kazafaza Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 @Prz: miał Pan rację, snołstudy posiadam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 Ice spikery zaczyna się zabawa, Snow stud daje szanse na spokojne jazdy niuanse, ale na lodzie można skończyć na brodzie, jednak w slow motion czyli można z telemarkiem. Jeszcze są maratony winter one mają więcej dwa razy gwoździ od Snowstudni, ale na nich nie miałem okazji dokonać testu kocich pazurków, no właśnie na lodzie trochę jak kocia łapa się tak drapią, a Ice speaker jakby 2/3 mocniej podtrzymują trakcji atrakcje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kopusleg Napisano 28 Października 2022 Udostępnij Napisano 28 Października 2022 A ja koledzy bawie sie w restauracje tego marinka. Stal cro-mo ale max 26 calusow... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Koniecznie zostaw korbę i przerzutniki, jeśli nie popsute. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Niby tytan to rama niezniszczalna i nie pęka, ale... Ktoś powie czy da radę to pospawać i czy jest sens to naprawiać? Jak tak to może znacie kogoś kto spawa tytan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nota Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Genesis 58cm w dobrej cenie https://www.olx.pl/d/oferta/rower-gravel-genesis-croix-de-fer-10-sora-CID767-IDRDeQP.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 4 godziny temu, seczuan napisał: Jak tak to może znacie kogoś kto spawa tytan Rychtarski w Szczecinie budował ramy z tytanu, no ale to kawałek drogi z Oleśnicy 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 @seczuan: z tego co gdzieś mi się obiło między wątkowymi wierszami to chyba @Punkxtr lubuje się w szlachetniejszej krewnej stali, może ma jakieś pewne namiary... p.s.: to Titus Fireline? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Tak to titus fireline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Fajna Kona za nieduży pieniądz: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-kona-explosif-27-5-CID767-IDRquNl.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Słodziutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojer2005 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Hej, przedstawiam Wam listę modyfikacji mojego roweru z lutego tego roku. Nadal jestem dość zadowolony z przejścia na napęd 1x, ale teraz zastanawiam się czy nie zmienić tarczy z przodu z 34T na inna, gdyż mam spore problemy, żeby szybko jechać po asfalcie, mam pewien niedostyt prędkości… Czy przejście na 40T z przodu jest możliwe biorąc pod uwagę pozostałe komponenty? Czy to dużo zmieni? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Według mnie, 40T to bez zmiany linii łańcucha do Muirwoodsa nie wejdzie. Jednak 38T jest w sam raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Dokładnie tak jak kolega wyżej napisał. Ogranicza cię tylko rama, a w zasadzie bardziej to co jest w stanie przyjąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 (edytowane) 34 minuty temu, sojer2005 napisał: Czy to dużo zmieni? Zmieni Tu masz kalkulator: https://bikes.fan/bike-gear-calculator/ możesz sobie obliczyć jak to będzie wyglądać. Chińskie blaty są tanie możesz potestować i wybrać co Ci bardziej będzie odpowiadać. Edytowane 31 Października 2022 przez vincek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojer2005 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 (edytowane) Dziekuję @bogus i @vincek za odpowiedzi. A w praktyce to będzie odczuwalana zmian, przejście z 34T na 38T? Czy możecie wskazać jakiś konkretny model mechanizmu tarczowego, żeby pasował? ps. Teraz ok 31km/h po płaskim wyciągam, jeśli nie wieje w twarz… 🙈 Edytowane 31 Października 2022 przez sojer2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Października 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Masz korbę Shimano z mocowaniem zębatki Direct Mount, więc każda zębatka pod ten system Shimano będzie odpowiednia. Jako, że samo Shimano nie produkuje tak dużych blatów to masz do wyboru jednego z chińskich dostawców zębatek narrow wide lub firmy typu Banless czy Garbaruk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 M7000 to 96BCD asymetryczne - takiej szukaj. Przy zmianie blatu z 34T na 38T sprawdź czy obecny łańcuch nie będzie za krótki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 1 Listopada 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 Ale gafa... M7000 jest na pająku. Dopiero M7100 są DM. Mea culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 22 godziny temu, seczuan napisał: Niby tytan to rama niezniszczalna i nie pęka, Kto Cię tak perfidnie okłamał? Zadzwoń do Kajaka, niedawno się chwalił że działa z tytanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 1 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2022 (edytowane) 13 godzin temu, sojer2005 napisał: A w praktyce to będzie odczuwalana zmian, przejście z 34T na 38T? Może być aż za bardzo odczuwalna, potem się okaże że będziesz miał problem z podjechaniem pod górę w terenie. Mogę Ci podesłać używaną zębatkę Banless 36T dla spawdzenia czy potrzebujesz jeszcze większą. Zębatka jeszcze przejedzie z kilka tyś. kilometrów, odstąpię ją za symboliczny koszt przesyłki około 15 pln. Edytowane 1 Listopada 2022 przez leejoonidas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Jak Leejoonidas napisał, więcej zębów z przodu, to trudniejsze podjeżdżanie. Nie bez powodu góralskie rowery mają na przodku małozębne blaciątka i pizza-kasety z tyłu. Czyli 38T doda Ci spidu, kosztem większej tyrki pod górę. Ale sam wiesz, na co Cię stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sojer2005 Napisano 5 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2022 Dzięki uprzejmości @leejoonidas przednia zębatka 36T dotarła do mnie i została dziś zainstalowana w serwisie. Wrażenia z jazdy pozytywne, na pewno jest mi lżej na asfalcie i nie zauważyłem większego zmęczenia na podjazdach. :) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2022 Mam może nietypowe pytanie: czy mocowanie zacisku hamulca wewnątrz/na zewnątrz tylnego trójkąta ma jakiekolwiek inne walory poza estetycznymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi