygiąłem stalowy hak tylko raz, a to i nieznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 15 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 ...a widzisz, bo ja pytałem ile razy zdarzyło Ci się wygiąć hak u się! Czyli potwierdza się reguła ps: tak przy okazji - jednego znajomego nie udało mi się przekonać na stalowego 29erowca tylko dlatego, że nie miał wymiennego haka. Nigdy żadnego nie wygiął, rower do raczej turystyki leśnej niż lotów.. no ale "słyszał". Uwielbiam TO. Skończyło się na jakimś padaku glinianym (skądinąd dobrej marki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi