porcelanowy Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Powitoł Wata stalowa - pewnie to by dało radę i polecam rzucić na nią okiem Przeszlifować przed zapodaniem środka antyrudosukowego tak czy siak wypada. Co do pana od haków - poślę mejla i dopytam o kilka spraw: materiał, czy zrobi mi takie jak mam obecnie w konie, czy zrobi z taką wpustką w gniazdo jak na poniższym zdjęciu. Ale to za dni kilka jak wrócę do domu Edytowane 12 Stycznia 2015 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Nie wiem po co tylko uparłeś się na mechaniczne usuwanie rdzy (któej i tak nie usuniesz całkowicie-vide pióra w środku). czyli poczekać aż przetestujesz ten swój środek i wtedy mówisz nim polecieć? Czy ogólnie w środku nie czyścić? tam jest dużo tego jak tak patrzę i to na dnie zwłaszcza. proponuję styl do miotły (poważnie), na to kawałek papieru nawinąć, najlepiej podklejonego na gąbce (jak dla blacharzy-lakierników) tak zrobię, już kijem czyściłem benzyną i szmatką, ale nie wpadłem by nalepić papier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 ręczna robota najlepsza ;-))) ruchy posuwiste... lekko obrotowe... a potem zwilżyć smarem ;-)) prawie jak erotyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 Poniedziałkowa wizyta na ibeju odbyta, oto stalowe ogłoszenia: Gienek Fortitude 19" SS: http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=251791340723 Singular Swift L: http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=321644773843 POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 ...to się spocą rączki co niektórym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 (edytowane) A ten Swift, to ten ubiegłoroczny? Ten poszerzony?PS. 1 Lordzie a "Ogór", kiedy pod młotek idzie? PS. 2 A tak na marginesie, to głosowaliście w ankiecie RetroMTB forum? Macie jakiegoś faworyta?http://forum.retromtb.pl/viewtopic.php?t=5426&postdays=0&postorder=asc&start=0 Edytowane 19 Stycznia 2015 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Może ktoś będzie zainteresowany: Rama Jamis Dragon za 400pln było coś o niej na naszym forum. Tutaj jest trochę więcej. Warto? Jak na razie jeden ze starszyzny mi odradzał. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Już jakiś czas się pojawia. W sumie kupno na własne ryzyko, bo nie wiadomo co się czai pod lakierem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 PS. 1 Lordzie a "Ogór", kiedy pod młotek idzie? Pojechał POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mehow Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Kross Unplugged się załamał ;-) ... Nie wytrzymał skoków na krawężniku Grzegorza hehe Nie do końca wiadomo co było przyczyną bo rama była ostatnio pokryta warstwą błota... Czy według Was może to być też gleba? Edytowane 28 Stycznia 2015 przez mehow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Kross Unplugged 2008-2015 Rest in Rust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ostatnio widzialem Grzecha jak zapindalal na bezpradowcu z bananem na gebuli Nie ma sie co dziwic ze krosik nie wytrzymal napiecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Dobrze że rower tani więc rama będzie jeszcze tańsza. I co teraz ? Co na podmianę? Surly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Zakatował Grzesiek Krossa.PS. a może by go tak do prądu podłączyć? może jeszcze ożyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) albo Grzesiek albo Ruda od środka, bo że Reynolds taki słabosilny miałby sie okazać edit z drugiej strony te rureczki są mocno wycieniowane, rama jest lekka ( 2200 zdaje się że gdzieś czytałem) do skoków słabo sie nadaje ale żeby krawężnik Edytowane 28 Stycznia 2015 przez crust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Kiedyś pewien pan przyprowadził rower z podobną wgniotką(choć w wunglu) którą zrobił jak spadł na górurkę okrakiem. Bez jaj! Tzn., właśnie nimi ale jak sam niemrawo przyznał falsetem od tego czasu "coś w jego życiu się zmieniło". True story. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) mi to na złamanie nie wygląda a raczej na solidną wgniotkę od kierownicy...rogów.... o ile to górna rura .....każda moja stalówka w historii takie coś miała....ale wtedy jeździło się z mostkiem 130 na inwert.... Edytowane 28 Stycznia 2015 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 (edytowane) Oldskulowy ramiak pojawił się na aledrogo za przystępny piniądz. Onegdaj za czasów małego koła nawet na to odkładałem;) Za taką kasę to można sobie w pełni sprytną zimówkę zasemblować. Kross Unplugged się załamał ;-) ... Nie wytrzymał skoków na krawężniku Grzegorza hehe Nie do końca wiadomo co było przyczyną bo rama była ostatnio pokryta warstwą błota... Czy według Was może to być też gleba? W rajchu masz rame na podmianke;) KROSS BIG WHEEL Edytowane 28 Stycznia 2015 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Na allegro są ciekawsze http://allegro.pl/romet-29er-kultowy-unikat-chris-king-thomson-i5037106613.html http://allegro.pl/rama-genesis-altitude-20-20-5-reynolds-853-i5030825360.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 ten genek to nawet w moim rozmiarze...... ale mnie pokusiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Kiedyś pewien pan przyprowadził rower z podobną wgniotką(choć w wunglu) którą zrobił jak spadł na górurkę okrakiem. Bez jaj! Tzn., właśnie nimi ale jak sam niemrawo przyznał falsetem od tego czasu "coś w jego życiu się zmieniło". True story. Na 100% Grześ przydzwonił dzwonem tylko nie chcę się przyznać i zwala na krawężnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 ten genek to nawet w moim rozmiarze...... ale mnie pokusiło Ładny, zacny i szlachetny Ci on, należy jednak pamiętać że to mała kiszka. 650b wchodzi na styk, słowo honoru i brak błota w razie chęci kombinatorskich... Tu natomiast bardziej łobuzerska odmiana POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Stycznia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Tu natomiast bardziej łobuzerska odmiana Ładniutkie są te ramy. Nawet jest taka jedna w moim starym fap-folderze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 (edytowane) albo mi się coś zdaje ale ten epicon go uczopernił nieco ;-))) Takie 650 b już mam na Koniaczu.... na razie zachwyt wielki- większe koła na tej samej bazie....... Raczej 29 podcelować....a może cx ..... Edytowane 29 Stycznia 2015 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Alpitude, jak mnie pamięć nie myli, był rysowany pod 140mm i geo ma bardziej zawiadackie niż Altitude. Czoper? Tak, raz na wynos poproszę! POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi