leejoonidas Napisano 16 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 Sztuciec sprzedany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 @RafalxM a czyj to Gary jest w SPA Prawdziwej Miłości? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 @akkwlsk ???, zupełnie nie zrozumiałem 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 A o to ale może to nie Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Nie moja , nawet gdyby to ta - to ja sprzedałem tę ramę koledze nieborak z forum . Nawet chciałem odkupić, ale się nie udało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Swego czasu i ja taką ramę pogoniłem osobie z forum, także poszlak jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Cześć, mam pytanko, jak sobie poradzić z przewleczeniem w stalowej ramie kabli? Czy te wodzidła na magnesy się sprawdzają w przypadku stalowych ram? Czy może są jakieś inne sposoby patenty, pytam bo niewielkie mam w tym doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopusleg Napisano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Magnes zewnetrzny musi byc bardzo mocny. Najlepiej neodymowy. W przeciwnym razie nie przeciagnie tego metalowego (czasem jest to rowniez magnes) elementu na koncu linki. (sprawdzone). Generalnie te gotowe zestawy przeznaczone sa do ram aluminiowych i carbo, slabo radza sobie z met. ramami. Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Kopusleg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. RafalxM Napisano 3 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Nowy na dzielni: Stary na sprzedaż / zamianę: https://www.olx.pl/d/oferta/frameset-surly-krampus-small-2019-kolor-static-sunset-29x3-0-CID767-IDSpWEW.html 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2023 Ile? 😉🙃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 20 godzin temu, RafalxM napisał: Nowy na dzielni: Ależ piękny odyniec! Kaseta na 50 zębów, a tarcze z 200mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rambolbambol Napisano 4 Stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Moja nastoletnia dziedziczka rodu, Rambolbambolówna postanowiła znacznie urosnąć w ciągu ostanich dwóch lat. Jeszcze moment a przegoni wzrostem swoją mamę. Zaczynała rok 2021 rowerem z ramą Alpinestars 13 cali a kończyła rok 2022 znacznikiem końca sztycy w 15 calowym retro Marin Muirwoods. Trzeba było kupić jej większy rower na nadchodzący sezon. Wszystkie sugestie rodziny, że "taką_ładną_damkę_mają_w_media_saturn_agd_idź_kup" oczywiście przyjąłem z należną ignorancją. Ja, jako kochający tata, postanowiłem złożyć jej rower "od serca". Miał być rozsądnie prosty, lekki i miał adresować największe bolączki młodej, to jest piach w lesie i paniczny strach przed schodami. Dziedzic rodu nie ma z tym problemów, bo schodami w dół lata na dwóch kołach wybornie, ale dziedziczce w tej kwestii potrzeba odpowiedniej zachęty. Jako, że kolega z forum @leejoonidas pozbywał się swojego poczerniałego, wcześniej tęczowego Marina w rozmiarze 17 cali, sprawa nabrała tempa. W te pędy zaatakowałem OLX zbierając szpejt, którego akurat nie miałem na stanie. Początkowo projekt miał być 29/29 potem 27.5/27.5 potem 27.5/29, ale żadna z tych opcji mi nie pasowała. Suport na kołach 27.5x2.1 był o wiele za nisko (26,5cm) a na kołach 29x2.2 za wysoko dla młodej (30,5cm). W końcu uznałem, że trzeba spróbować innego podejścia. Co by było, gdyby i z przodu i z tyłu dać 27.5 na najgrubszym kapciu jaki tam wejdzie, ale tak bezkompromisowo? Tak też zrobiłem. Bałem się, że suport mimo to będzie za nisko, ale wyszło rozsądne 28cm, co przy korbie 170mm dobrze się komponuje. Wyrwałem tanio opony, mostek, hamulce tarczowe, obręcze 27.5 30mm. Koła sam zaplotłem na piastach konusowych Joytech/Novatec i wyszły wybornie. Cały projekt zamknął się w 1500zł. Wynik? Jak ten rower wspaniale jeździ! Jest szybki i zwinny, mimo faktu, że wygląda jak mały czołg. Zrywa się pięknie do sprintu i na pełnej prędkości ciśnie po kamlotach, gałęziach i co tam go na drodze spotka. Przednia opona, szeroka na 7 cm i napompowana do 1.6 bar wybiera wszystko. Mimo, że rower jest dla mnie trochę za mały, to pierwszego dnia jeździłem na nim 3 godziny po zmroku w lesie i dawno tyle zabawy nie miałem. Muirwoods to jednak wspaniała rama i teraz żałuję, że swoją 19tkę sprzedałem, chociaż Surly Karare Monkey jest jednak oczko lepsze. Podsumowując: Takiego Marin Muirwoods, jakiego złożyłem, jeszcze na świecie nie było 🙂 Przedstawiam wam przednio gruby Marin Muirwoods 77plus'erTM Specyfikacja, w razie jakby kogoś to interesowało: Rama Marin Muirwoods 2020 17 cali Piasty Joytech/Novatec na konusach Obręcze Alexrims Volar MD30 (27.5 cala, 30 mm wew) Rocket Ron 27.5x3.0 przód / Racing Ralph 27.5x2.25 tył (obie zwijane) Napęd 1x9 na Shimano Alivio (będzie lepszy) Hamulce Shimano BR-M375 (miałem lepsze ale nie mieszczą się w tylny trójkąt w ramie) Kierownica On-One Mike Pedały Dartmoor Candy Chwyty chińskie silikonowe za 10zł (nie ma między nimi a Esi Chunky żadnej różnicy, bo macałem oba) Siodełko Selle Royal Seta Kross Waga z pedałami i dzwonkiem 13.1kg Młoda kończy więc przygodę z mini Marin Muirwoods , którego rama czeka owinięta w folię bąbelkową na dziedzica rodu. Edytowane 4 Stycznia 2023 przez rambolbambol 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 11 minut temu, artoor napisał: Ależ piękny odyniec! Kaseta na 50 zębów, a tarcze z 200mm? Dziękować. Kaseta 46t a tarcze 160t/185p kaseta 50dopiero jest w planach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 pięknie pięknie!!! Córcia z Czarcim Rowerem! Małe ostrzeż. Niski suport : taka gruba opona działa jak amortyzator z ugięciem. Jeśli ustawią się dwa korzenie, rower zacznie podskakiwać, zawadza się pedałem i korzeń , kiedy NastoBolówna zacznie się rozpędzać , takie przywadzenie w lesie może ją srogo wystrzelić z siodła... Zaliczyłem taką przygodę w czasach ściganckich, kiedy rama miała około 29cm a amortyzator 8 cm, trwale rozpiąłem wtedy koszyk spd, coś co wydaje się niemożliwe, i mocno obiłem.... Byłem zdziwiony bo wcześniej sporo jeździłem z taką wysokością, w sztywnych rowerach i na piaszczystej leśnej ( droga dywan, a nie off road) drodze robiłem obdukcję co mnie zdjęło z roweru, i był to korzeń niedorostek maleństwo paróweczka niewiarygodnie sprzężony z inną przeszkodą, która ugieła amor... Zeszłą zimę już statecznie jeździłem Krampusem z oponami zwykłymi zamiast 3" czyli suport poszedł mocno w dół, i w lesie codziennym waliłem już nie na szybkości ale często... I mi się przypomniało że na niską wysokość suportu trzeba zwracać uwagę... warto też pokazać córce generalnie zjawisko i przypilnować gdzie ustawia stopy w czasie przeszkód terenowych czy zakrętów. Miękka opona mimo malutkiej junior Bolówny wagi uginając się może krytycznie zbliżyć dolny pedał do przeszkody, Nie dobrze żeby zabolało to gdzieś w środku lasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Ma dziewczyna szczęście wielkie - taki ojciec to cud 👍👍👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopusleg Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Ktos z forumowiczow napisal o golej ramie i lakierze przezroczystym. 😅 👍 a wczesniej (ktos inny) ze ramy cro mo nie trzeba zabezieczac... bo nie rdzewieje... a przerdzewiala dziura w mojej ramie cro na rurkach tange to piach zrobil... za szybko jezdzilem... " Marin Muirwoods 77plus'erTM" Ladne kolory... Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Kopusleg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Ja mam ramiaka, którego nie lakierowałem zanim nie nabrał rudych piegów, ale od środka był machnięty protektorem ProGold'a. Nie zdecydowałbym się na taki ruch w bułkowozie na którym smagam do pracy całorocznie, to mój rower na słoneczne niedziele, ale jak deszcze mnie łapie to stresa nie mam. Dziękuję jednak za ostrzeżenie o prędkości przelotowej po piachu A wiele lat ma ten Twój dziurawiec? Trzymany był w ciepłym czy nie bardzo? A rurki dokładnie to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopusleg Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Mistrzuniu. Rurki tange double buttet ( czy cos ) wiecej nie wiem... 🤕 marin 1991 (cos kolo tego) pine moutain. Czymane w cieplym ( mieszkanie ) i w ktoryms momecie nasza ukochana ruda... okolice suportu... nie zabezpieczalem.. chcialem zobaczyć co będzie dalej... no i wychodowalem.... ruda tanczy dla mnie... Jak w kabarecie... " i do piachu "🤣 Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Kopusleg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopusleg Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 (edytowane) Obecnie mam takie cus. Niestety amelinium.... Wiem.. profanacja.... Edytowane 4 Stycznia 2023 przez Kopusleg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Wodzu, ryzykujesz w tych rejonach ze sprzętem na glinosłupie ale że sprytnie i zgrabnie porobiony to linczu raczej nie będzie. No i uśmiałem się szalenie z tańczącej rudej, choć lepiej widywać ją na innej rurze. A ramę dziurawą zanim do piachu można wykorzystać na piórnik na ten przykład a widła (lub tylne haki) na butlotwieracz, moje też niekoszerne, profanujemy wspólnie 😉 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Ciekawe w jakim mieście najlepiej wystawiać na sprzedaż żelaznego konia? Link rama olx dziwna Poszukałem zdjęć całego roweru, wygląda dziwnie i ciekawie :€ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Ewentualnie w Stalowej Woli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Kupiec będzie ze Stalowej Woli, i to jeszcze dziewica 😀 Olx sam wyszukuje mi takie ramiaki, sztuczna inteligencja przeraża !!! Może ktoś z forum złoży takie kuriozum, przecież od krociochwilnego linku skończyłem z moim zapieczonym DayOnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 5 godzin temu, itr napisał: Ciekawe w jakim mieście najlepiej wystawiać na sprzedaż żelaznego konia? Link rama olx dziwna Poszukałem zdjęć całego roweru, wygląda dziwnie i ciekawie :€ Ale brzydal z Koziej Wulki Albo ze Stalowej Woli, tam kiedyś walcowała się stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2023 16 godzin temu, itr napisał: Ciekawe w jakim mieście najlepiej wystawiać na sprzedaż żelaznego konia? Link rama olx dziwna Poszukałem zdjęć całego roweru, wygląda dziwnie i ciekawie :€ Rama już sprzedana Bo nie od wczoraj wiadomo, że rower na tle ceglanej ściany wygląda najlepiej 🤘 P.S. Małpeczka nie moja! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi