kazafaza Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 To co, ghost cog i jeden bieg? Przezacnie poskładany, a cóż to za forek ładny? A kierownik jak ma na imię, widzę nie-z-metra cięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 Będzie opcja zasinglowania, pracuję nad napinaczem, pozostań dostrojony Forek to Dartmoor Bronx z przedłużoną sterówką i wlutowanym mocowaniem tarczówek - co ciekawe, ten wideł na luzie łyka 29x2,2" Kierownik również Dartmoora, Toxic v2 - fajna, cromoly ale lekka kierownica dirtowa pod 22,2mm Z ciekawszych gratów to jeszcze chińskie piasty Koozer XM490 Pro - jestem nimi zauroczony, cena jak Novatec a jakość wykonania nieporównywalna, chociaż czy są równie wytrzymałe to pytajcie za rok Tył na ośce stalowej, przód alu, zaplecione na dartmoorach Tomcat o fajnej szerokości 28mm ID Korba Middleburn RS8 z zębatką banlessa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Odmłodziłem staruszka, co nieco. Wiggle/chain reaction przecenili napęd Srama, więc myślę sobie, czemu by nie skorzystać. Zmiana z 3x9 na 1x12. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Inbred wygląda naprawdę przaśnie. Bardzo mi się on podoba. Wspaniała maszyna. PS. Wiecie, że całe napędy można na Aliexpress kupić za prawie połowę ceny tego co w Polsce? Kumpel odebrał niedawno KOMPLETNY napęd 1x11 na Deore 5100 (korba, kaseta, suport, łańcuch, manetka, przerzutka) za niecałe 650zł nowy (link)! Szło to co prawda miesiąc, wszystko jest oryginalne i nie kosztuje 1100zł-1300zł. A tak chwaląc się ... to mam problem. Jestem uzależniony, mam prawdopodobnie chalybecolligendisfilię. Po spektakularnym sukcesie w składaniu roweru córki (Marin Muirwoods 77plus'erTM z poprzedniej strony) postanowiłem zachomikować kolejnego Muirwoodsa, tym razem dla syna. To już 4ty Muirwoods w domu i drugi zachomikowany. Jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Przaśny punkt 3 😀 1. «zrobiony z niezakwaszonego ciasta» · 2. «prosty, surowy, naturalny» · 3. «świadczący o zacofaniu cywilizacyjnym, o kulturalnym i umysłowym ubóstwie». Po prostu wsobniak , Habsburg wśród rowerów: Inbred 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 (edytowane) W stronach z których pochodzę, przymiotnikiem "przaśna" określa się ładną, bardzo naturalną i pozaokrąglaną kobietę - czyli samo dobre, samo zdrowe. Przykłady przaśnej urody: Punkt trzeci jest obraźliwy i niepasujący do oryginalnego znaczenia. Tak samo jak określenie "wieśniak" lub " wiocha", którego znaczenie pejoratywne zostało dodane sztucznie i bezpodstawnie. Edytowane 13 Stycznia 2023 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 37 minut temu, rambolbambol napisał: Jest źle. Jest wręcz odwrotnie, jest bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Jako stary inbred nie śmiałem wątpić w dobre intencje tego komplementu 🙃 podałem tylko obosieczność wieloznaczną … Wiadomo że szuper!!! Rambo przypakiem zrobiłeś najatrakcyjniejszy post z pośród wszystkich swoich dotąd na tym forum, tak wyglądał na głównej !!! Dzień wzajemnej adoracji po prostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2023 Ja mam jeszcze Lkę do oddania Ale może przełożę klamoty do innego framesetu i samarama, z forkiem rzecz jasna poleci w świat. Czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/rama-retro-mtb-cr-mo-widelec-CID767-IDSyzTN.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=6 Fajna mała ramka 26er z potencjałem zrobienia 27.5. Sztuciec też fajny. Niech ktoś to kupi, bo mnie aż ciśnie, żeby to zgarnąć dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 No niech to, kusząca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 @rambolbambolpodobne coś sprzedałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Tak, ale bez widelca, sporo większa bo 16,5 cala (właściwie 17 cali) i nie była żółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 O proszę, cena widzę znormalniała. Gdyby ktoś chciał toto przerobić pod tarczówki, to znam człowieka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Rambo- Jeśli sprzedałeś możesz kupić, rada forum się zgadza!!!! Ale najpierw w toalecie zapisz na porannej garści z rolki trzykrotnie , po co mi to , po co mi to, po co mi to…. wtedy będziesz znał odpowiedź czy to kanał czy potrzeba!!! Ciekawe czy żółty mop ze zdjęcia to komplet do ramy, ze smakiem się ogląda! Edytowane 27 Stycznia 2023 przez itr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jendrzych Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 33 minuty temu, akkwlsk napisał: [...] Gdyby ktoś chciał toto przerobić pod tarczówki, to znam człowieka Właśnie wczoraj rozmyślałem o przerobieniu jednego stalowego sztućca pod tarcze. Można prosić o namiary szpenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Mam wrażenie, że sprawa spawania zaszła tak daleko, że luty tworzą się u Akkwlsk 😀 Rambo nie mieszaj się niecały rok temu i ja cały pomarańczowy na forum zajrzałem piętnastą zaraz ramę miałem, tylko dlatego że sobie nie notowałem, kupa z tego roboty się zrobiła, i wciąż czkawka i porannowieczorna chęć upgradu… A tu metoda jest prosta, nie kupować nie kupować nie kupować… 😀💊😀💊😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Oj tam oj tam, kupować! Trzeba tylko równolegle sprzedawać z nie mniejszą zapalczywością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) @itr Mówisz nie kupować, a potem człowiek myśli i się dręczy, że nie kupił: - ramy Kona Honzo co albo w 2019 albo 2020 roku za 700zł na Allegro poszła - kompletny Genesis Caribou z zeszłego roku co za mniej niż 1800zł poszedł na OLX - kompletny i stockowy Kross Unplugged z OLX co poszedł w połowie zeszłego roku za 1100zł albo 1300zł - piękny stalowy Trek Sawyer w święta 2021 co na Ebay niemieckim za 400 euro stał, z papierami od pierwszego właściciela - to mnie boli do dziś, bo już prawie po niego jechałem pociągiem, ale Komiet AkceptacyjnyTM mnie cofnął. Jeden z najpiękniejszych rowerów jakie znam. - ... i wiele wiele innych Ale też ze swoich zakupów super zadowolony jestem. Mam wymarzonego Karate Monkey, mam Genesis High Latitude, mam Ronina i Muirwoodsów pod korek. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez rambolbambol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) W tym roku 200 km dopiero na liczniku, wszystkie na tym wspomnianym zajrzenia na forum wyniku !!! Czy warto, trudno powiedzieć, warto i nie warto…. Zauważam że mam już niechęć do dużych kilometraży, lubię jeść a nie pedałować, zaczynam wchodzić w wiek Porsze. Zrobić sobie dobrze konstrukcją, a nie wyrypą. Także autoironiczne są moje uwagi… nie śrubki tylko wycieczki mam w postanowieniu 2023… zacznę sobie robić listę czego nie kupiłem na poprawę humoru. 😀jeśli dożyję w grudniu pokażę dalsze punkty 1 obręcz Arc 45, 500 2 Maxxis Minion 200 itp ps Twoja lista jest pełniejsza, możesz za środki z niej pojechać na Kanary albo do Zielonej Góry. I mieć super przygodę 🙃 I chyba poza Diamantem 167 igła, duży rozmiar nie ma na razie roweru który by mnie do zakupu na kolana pokuszenia rzucił… Klein może też, ale szansa na Kleina jest jak jakby nie patrzeć … przeogromna Edytowane 27 Stycznia 2023 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Ja kilka lat temu miesiąc dumałem czy nie kupić trzech framesetów za 3000 zł 🙄 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Pomaluj wałkiem opróżnij szkiełko - ale dopiero po malowaniu 😉, proszku nie wolno na filmach po proszku zawsze jakieś pistolety natryskują kolorem keczupu, kryminał po prostu. Wałek i kolor lamperii, beż albo pistacja czy szarosiność? , to po staropolsku może złoty szlaczek pod sufitem z reki wzdłuż sznureczka ! ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 Chłop jest ze Szczecina, tyle wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 27 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 8 godzin temu, itr napisał: nie śrubki tylko wycieczki mam w postanowieniu 2023… Brawo. Od paru lat wyznaję podobną zasadę. W zeszłym udało się usiąść na ławkach nie widzianych od 15-20 lat,najdalsze prawie 1000km od domu,inne bliżej,trochę nowych, wyjazdów weekendowych kilkanaście,parę dłuższych. Momentami dreszcz z emocji i powiew jak z lodówki, jakby koniec historii się zbliżał, za dużo wrażeń na jeden sezon. Nijak to się ma do śrubek. To inna liga. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi