Chleje24na7 Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 W terenie telepie jak ręce alkoholika na głodzie. Na płaskim jest całkiem OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 15 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2023 mam coś w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/uniwersalny-uchwyt-do-latarek-rowerowych-obrotowy-13269844645 służy mi dzielnie przynajmniej od 8 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Próbował ktoś zmieścić na zadku w 29" Wsobniaku kolo 27,5" na obręczy o wewnętrznej szerokości 30-35 mm z co najmniej 2.6" balonem? Podejrzewam, że nie wejdzie, ale bardzo chciałbym się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Miałem, mam tak w Accent Peak29 z wtb ranger 2,8" ale to amelinium, to samo jest w Breezerze ale tam od było się gięcie dolnych rurek, w konie czy romecie nie ma szans, w gienku wiadomo, wchodzi pełnoprawne 29x3". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 @Roballinhopatrząc po tym ile tam jest miejsca na dole to szczerze wątpię, tutaj ktoś wcisnął ardenta 2,4 na rabbit hole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Inbredy są ciasne z tyłu , 2,35 to było tarcie po ramie mimo, że miałem w obu przesuwanie w hakach to za optimum uważam 2,25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Wąskie gardło na całej długości? Tak jak u mnie w 🐎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Mam Inbreda i potwierdzam, 29x2.35 to max. W mojej nowej zabawce, pająku, oficjalnie mieści się 2.8 Tu fotka z przesuniętym kołem do przodu i oponą 2.25. Huntsman dostał nowe koła Hunt Trail Wide v2 i przełożyłem NX z Inbreda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Ale pamietajcie, że chodzi mi o 27,5". Obecnie mam wtb ranger 29"x2.4" na obręczy 24 mm. Mieści się z 3-4 mm luzem w dolnych rurkach widelca. W górnych jest zdecydowanie więcej miejsca. Dlatego pomyslalem, czy z mniejszym kolem nie wejdzie wieksza guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Szerokość między widełkami pozostaje więc niby jak ma się zmieścić 70 skoro jest 72 miejsca na ten przykład, odsunie się względem rury pionowej, o centymetr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 Na pocieszenie 2,8 to prawie 3 , 2,6 to jest ani be ani me ani ku ku ani ryku, ani miękko ani szybko. 🥹pocieszam. zapleć sobie nowe koło 29 na szerokiej feldze 35 albo 40, w mleko napchaj wkładkę- jak sznur izolacjny żeby nie łapać snejków i będzie Inbred zadowolony. … i na pewno szybszy. Poza śniegiem Alaski, i piachem Sahary nie ma przymusu na grubasy. W ogóle to najlepsze mam wspomnienia z Inbreda na kołach piórkowych i oponach jak rybi pęcherz delikatnych, wtedy 3 kilo ramy było jak dewiant Moskito, a nie Bólesław Krzywousty , czy Habsburg z dużą żuchwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 @itr Jestem za, a nawet przeciw. Pomiędzy 2,6 a 3,0 jest przepaść, nie ma co porównywać w zasadzie, ale pomiędzy takim 2,4 a 2,6 to już zależy od której strony jednośladu patrzeć. W zasadzie cały annodomini '22 przejeździłem na 2,4 na zadku i 2,6 z przodu i wyciągnąłem z tego co następuje: te nędzne 0,2 cala więcej z przodu robi zauważalną korzyść komfortową, bez większych strat na areło-szpeed faktorze, te nędzne 0,2 cala mniej na zadku niewiele wnosi jeśli chodzi o trakcję, a czuć że kula się taki zestaw nieco żwawiej, za każdym razem jak wracam do pełnego zestawu 3,0 to banan na mordce gości i obiecuję sobie że już tak zostaje, do czasu aż przyjdzie wiosna i chęć na większe dystanse w krótszym czasie po ~sezonie cały cykl powtarzam. Zadługo&nieczytałem - jeśli ramiak pozwala, to należy żonglować rozmiarami wedle kaprysu i korzystać z dobrodziejstw inwentarza nie ma się co sztywno nastawiać która opcja lepsza, a dostosowywać zestaw do kaprysu i okoliczności. Pyrsk! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 To była tylko pokrzepka sercowa dla posiadacza Inbreda o wąskim tyle…. Nie od razu miałem Krampusa, sporo natłukłem Inbredem z Salsą z przodu i Rangerem 3 cale. Przód robi dramatyczną zmianę, tył to tylko wisienka miętowa , można rzyć wozić bez 3 cali, dobre szybkie 2, 25 na mleku i szerokiej feldze jest „niedopogardzenia” 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 No wlasnie z przodu bujają sie czycale na wtb trail boss 27,5", a tył mam taki wąski, zaniedbany. Knuję, co tu wykombinować, ale za każdym razem wychodzi mi, ze muszę zamienić ramy z HL-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 (edytowane) Wiem że stal nieszlachetna, ale 599zł za naprawdę solidny rower miejski? Jak za darmo. Ostatnia sztuka raczej, S-ka. Kolor odblaskowy. Jakby było trzeba mogę pomóc z logistyką - promocja lokalna, Rzeszów. Edytowane 18 Lutego 2023 przez MikeSkywalker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 @akkwlsk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2023 , hej jej pokazał się rudy 101 , wszyscy widzom! Sobek Ludziom Sobkiem!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 19 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2023 @Sobek82 wyczyszczona 📮 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Prekambr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 ….. dziwnie przypomina mi mojego Genesisa Dzień Pierwszy, który był pre pre kambr, także wybacz Surly doOgrałeś się plagiatu po uśmierceniu modeli historycznych…. 😵💫 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 23 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 4 Marca 2023 Udostępnij Napisano 4 Marca 2023 Ramka z widłem do wzięcia. https://m.olx.pl/d/oferta/rama-rower-u-miejski-amsler-52cm-s-swiss-retro-brooks-sram-CID767-IDR8SdD.html?reason=seller_listing|normal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Marca 2023 Udostępnij Napisano 4 Marca 2023 Ja sprzedaję Honzo jakby co, tylko nie wiem jeszcze za ile😘 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 (edytowane) 1. Wtyczkens w dobrym pieniądzu, oraz nieco tłuszczu 2. 29er w XL nadal poszukiwany Edytowane 9 Marca 2023 przez akkwlsk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 9 Marca 2023 Udostępnij Napisano 9 Marca 2023 Siemka, jako że zakotwiczyłem w gdyńskim Veloporcie jako menago mogę Wam zaproponować złożonego przez nas Wiliera Jaroona w słusznym rozmiarze XL Konfig jest naprawdę dowolny teraz jest budżetowo ale być tak nie musi. https://allegro.pl/oferta/rower-gravel-wilier-jaroon-xl-stalowy-wygodny-13389493966 Także może ktoś się skusi z Rometowego wątku czy z forumowej braci. Cena dla forumowicza do rozsądnej negocjacji Zapraszam i pozdrawiam mordeczki! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi