Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 odpowiedź jest banalniejsza niż się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Rury są spawane z pierścieni? POZDRo-:beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 16 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 A może to jakaś stal aluminiowym drutem zbrojona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 16 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 tak, Pierścieni Włatcy Móch i Czech Wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 16 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Innego wyjścia jak to, że ta zeberka to jakiś "efekt" procesu cieniowania rurek, nie odnajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 17 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 co przedstawia ostatnia fotografia pęknięcie przedstawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) Innego wyjścia jak to, że ta zeberka to jakiś "efekt" procesu cieniowania rurek, nie odnajduję. cze jestem tu nowy ;-)) trochę śmigam na rowerze.... stal w rowerze fascynuje od zawsze Jak dla mnie to proces technologiczny przy ciągnieniu rur... a może forma wzmocnia ??? A to mój ostatni projekt... ma miesiąc. Zgadnijcie co to za rama ;-))) Edytowane 18 Listopada 2014 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) na moje oko pahoehoe lub explosif około 97 - 99 rokmiały jedną charakterystyczną rzecz w porównaniu zarówno z tańszymi modelami (jak fire mountain) jak i wcześniejszymi i późniejszymi rocznikami (później pahoehoe zrobiło się paskudnie gliniaste)ps: oczywista nasuwa się kolejna zagadka "jaki to detal" Zimny i nasz nowy kolega Wójo nie liczą się w tej grze Edytowane 18 Listopada 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 cze jestem tu nowy ;-)) trochę śmigam na rowerze.... stal w rowerze fascynuje od zawsze Jak dla mnie to proces technologiczny przy ciągnieniu rur... a może forma wzmocnia ??? A to mój ostatni projekt... ma miesiąc. Zgadnijcie co to za rama ;-))) kona.jpg to Kona brawo Lavadome wstawione koła 27 ;-) opony 2.0 i złapał hamulec ;-)) trochę jestem w fazie testów takiej przeróbki... Prowadzi się świetnie (niski widelec) pięknie tłumi Wracam do stali .. po wielu latach moja droga zatoczyła piękne koło ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Powitoł Że kona o było dosyć łato zgadnąć Jakie opony wstawiłeś i jak się sprawóją? Też się u siebie nad półdużymi kołami zastanawiam na przyszły/następny rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 znalazłeś tanio obręcze pod 27" i V-ki? A rocznik tej Lavy znasz? Bo jeśli to coś przed lub po datach jakie pisałem to będzie dla mnie niezła ciekawostka Że kona o było dosyć łato zgadnąć i tak i nie (nie licząc podpisu pod jpgiem hehe), sławetny Blizzard w owym czasie był bardzo, bardzo podobny do Paho, Explosifa czy wspomnianej Lavy.Tylko detale jak prowadzenie linek czy haki ułatwić mogły by rozpoznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) opony Panaracer CommetHardPack 650b są rewelacyjne... małe błotko też dają rade.. no i się zmieściły do 26 ;-0) Kona Lavadome 1999 Tanie obręcze ma Mach Combo. V-ki tektro z lekko podszlifowanymi klockami. Edytowane 18 Listopada 2014 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 właśnie widzę Że to modele mniej więcej z tych lat a nie wcześniejszych można rozpoznać po tym: A odnośnie wspomnianego R.M, po latach nadal twierdzę, że to była jedna z piękniejszych stalówek...(trochę klimat retro nam się robi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) gdybym nie widzial hakow powiedzialbym, ze to rocznik pre 94; Po prostu wysoka glowka (zgaduje ze to rozmiar 20") i za niski widelec (do rocznika 99, ktory jest amortyzatoro-friendly) myla. dzieki za cynk o tych machach!!! mi z trudem udalo sie nabyc v-kowe schurmanny (chcialem srebrne) pzdr Edytowane 18 Listopada 2014 przez twojastara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 18 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 a mówiłem, że Zimny będzie wiedział najlepiej? Z tymi obręczami to niezły zonk, szkoda, że jak miałem tytanowego mongoosa nie było tego na rynku.... a tak poszedł w ludzi i nawet nie wiem kto i co... a taki był ładny, taki szary bury letki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 dokładnie taki fiolet.... co do widelca był amor ... dostał widelec tange... jako ze niski to geometria sie nie spierniczyła i prowadzi się jak 26... a jeździ lepiej. Na przyszły sezon celuje chyba w 29 stal. Co do obręczy to też sie naszukałem.... ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 a nie pokazalbys jak Ci hample lapia? powiekszales otwory w v-kach ku gorze tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Widelec +2 centymetry wyższy, przednie koło 29er i z tej kony fajny 279er by wyszedł. Z tyłu piasta torpedo, z przodu tarcza ... pogańsko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 co do 29 z przodu... to sie geo spierniczy...... teraz jest idealnie.... V-ki znalazłem z największym możliwym zakresem regulacji, podszlifowałem klocki od dołu po ukosie tak ze nie schodzą pod obręcz... jak podpiłuję otwory w vkach będzie idealnie. Maszyna w fazie testów... dopieszczam i testuję. Opona Panracera to max co wchodzi bez przeróbek. Prowadzi się świetnie i pięknie tłumi drgania całość... bo to stal... no i waga 11.4 kg bez napinania się...no i 1k zł, a daje tyle radochy ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dobra wyprz na Pompine http://www.on-one.co.uk/i/q/FROOPV3/on-one-pompino-frame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Pompon jak Pompon (tylko canti, kąty CXowe i ta waga chyba mocno przekłamana), ale po ile mają oury! http://www.on-one.co.uk/i/q/BTOUMO/oury-mountain-grips(żeby nie było - przecenione totalnie są wersje ..."steel") Edytowane 19 Listopada 2014 przez anarchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Dobra wyprz na Pompine Żadna tam rewelacja, co rok przed świętami schodzą tak z cenami. Ja czekam na powrót czarnej Pompetamine. Może się w końcu* skuszę. *Albo napadnę na kantor i zamówię jakiegoś porządnego customa. Edytowane 19 Listopada 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Jestem za " * "(bo potem znów będzie płacz, że komuś v-clavy albo nano nie wchodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 19 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 (edytowane) Zgadza się anarchy. Z tego co wypisują na lfgss, to tam nawet nie ma co marzyć, że taki V-Claw czy Nano wejdzie, a ten wisi, kurzy się i spogląda na mnie z góry co jakiś czas. PS. "666" - The Number Of A Beast Edytowane 19 Listopada 2014 przez adamos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 19 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 nie przejmuj się, moje Vclavy też się kurzą... ale już niedługo... (tym razem naprawdę hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi