sztopi17 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Romet 29er 19" -widelec saso 29 -stery fsa orbit -sztyca ritchey -hamulce tarczowe shimano podstawowy model (plus tarcze ) -mostek Kore -kierownica Ameoba 740 mm Dasz 1000 zł i zabieraj mi go . Rama do malowania była przemalowana na czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 sztopi17 przejdźmy na PW w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 No dobra sztopi17 - wstałeś lewą nogą a położysz dwiema heheePowiedz lepiej od razu co w zamian za romka planujesz ps: to może jakiś bogaty chętny na sarnę się znajdzie (columbus, 2050gramów, 800g wideł, mufki, linki środkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 anarchy, Ty w takim razie pochwal się co zamiast sarny To jest właśnie problem z custom-ramami. Jak już sobie taką piękną, wymarzoną ramę sprawisz to w razie "W" ciężko się jej pozbyć bo jak już kogoś stać, to też zamawia customa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 anarchy, Ty w takim razie pochwal się co zamiast sarny od ponad roku zalega Singular do ...scustomowania u Rychtarskiego Z Sarną wszystko jest ok, oprócz tego, że właśnie jak na swój niziołkowy wzrost wyrosłem z 650b na ogonie (albo dorosłem do pełnego 29). Dziś już mnie po prostu nie stać na dwa bardzo podobne rowery ps: a z tą ceną bym nie przesadzał, zdaję sobie sprawe jaki mamy rynek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 14 Marca 2015 Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Na sprzedaży Romka specjalnie mi nie zależy. Bardzo wygodna i wdzięczna rama. Na razie nic konkretnie nie planuje. Myślałem pogonić fata,romka i sprawić sobie Krampusa , ale jakoś mi przeszło. Szkoda , że w Polsce taki bida z nowościami i wszystko trzeba kupować w ciemno bez przymiarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Ktoś na alledrogo z Zabrza chce pogonic Krosa Big Wheel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Zastanawiam się nad użyciem piasty wielobiegowej Alfine, gdyż głównym założeniem ma być prostota Ja mialem swego czasu 8-biegowe alfine i jakos sie nie zakochalem. Pare razy uslizgnela mi sie jak akurat potrzebowalem pocisnac i pozniej juz nigdy nie mialem do niej pelnego zaufania. Za kazdym razem stajac na pedaly zastanawiam sie czy tym razem nie wybije sobie zebow o mostek. Polecam rozwazyc rozwiazanie 1x10 z zebatka narrow-wide, bedziesz mial lzej, prosciej, taniej i lepiej zestopniowane w zamian za brak mozliwosci zmiany biegu na postoju i moze marginalnie wyzsze ryzyko wkrecenia jakiegos badyla w lancuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Pare razy uslizgnela mi sie ...a czy znalazłeś przyczynę tegoż "uślizgnięcia"? Pytam, gdyż nie zauważyłem aby inni użytkownicy wyrażali taką opinię nader często a z własnego doświadczenia wiem, że takie historie przytrafiają się gdy linka się dociera/dociąga lub gdy niechcąco "pociągnęliśmy" za pancerz. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gof Napisano 16 Marca 2015 Udostępnij Napisano 16 Marca 2015 Nie znalazlem. Kropeczki na obudowie byly idealnie rowno, na ile sie da to okreslic na oko. Moze mialem pechowy egzemplarz, moze jestem za gruby do tak delikatniej konstrukcji. W miedzyczasie zlozylem inbreda wiec rower z alfine trafil do piwnicy i nie mialem motywacji zeby go diagnozowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 (edytowane) tak z Alfinami niestety bywa, chyba częściej z 11'ką bo mi się to poza innymi przypadłościami często przydażało i było powodem że się z nią ostatecznie rozstałem. Kropeczkę oczywiście przerabiałem podobnie jak ciągły pancerz idealnie podocinany/poopierany. Edytowane 17 Marca 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 17 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 SingleBe na Dużym Plusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 17 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 I to jest właściwe miejsce na takie nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 I tak zaraz ktoś wyniucha, więc moja ukochana Kona, 3cia i ostatnia ze stalowego Konowego miotu a druga na normalnych kołach idzie w ludzi. Start na Alledrogo o 22.00 to podam linka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 as promised: http://allegro.pl/show_item.php?item=5188270731 przebieg 850+1900km więc jak mi edycja wskoczy poprawię ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 Courtesy message: http://www.ribblecycles.co.uk/sp/road-track-bike/blackburn-blackburn-bottle-cages-blackburn-chicane-stainless-steel-bottle-cage/blacbotc295000000000 Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 18 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 @mentos - PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Powitoł Mentos, koniak jest 29" i tak fabryka planowała? To już chyba w każdym rozmiarze "dorosłym" go robili Nie chcę psuć rynku ale jest jeszcze jeden explosif na allegro, podobny do mojego: http://allegro.pl/rower-kona-explosif-i5183469118.html Chętnie bym ten widelec chapnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) Były i 26 i 29, raczej jej nie przespawałem na większe koło . I widziałem tą zielono oczywista, ta cena mnie utwierdziła właśnie w tym że moja cena jest adekwatna, bo w końcu za większe koło jednak się zawsze więcej płaci no i mój powiedzmy to szkielet jest praktycznie nie jeżdżony a i tarcze czy fajniejsze dodatki też są ;-). Ofertę na 2500 poza Alledrogo już po jednym dniu mam (ciekawe czy stąd ?), ale ośpiech złym doradcą jest - dam szansę wszystkim. Ale sentyment mi się do tego kolru włączył bo od tej zielonej Kony zaczynałem w końcu przygodę z powrotem do stali. Żeby się kurde jak to często mam za kilka lat nie włączyła chęć odkupienia jej od Ciebie ;-) Edytowane 19 Marca 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (ciekawe czy stąd ?) Przeczucie nie myli, bo faktycznie oferta jest stąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 (edytowane) no to pozdrowerek, dziś dorzucę do galerii fotki tak jak jest na stojaku bez kółek jak cuś 29 MTB na Dura-Ace - sorki że nie stal ale jednak pikny: Edytowane 19 Marca 2015 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Doszły do mnie informacje niepokojące. Dla każdego, kto zacierał rączki na Woodlandsa Cr-Mo mam średnie wieści. Rama przyjmie kapcia max 2.2. Dla mnie niestety lipa i wyznacza kierunek bardziej w stronę karate małpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Doszły do mnie informacje niepokojące. Dla każdego, kto zacierał rączki na Woodlandsa Cr-Mo mam średnie wieści. jakieś niezależne wiarygodne źródło? 2,2" to mało (choć w moją sarnę też wchodzi raptem "cienkie" 2,25 i jakoś daję radę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Hmmm no to może na tył jakieś 27,5+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 22 Marca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 heheWłaśnie gadamy sobie z Kovalem, że w sumie teraz takie 27+/29+ (79plus erowiec?) pasowało by zbudować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi