Sobek82 Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Co ty tam @rambolbambollałeś w te ramy mamy żeby za koń serwować od środwewkanątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 (edytowane) Jak jest rdza, to najpierw 24 godzinna kąpiel w stężonym roztworze kwasku cytrynowego. Kosztuje około 18zł/kg. Nie ma lepszego środku na rdzę, zjada ją do gołego metalu. Można do ramy napchać chusteczek higienicznych nim nasączonych. Potem oczywiście trzeba je wydłubać. Ja zalepiłem plasteliną wszystkie otwory (łącznie z suportem) i po prostu ramę zalałem tym roztworem. Potem płukanie zwykłą wodą i suszenie suszarką lub opalarką wnętrza. Na koniec jak rama jeszcze jest gorąca to Boll Bursztynowy. Edytowane 1 Września 2022 przez rambolbambol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 - Tato, Twój zegarek jest faktycznie wodoszczelny! - Jak synu się o tym przekonałeś? - Rano nalałem do niego wody i jeszcze nic nie wyciekło! @Sobek82: co Ty, rafting uskutecznialeś czy schowałeś przed Kasią rower w studni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Wydaje mi się że to przez otwory od koszyka na bidet po myjce Sulejowskiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 (edytowane) No i przez Was nie kupiłem roweru Wilier Triestina za co Wam bardzo dziękuję. Gościowi zaproponowałem niedorzecznie niską kwotę 450 pln-ów, na co on stwierdził że woli go postawić w piwnicy lub zajechać do końca. Rower miał jeszcze jedną poważną wadę zapieczoną sztycę. Edytowane 1 Września 2022 przez leejoonidas 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Cudacznie. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 1 Września 2022 Udostępnij Napisano 1 Września 2022 Wyciągam zapieczone sztyce alu z ram ze stalu . Cena okazyjna dla forumowiczów 1100 zł 😜😜😜 Miler Krystyna „tonie” rower miód malina, to jest anty zakup, oś obrotu dalszych poszukiwań! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 2 Września 2022 Udostępnij Napisano 2 Września 2022 @Sobek82 Trochę ciężko mi uwierzyć =, że aż tyle wody nalało się podczas tak krótkiego mycia. Jeśli to po tym to naprawdę chyba powinienem zostać snajperem skoro udało mi się trafić z taką ilością wody w tą małą dziurkę. @itr To może podeślę do ciebie swojego gienka. Sprzęt i doświadczenie masz. A tak na poważnie to będę musiał zabrać się za to porządnie, jak na razie to prysnąłem dwa razy i odkręciłem całkiem zacisk sztycy i tak sobie do tej pory jeżdżę. Jakoś szkoda mi czasu żeby się z tym męczyć i próbować coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 2 Września 2022 Udostępnij Napisano 2 Września 2022 Prze to pod ciśnieniem i som tam dwie dziurki a w róże suportu dziury brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 2 Września 2022 Udostępnij Napisano 2 Września 2022 Problem z naszymi rurwami jest taki że od kąd zapezwstano muffy zakładać na luffy to są zastawki kryzy i woda nie przepływa do najniższego punktu. Oraz często nie ma pod suportem dziury zlewowej. W zasadzie może trzeba brzęczyk akwaryjny wsadzać za pomocą rurki poliwinylowej do głębi roweru po ulewach i myjkach aby przeciąg wzmóc….dobra tradycja mówi wyjmij sztycę odwróć rower. W Krampusie po deszczu mam łożyska HT2 do wymiany, a i na forum i na ju tu pieją że bb 52 jest tak już dobrze uszczelniony i wymiata…no to bie wymiata, 30’minut w deszczu i jest kompozyt za miast łożyska. Zeroobrót. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 2 Września 2022 Udostępnij Napisano 2 Września 2022 Zeroobrót? Słabanoga 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 2 Września 2022 Udostępnij Napisano 2 Września 2022 motyla noga kręci ślizgiem, nie zaś kulek gładkich pizgiem!!! Na korbie mam już rowek od zacierania się kolejnych misek i jeżdżenia z tarciem po uszczelce, co mnie martwi całkiem wielce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Ładna Koga za kafla: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-miyata-trailrunner-retro-mtb-cro-mo-shimano-acera-x-maxxis-japan-CID767-IDQFhy9.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Jeszcze na mufkach Porto Wino Grande Punto 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 po zdrów er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Coś sugerujesz Sobek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Czołem Rdzawa Ferajno! Nie kitra ktoś w stodole jakiejś fajnej, ale uszkodzonej ramki? Coś co warto ratować, ale jednocześnie nie żal się z tym rozstać za kilka papierków? Palnik mnie świerzbi żeby zrobić coś fajnego, a na olx od dawna niczego wartego uwagi nie znalazłem w mojej okolicy. Gdyby ktoś coś, to walcie na PW, ponegocjujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Ale czego szukasz? Mam damskiego Batavusa Comanche. Takiego, jak ten https://bikeindex.org/bikes/980189 T-T 52 cm. C-T 53 cm. Sam nie wiem co z nim zrobić bo rower jest kompletny, na pełnym STX-ie. Rozczłonkować, czy szukać kupca na całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Raczej nie interesują mnie mieszczuchy i szosy, z trekkingami - to zależy. Szukam oczywiście głównie ram MTB, retro bądź nie - również zależy Jak pisałem wyżej, coś wartego zainwestowania w to czasu, nie mam precyzyjnych wymagań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Godzinę temu, akkwlsk napisał: Palnik mnie świerzbi A kozę na chrust ogarniesz? 🤭😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Mufy i wymianę rur chcesz trenować ? To dostaniesz prezent fajną szosę do zabawy rozmiar na Ciebie - wymienisz górną i skośną na nową? Będziesz mieć ostrzynkę na miasto. Urocza geometria z włoskim gwintem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 4 godziny temu, spidelli napisał: A kozę na chrust ogarniesz? 🤭😉 a co w piecu se sam napalić nie umiesz? @itrdzięki Marku za propozycję, ale do tego musiałbym najpierw mieć rury, a z tym niestety jest największy kłopot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Czyli potrzeba dr Frankensztajna,. No to na rury musisz znaleźć prostego dawcę rozmiar 63 … jak będzie stalowy zlot to stal może dowiozę… poza tym możesz zawsze z ramy zrobić stołek albo podstawę lampy …😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 8 Września 2022 Udostępnij Napisano 8 Września 2022 Anlen z olx wyglada ciekawie pod katem zmotania palnikiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi