Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy S, czy M, to już sam musisz sobie odpowiedzieć. Ja też mam 170 i wolę dłuższe ramy z krótszym mostkiem. Właściwie każdy z moich kilku rowerów, patrząc na tabelki, jest na mnie za duży.

• +1 pomógł 1
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

Bardzo fajny sprzęt, podobuje się! 👍

Również gorąco polecam Waltly, chyba trzeba będzie poczynić temat gdzieś tu na forumie dla dumających nad kastomowym tytanem…

Napisano
W dniu 3.01.2025 o 12:22, jendrzych napisał:

Niszę żwirową zasiedlił Timur, zbudowany z baranich przeszczepów z mJurka i tytanowo-plastikowego framesetu od Waltly, krojonego pod moje wymagania. Waltly - gorąco polecam.
Stal, nie stal... Rurki metalowe i w dodatku niegliniane, więc chyba można tutaj.

Szykowna konstrukcja, a rurki jak najbardziej koszerne.

Napisano

Reflektowałby ktoś na takie wynalazki? Oba w pełnej stali. Możliwość sprzedania jako rama+wideł albo gotowy rower. Koła mam na maszynach z kasetą, takie jak w Muirwoods poniżej. 
Chłopak mi ruszył ze wzrostem w tym roku i z 13 cali w sezonie pewnie od razu wskoczy na 17 cali jak trend się utrzyma. Jak mam te ramy zatrzymać dla kogoś to proszę o info. Stal powinna zostać w plemieniu paprykarzowych wojów.

Alpinestars 100 (13,5 cala)

image.thumb.jpeg.0e693cce6aa79588baa8d7a073fd1f46.jpeg

Marin Muirwoods (15 cali)

image.thumb.jpeg.1fede327be51105b74c44e044278006f.jpeg

• +1 pomógł 1
Napisano

@Grizzli widelec został mi zaproponowany przez wykonawcę ramy - przyjąłem, bo łyka gumę 2,2
obecnie Timur ma kapcie Continental Hardpack 29"x2,0", ale pewnie w przyszłości wyfasuję mu jakieś gumy 2,2"

FK-F095200 55C 2.4 650B.jpg

Napisano

Półtora roku temu Sumi napisała: „Shipping by  DPD price is 300 USD,shiping time about 2weeks, included the customs fee.„

Nie wiem czy ta cena wciąż obowiązuje, ale z cłem po ich stronie jest miło.