Grizzli Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 jakieś niezależne wiarygodne źródło? 2,2" to mało (choć w moją sarnę też wchodzi raptem "cienkie" 2,25 i jakoś daję radę) Info od BikePark. Jestem w posiadaniu foty rzeczonej ramy z opona 2.1. RaRa 2.25 to absolutny max jaki tam wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Gabor w BikeParku ma już wooda?Dziwne założenie producenta (lub bardziej niedopatrzenie) bo to rama nie ścigancka i nawet "chude niemieckie" 2,4" powinno w taką ramę wchodzić. No cóż, cena niezła, wygląd niezły ale wszystkiego mieć nie możemy w jednym pakiecie jak widać (znów wygrał gienek?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) Na obreczy siedzi jakas Kenda 2.1. Tak to wyglada: Edytowane 22 Marca 2015 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Co najwyżej madziarski krosiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 W sumie racja. Taki stalowy cross. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 (edytowane) ,,no proszę, a tu 8 lat temu w takiej Konie właziło bez problemu 2,5 a nawet więcej - zdjęcie 2 i 3 z NibyNicem 2,4 Edytowane 22 Marca 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Skoro wątek jest o stali to pozwolę sobie wrzucić tutaj małe info odnośnie zębatek z nierdzewki o których była mowa jakiś czas temu w innym wątku Jak na razie udało się zrobić 2 sztuki 32t BCD104 a jutro na maszynę leci 32t BCD94 dla kolegi Ivana Waga to skromne 96g Jedną sztukę wrzuciłem do siebie, zrobiłem parę km i działa to idealnie. Druga sztuka czeka na kogoś kto chciałby okrasić swój stalowy rower odpowiednią zębatką Zdjęcia w większej rozdzielczości : http://www.pinkbike.com/u/thor07/album/CNC/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Ło Kolego!!!! Jestem pod wrażeniem.....A byłem ciekaw co tam na frezarni... 96 gramów żywej stali.. nieźle nieźle.... wpisujemy na listę zakupów...?Oczywista pojawia się pytanie o cenę, oraz szanse na odrobinę indywidualizmu (czy to w ilości zębów, BCD czy montażu bezpośredniogo do korb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Z mocowaniem da się wszystko ustali Jak na razie mam przyrządy do 4x104, 5x94, 5x110. Żeby zrobić mocowaną bezpośrednio do korby to musiałbym mieć korbę do przymiarki, zrobić nowy przyrząd do frezowania no i wtedy cena byłaby wtedy "trochę" wyższa niż standardowych, no chyba że ktoś zamówi większą ilość. A co do ceny to za mniejsze (bcd94 30t-36t, bcd104 32t-38t, bcd 110 34t-38t) byłoby jakieś 150zł, a za większe rozmiary +25zł. To co ? komu sztukę z pierwszego frezowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Wystawiam swojego jednorzędowego xtra na sprzedaż w ciągu tygodnia to zamieszczę info, że dowolnej ilości zębów stalowa tarcza w zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak przyglądam się tej korbie i nie wiem czy dobrze widzę, czy nie... Ten wielowypust na pająk to jest taki sam jak w kasecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Inny, inna średnica, inny wielowpust. Ale spokojnie-jak by co - dostałbyś porządny "szkic" w dwg.Trochę szkoda, że teraz się pokazałeś bo dokładnie na dniach; do przełaju kupiłem nowe kółko 36z (alu-tfu!) a polerowanego xtra zastąpiłem 970 z szarym blatem :/No ale sam od siebie będę sobie kombinował jak by tu dać zarobić Koledze z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 O proszę jaki pikny zembatek! A czy podjąłbyś się zrobieniu takowego ale pod pająka sramowego? Mógłbym podesłać Ci pajączka, samej korby raczej nie bardzo gdyż będzie w użyciu... POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 (edytowane) wow zębatka superancka i waga jak na stal extra ;-) Jak się ogarnę z ramką trochę to też będę chętny. Nierdzewka bezprzerzutkowa ;-) Anarchy czemy taki kurbeln akurat??? chodzi o rozstaw śrubek 104..... wagę/cenę?? Edytowane 23 Marca 2015 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 kazafaza, dałoby się zrobić, ale zębatka byłaby bez offsetu. Niestety żeby zrobić offset wzorem z innych zębatek trzeba by bardzo dużo materiału skrawać, a niestety nierdzewkę obrabia się strasznie powoli jeżeli porównamy ją do alu i w związku z tym cena za zębatkę byłaby z kosmosu... W razie gdyby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam na PW lub maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 a 20'kę byś wyskrobał, taką niezaciągającą jak Stambeco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Myślę, że dałoby radę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 23 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Anarchy czemy taki kurbeln akurat??? chodzi o rozstaw śrubek 104..... wagę/cenę?? no teraz to ja Ciebie nie zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (edytowane) ... dlaczego nieśmiertelnego octalinka zamieniasz na hollowtecha 2 ??? A z innej beki co sądzicie o takiej obręczy na 29 http://velo.pl/czesci/obrecze/dartmoor/rocket-29-275 jest teraz w dobrej cenie Edytowane 24 Marca 2015 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 .. dlaczego nieśmiertelnego octalinka zamieniasz na hollowtecha 2 ??? No właśnie dlatego, że octalinkowi daleko było do nieśmiertelności A dostęp do kolejnych jest coraz to trudniejszy lub droższy. Nawet sobie wynalazłem na bazie BMXowychowych pakietów euro pod oś22mm sposób na rozwiązanie problemu... ale chyba jestem już zmęczony tym wszystkim. Teraz zakładam hollotwecha którego kupię nawet w lidlu i mam z głowy...Obręcze niezłe, ale teraz gdy wyszły nowe, lekkie i "nie wąskie" modele dt osobiście wolałbym spróbować szwajcarskiego sera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Kolejna zębatka gotowa Tym razem 32t 94BCD dla kolegi Ivana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 24 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 (już zazdroszczę Ivanowi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 24 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 @Thor07Jeśli to nie tajemnica kolego, to można wiedzieć skąd i jakiej użyłeś nierdzewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pluszaq Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Witam, Co prawda sam nie ujeżdżam "stali" ale czasami do was zaglądam bo bardzo mi się podobają stalaki. Przez przypadek dzisiaj natknąłem się na to http://allegro.pl/kross-unplugged-29-er-single-speed-retro-wawa-i5190220602.html Może kogoś zainteresuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor07 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Użyłem nierdzewki AISI 304, czyli dokładnie tej samej której używa Surly w swoich zębatkach. A materiał pochodzi od znajomego który zajmuje się wykonywaniem innych rzeczy z nierdzewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi