Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam milion rowerów, w tym malowane, zatem przyjmij radę Smerfa z Papy: porzuć swe ogrowe plany,   a pojedź w tym czasie zobaczyć jeden most, jeden zamek, i jedno jezioro. Kiedy wrócisz zmarźnięty, na tydzień dostaniesz kataru, ale chęć na malowanie albo nową ramę  zniknie :) 

Poważnie lepiej jeździć i żyć patrząc na świat z  roweru, niż ciągle rozglądać za rowerami... moje błędy za tym stoją :) 

• +1 pomógł 7
Napisano

A do tego też doszedłem jeżdżąc rowerkiem .u mnie właśnie różne pomysły przychodzą jeżdżąc rowerem wtedy mam czas na to 😀jadąc 3-4 godziny jest czas na mądre i głupie pomysły .🫣

To raczej chyba szukanie dziury w całym , chęć mnienia czegoś innego sprawdzenie czy to to czy nie to .

Napisano

Ja mam 2 Ogry XL i sobie chwale. Jednego mam stricte wyprawówkę z bagażnikami i na rohloffie a drugiego jeszcze na oryginalbym 1x10, ale docelowo albo SS albo Alfine8 albo 1x11. Aktualnie muszę pozbyć się stalowego Ninera RLT9 (rower / framset) w rozmiarze 62 czyli  dla rosłego chłopa. Ostatnio udało się wyrwać za śmieszny pieniądz tytanowego Van Nicholasa Zion 29" w moim rozmiarze. Co do baranków ja nie będę ukrywał poważnie myślałem nad zakupem tego framesetu Marina bo fajna cena albo sprzedaży wszystkiego co mam i Salsy Fargo tytanowej ale DropBary w są dla mnie zbyt problematyczne od owijek przez klamkomanetki na cenach wszystkiego co do gravela kończąc.

Napisano

Plany były ambitne, ale po latach trzeba spojrzeć sobie w oczy i podjąć męską decyzję nieco je weryfikując. Zatem z chęcią pozbędę się mojego niedoszłego „projektu” a raczej jego bazy. 
Rama Genesis High Latitutde w stanie  podrdzewiałym szuka nowego właściciela. 
Rozmiar L.  
Rama prosta i bez pęknięć, ale mimo to w stanie dalekim od ideału… 
Najgorzej wygląda środek suportu.
Niestety po latach leżakowania zapodział się gdzie dolny ślizg od linek, znaczek z główki i zacisk sztycy. 
Poniżej kilka zdjęć poglądowych. 
Może ktoś podejmie się reanimacji - u mnie jednak Inbred ma dożywocie :)
Zainteresowanych zapraszam na Priv. 
Do odbioru Wawa i okolice(czasem bywam i na Podlasiu).

IMG_0092.jpeg

IMG_0093.jpeg

IMG_0094.jpeg

IMG_0095.jpeg

IMG_0096.jpeg

IMG_0097.jpeg

IMG_0098.jpeg

IMG_0073.jpeg

IMG_0090.jpeg

• +1 pomógł 2
Napisano

W każdym razie i tak z tego Solarisa zrobiłbym gravela🫠 więc wpadł mi chcąc nie chcąc frameset Marina.

DSC03793.thumb.png.6c9530f4dd18a7cb290d97e4fc8693f3.png

Recon 2.6'' na przód jest na granicy wytrzymałości widelca, takoż zmuszony jestem kupić na przód Recon Race 2.25🙃

DSC03792.thumb.png.8bd41c982bd14e5a04c9e655bb34c37d.png

Pozdrow'er😘