akkwlsk Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 Śliczny Obieżyświat do zgarnięcia https://www.olx.pl/d/oferta/gravel-koga-miyata-trekking-rozmiar-57-okazja-CID767-IDGx6lA.html Cytuj
Kopusleg Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 A cena prawie jak za nowy.. bo co bo koga miyata? Czy ze stallowy.... czuje ze rymuje... Cytuj
akkwlsk Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 @Kopusleg Z ciekawości, z czym "nowym" tę cenę porównujesz? Bo aktualna nowa Koga worldtraveller to wydatek rzędy 10k złotówek. No chyba, że z ceną nowego w 1990 roku, to inna sprawa, w takim razie może być zbliżona 1 Cytuj
itr Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 Każdy sprzedaje tak jak czuje, i kupuje to co mu się w głowie snuje… 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 W tej cenie zaczynają startować proste nowe alu gravele. Więc tylko dla pasjo natan w wyprawie na koniec świata'n. 🫠 Cytuj
Kopusleg Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 "Z ciekawości, z czym "nowym" tę cenę porównujesz? Bo aktualna nowa Koga worldtraveller to wydatek rzędy 10k złotówek." Z dusza 😀 ( info dla admina, to nie jest wulgarne slowo ) prawie czterdziestoletni rower... nie wiadomo po jakich przejsciach... doluz drugie tyle za napis... ludzie co wy macie w glow achhh Cytuj
Roballinho Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 Admin, a raczej mod, to powinien przyjrzeć się Twojemu pisaniu. Oczy pękają, jak się to czyta. Ortografia, interpunkcja, składnia... 4 Cytuj
Kopusleg Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 (edytowane) Polonista Sie znalazl... Edytowane 2 Lutego 2024 przez Kopusleg 1 Cytuj
Mentos Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 (edytowane) ^^^ Ja pierdziu, nawet w 3 słownej ripoście 3 błędy. I ja popieram kolegę @Roballinho, sam nie jestem święty, ale taki burdel i gnój w pisaniu jak Twój tylko świadczy o tym jakim niechlujem jesteś. Wystarczy przeczytać co się samemu napisało i wyedytować jak trza, nawet jak się na głupim poprawjającym Androidzie pisze. Szacunek dla innych czytających po prostu. Wstyd! Edytowane 2 Lutego 2024 przez Mentos 2 Cytuj
Kopusleg Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 (edytowane) Oooo.. to ty umiesz liczyc do trzech.. Pisze na poziomie czytajacych.... oczywiscie nie wszystkich... inaczej bys nie zrozumial.... Edytowane 2 Lutego 2024 przez Kopusleg 1 Cytuj
yakuza79 Napisano 2 Lutego 2024 Napisano 2 Lutego 2024 (edytowane) Pozdrower 😉 @Sobek82 Edytowane 2 Lutego 2024 przez yakuza79 4 Cytuj
3143k4r2 Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 (edytowane) Jest sprawa, a raczej dylemat. Pacjent Sonder Camino Ti GRX2 rozmiar L -niby wszystko jest super ale jednak pozycja i progresywna geo jakoś, gdzieś no nie bardzo. Niby wycieczki rzędu 100km a nawet 1 pod 200 zrobiona i żyje ale ... Chyba wolałbym wyżej umiejscowioną główkę i kiere a co za tym idzie bardziej wyprostowaną , zrelaksowaną pozycję. Wpakowałem mu nawet mostek Redshifta 30* i mimo, że cos tam poprawiło to wygląda to dziwnie. Być może baranek nie dla mnie? Nawet przeszło mi żeby wpakować mu flatbara i zobaczyć jak się będzie zachowywał, ale wewnętrzne prowadzenie linek, hydraulika, rozpinanie tego itd ... za dużo zachodu. W głowie pojawił się pomysł, żeby udać się z nim na bikefitting i sprawdzić co można zrobić w kwestii poprawnej pozycji itd. W ostateczności sprzedaż, ale patrząc na ceny nowych rowerów z wyprzedaży mało kto zapłaci powyżej 10k za używkę nawet tytanową. Zastanawiam się jaką ścieżkę wybrać... Może towarzystwo podrzuci jakieś sugestie. Dodam, że w posiadaniu mam jeszcze 3 rumaki Niner RLT9 Stel rozm 62 , który pod moje 187 jest przy duży i na 99% będę usiłował sprzedać czy to całość czy na części. Mimo iż jest duży jeździ się całkiem ok. Surly Ogre XL - chyba docelowo na tym rowerze chciałbym bawić się bikepacking. Jest duży i ultra wygodny, ale niestety klockowaty. Charge Cooker SS XL - najlepszy kompan na podróże do pracy i podjechanie gdzieś na chwile. Wygodny, lekki i SS Edytowane 3 Lutego 2024 przez 3143k4r2 Cytuj
spidelli Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 Nie mógłbyś mieć przymałych rowerów? Tak to muszę tylko patrzeć Ale widok przyjemny 2 Cytuj
3143k4r2 Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 @spidelli ale Prezes mógłby się wypowiedzieć w kwestii "co teraz" JEEEEEEŚLI powiedzmy spieniężyłbym Ninera i Sondera czy jest sens próbować z np Salsa Fargo / Bombtrackiem Beyond / Surly Disc Truckerem czy walić baranki i śmigać Ogrem? Cytuj
spidelli Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 Prezesa nie znam ale sam mam podobne dylematy Stajenka pełna, apetyt na więcej ale rozsądek podpowiada, żeby wymienić. Tylko które dzieciątko oddać w obce ręce? Spienięż i próbuj Cytuj
itr Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 (edytowane) Bike is not a barbie world....czas odstawić bajki i przenieść w bardziej miękkie ...bajki .... zmiany kokpitu jak będzie cieplej i mniej ciuchów... zdjęcie baranka bardzo dobry pomysł, ale też obniżenie kierownicy ( po dwóch miesiącach ćwiczeń na kręgosłup i mięśnie głębokie, aby odciążyć ręce w pochyleniu) Tytanowe ramy pękają dlatego zawsze można sobie wmówić, że koniecznie trzeba sprzedać ( sam frame set oczywiście) ale dałbym sobie więcej czasu na testy i przemyślenia... Ogrrr i jest zawsze wierny rower zapasowy... Wysoko masz baranka, może aż za wysoko żeby się nim cieszyć, dlatego komfortowy riser może zrobić nową jakość.. Edytowane 3 Lutego 2024 przez itr 1 Cytuj
kazafaza Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 @3143k4r2: sprzedaj Cooker’a wiesz komu. Sprzedaj Niner’a nie wiem komu*. Stestuj Sonder z flatem jako lekka alternatywa dla brakującego czardża a Ogra bajkpakuj na ciężko. Idź na fita żeby wiedzieć jaką ramę zamówić od Waltly** z Twoimi numerkami pod wszędołaza grawelobarańskiego. * ewentualnie zostaw szpej na przekładkę do nowej ramy ** bardzo polecam, w końcu się zmulę żeby opisać doświadczenia 1 Cytuj
itr Napisano 3 Lutego 2024 Napisano 3 Lutego 2024 Zdjęcie pocieszenia , kup Rometa 😀 Kółka w nosie, uchu…i nie burczy w brzuchu. 2 Cytuj
kazafaza Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 No proszę, zaraz @3143k4r2 sprzeda dwa rowery przed końcem strony 🤡 2 Cytuj
3143k4r2 Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 (edytowane) Rama: Niner RLT9 Steel 62cm Reynolds 853 12x142 Widelec: Niner Carbon 15x100 Kierownica: Specialized Hover Alloy - wznios 15 mm Mostek: BBB Forged Owicja: PRO - do wymiany Stery: Niner Hamulec: Sram Rival + tarcze 2 x 160 Snail + komplet 160/140 Korba: Sram Force 22 carbon + Banless 40T OVAL + 2 oryginalne blaty SRAMa Przerzutka: Sram Rival + komplet Sram Force przód + tył Kaseta: Deore 11-42 Łańcuch: SRAM PC-1110 Pedały: Dartmoor candy pro Siodełko: WTB Sztyca: ??? Obręcz przód/tył: DT Swiss 545d Piasta przód/tył: Novatec D791SB / DT Swiss FR440 Szprychy: DT lub Sapmim Opony: SCHWALBE Marathon Plus 35C Dętki: ??? Dodatkowo dorzucam do niego oryginalny osprzęt tj. przerzutki Sram Force i 2 blaty Force. Na aktualnym napędzie zrobił 1000km Edytowane 4 Lutego 2024 przez 3143k4r2 Cytuj
itr Napisano 4 Lutego 2024 Napisano 4 Lutego 2024 Jeśli już grzejemy duże rozmiary: bliżej wiosny przygotuję piękną perełkę użytkową. Już Merlin Monroe śpiewała że Diamanty to jest szyk i wdzięk i zgrabna kibić i piękny dekolt…. Miałem plan zrobić sobie Diamanta muzealnego i użytkowego, kupiłem kilka całych na części, polowałem, nawet zapoznałem się z galwanizacją… Diamant to szosówka rodem z lat 50. Geometria lata 40 na bruki, zmieści oponę road plus bez mrugania kocim okiem. To protoplasta grawelowy. Na sprzedaż będzie cały zestaw: rower i przydatki. Duuuży rozmiar ok 62. Malowanie piękny wojskowy zielony mat. Korba suport przednia przerzutka, stery,hamulce Alda, z rozpinaczem, oryginał. Napęd 2x4 Piasta historyczna Renak Flip flop zestaw z na ostrym i prawdziwą kontrą, dodatkowo ( szeroki łańcuch, blat 46 z podparciem dla ogniw) Mostek org - alu Grunert, klamki, baranek 36cm oryginał, dopasowany do geometrii. Koła plecione współcześnie na polerowanych obręczach imitujących szytkowe. Wolber Gentleman. Opony szer 28 z beżowym paskiem iluzja szytek , komfort większy . Spokojnie można założyć z tyłu np 32 mm możne nawet więcej, z przodu do 40 wchodzi Piasty z motylkami. Szerokość antyczna 117 i 93. Siodło jako rekwizyt oryginalne dobrze zachowane z mewą, dobre do filmu albo krótkie jazdy, brooksa chyba nie dam, mam do swojej pupy ułożonego i zalecam kupić sobie nowego… Rower jest stylizowany na antyk tzn są polerowane, ale używane części taki nowy z „ patyną” użytkowy tzn dobrane komponenty praktyczne do jazdy użytkowej, ( manetki i przerzutka tylna udaje już Campagnolo a nie łańcuszkowe Huret …stąd też lakier proszkowy w kolorze militarnym jak motocykle z wojny. Nawet motylki dobrałem inne ale lepsze. Dużo pracy było, ale jeździ to cudownie i nie ma na rynku żadnego roweru z taką pracą widelca.. Duży rower dla dużego konesera dam znać jak ogarnę ofertę. Przebieg po złożeniu testowy około 15Okm koła przetestowane i świeżo skorygowane. Ps manetki są z nowym chromem, zdjęcie refleksami oszukuje. 😜 5 Cytuj
yakuza79 Napisano 8 Lutego 2024 Napisano 8 Lutego 2024 Alpkit wypuścił stalową wersję Sonder Broken Road. Sonder Broken Road Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi