Sobek82 Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Broken Road a taki typowy. 🫠 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. akkwlsk Napisano 11 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 11 Lutego Kolejne wcielenie GT i jednocześnie kolejne podejście do czegoś bardziej grawelowego niż puffin na półtłustych gumach. Trochę dużo czasu minęło, ale gdzieś tam w czaszki czeluściach mam ciągle wspomnienia Kuwahary, no i jakby kto pytał, to czuć różnicę w konstrukcji obu ram. Rurki oversize i triple triangle to zdecydowanie sztywniejsza jazda, ale w pozytywnym sensie. Otóż węzeł suportowy w GT zostaje mniej-więcej na swoim miejscu przy ciśnięciu w korby, gdzie w Kuwaharce wystarczyło spojrzeć na tenże bardziej stanowczo i już zaczynał pływać na boki Pozostałe standardy też zdecydowanie bardziej nowoczesne i bliższe MTB no i ziarnko do ziarnka i rower robi się całkiem przyjemny. Samej zdolności terenowej nie ma co porównywać, GT mam obecnie postawionego na kołach z marina nicasio, jakoś 50mm gumy na kole 27,5. Co ciekawe, wcześniej jeździłem na kołach 26x2,3" i telepało znacznie mocniej, nie lubiłem tamtym zestawem zjeżdżać z asfaltu. Także jakby ktoś planował podobne restomody, to uprzejmie donoszę, że idąc po całości (tarczówki, ahead, większe kółka bezdętkowe) otrzymujemy rowerek bardzo współczesny, a do tego ekologiczny, bo z recyklingu Pyrsk! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Gruz wstępnie pozdrow'er😘 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Sobek kuma czacze, Szatan Gruz to już nawet nie recykling, to już stan połowicznego rozkładu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Jak ja poluję na takiego Karakoramama, albo innego Avalanche'a czy Tequesta, ale na moje 5.5 ft nic nie mogę znaleźć. Gdyby więc komuś zalegała jedna z powyższych, to czekam na oferty. Obiecuję, że każdą przemyślę. Byle by nikt nie wyskoczył z alu, bo pognam go z nią do punktu skupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego https://www.olx.pl/d/oferta/transition-transam-xl-l-hardtail-stalowa-rama-CID767-IDYmeiM.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Na sprzedaż trafia moja ukochana stalowa, rama hardcore hardtail Transition Trans am, 27.5 Rama w bardzo dobrym używanym stanie jak na ramę z 2017 roku. Posiadaną przeze mnie od nowości. Ostatnio online w dniu 29 stycznia 2024 Dodane 06 lutego 2024 Obudziłem się rano i poszedłem do garażu, chciałem dojść do biurka, ale coś ewidentnie mi przeszkadzało, zapaliłem światło, moim oczom ukazał się niekompletny rower, legendarnej Marki amerykańskiej której z chęcią się pozbędę, za dopłatą odsprzedam resztę części, piszcie na priv. Pozdrow'er zakręcone ziomki rowerowe. Może @akkwlsk zainteresowany, nie będzie musiał lutować. 🫠 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Dzięki, wystarczy mi jeden rower w góry, na którym nie jeżdżę 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego (edytowane) Hehe mam tak samo. niemniej rama co najmniej rzadka jesli chodzi o polski rynek wtorny i jeszcze XLu Edytowane 12 Lutego przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Ale fajna ramka, jeszcze z regulacją haków pod singla Jakbym już nie miał Honzo to bym się pewnie właśnie w kolejce ustawił. A że zima sobie poszła i nie ma zamiaru wracać, dzisiaj ściągam z Honzo Ice Spikery i niedługo się pochwalę letnią wersją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbotcenko Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Chyba dobra cena, jakby kto szukał... https://www.olx.pl/d/oferta/frameset-rama-genesis-croix-de-fer-10-CID767-IDYxxyr.html?isPreviewActive=0&reason=ip|cf&sliderIndex=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Dobrze ze zaczęły mnie kręcić stare ramy🫠 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego to proszę Cię bardzo: https://www.olx.pl/d/oferta/rama-gravel-cross-monstercross-28-lekka-true-temper-CID767-IDY5t3h.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Ale to chyba o jedno zero za dużo. Poza tym.Sobek ramy kupuje na wagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Tak do dwóch stówek za ramę, później to czekam wysłać do @akkwlsk i lutować, aczkolwiek jest nadany temat z wyżej wspomnianym jegomościem o wlutowanie sterówki 1 1/8 i mocowania IS w ramie Marina Stinsona. Ale to czas pokaże. Pozdrow'er 🫠😘 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 20 Lutego Udostępnij Napisano 20 Lutego Ktoś stad sprzedawał kiedyś salse vaya na olx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Lutego Udostępnij Napisano 21 Lutego Nie wiem czy @Grizzli kiedyś swojej nie wystawiał..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 24 Lutego Udostępnij Napisano 24 Lutego Zgadza sie. Mialem chwile slabosci i wystawilem. Ale nie sprzedala sie i dalej na niej jezdze. Jedna z lepszych ram jakie mialem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca (edytowane) Chętnie sprzedałbym to. Co wy na to ? A może zostawić? Edytowane 6 Marca przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca Jaki rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 6 Marca Udostępnij Napisano 6 Marca M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca Rynek rowerów w PL jest niewdzięczny. Wielokrotnie sprzedawałem rowery, które w EU były niedostępne i praktycznie zawsze był problem. Nawet teraz gdzie wystawiłem na sprzedaż swojego tytanowego gravela <10k ludzie proponują 5k... Jeśli coś nie ma napisu Trek, Cannondale, Giant, Merida lub coś równie rozpoznawalnego to trzeba amatora. Wychodzę z założenia, jeśli się dobrze jeździ i się nie znudziło to nie ma co sprzedawać. Chyba, że jest wizja czegoś innego to można. Ewentualnie wystawić z trochę zaporową kwotą. jak się sprzeda nie będzie boleć. Chociaż w kwestiach sprzedaży jestem kiepskim doradcą bo sam mam z tym duży problem. Zaraz przyjdzie 5ty rower.... dobrze, że jest miejsce.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) Tytan, do dziś niezrealizowane marzenie do zrealizowania 😉 Ten Sonder to zakładam Twój. Kurde zayebisty, szkoda że za duży. Po co się pozbywać czegoś tak fajnego? Jeszcze cały rower za cenę ramy? Edytowane 7 Marca przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca pare lat temu, jak ceny rowerów i części nie wystrzeliły jeszcze kosmos, próbowałem sprzedać tytanowego OnOne Pickenflick. Ostatecznie poszedł za 3500 a zaczynałem od 5k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 7 Marca Udostępnij Napisano 7 Marca (edytowane) Ja nie mam parcia żeby sprzedać ten rower. Sprzedaje bo jestem bardziej przyzwyczajony do FlatBara i innej geo. Czekam tydzień max dwa. Jeśli się nie sprzeda dam mu szanse na zachodnich stronach. Jeśli by się sprzedał w podanej kwocie będzie OK. Nie sprzeda się - będę miał 1 rower więcej. Póki co mam wizje 2 x Surly Ogre. Jeden zrobiony na singlu do miasta itd drugi na Rohloffie, do bikepackingu. W najgorszym wypadku zostanie jeszcze ten tytanowy do luźnego latania. eidt Tyle ile miałem propozycji że ktoś daje 4K ale tylko dzisiaj to nie liczę innych dziwnych ofert również nie brakuje. Na FB co chwilę dostaje scammerskie propozycje zakupu przez kogoś kto rzekomo ma podpisaną umowę z InPost wpłata na konto kurier przyjedzie spakuje rower … hity … Edytowane 7 Marca przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi