spidelli Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 W dniu 16.08.2022 o 21:17, itr napisał: i zapiąć skórzaną teczkę przez ramę, albo zawiązać na włosach chustkę jak Jagna, i spiąć nogawki drewnianymi klamerkami do bielizny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 6 godzin temu, Sobek82 napisał: Po trzydziestu paru latach eksploatacji ma prawo 😉 Po takim czasie jak najbardziej, ale nawet jak zdradzała, to łezka się w oku kręci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 (edytowane) Rower Wilier Triestina Pontevecchio. Rozmiar 53cm Panowie, kupić czy nie kupić? Właściciel chce za to 1100 pln-ów, rower jest trochę zaniedbany i brudny ale wszystko chodzi. Rower stoi już u mnie bo właściciel zgodził się abym sobie go sprawdził, a teraz patrzę na niego i nie wiem co zrobić. Może odda za pin-set pln-ów? Edytowane 31 Sierpnia 2022 przez leejoonidas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qbotcenko Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 No mnie jakoś nie porywa... ale może masz inny gust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Lepiej żałować rzeczy które się zrobiło niż pluć sobie potem w brodę że się nie miało ikry IMO 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 p.s.: jeśli stoi za 1100 to wątpię żeby poszedł za pińcet ale kto nie pyta ten nie dostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Gość sprzedaje rower aby za te pieniądze kupić sprzęt grający bo jest basistą w jakimś zespole. Jedyny problem jest taki że facet ma do tego roweru straszny sentyment gdyż kupił go w Londynie gdy jeszcze niedawno tam mieszkał. Ale kto nie próbuje ten nic nie zyskuje. Dziś wieczorem złożę gościowi propozycje w kwocie 500 +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Chmm Jeśli sama rama z widelcem jest fajna to drogo, jeśli koła nie są zniszczone, no to można pomyśleć. Generalnie świat starych szosówek stoi otworem, ale każdy projekt to kolejne zakupy podmiany itp i warto zrobić kosztorys ile ten nasz kaprys zasssa finalnie - policz co chcesz wymieniać. Mam sprzedać Diamanta 57r, wyszukanego, po matowej lakierni, z wyplecionymi kołami i zastanawiam się za ile i w jakiej konfiguracji go sprzedać, czas i rotacja zakupów dla części a nawet chromowanie, nie ma szans żebym chyba zarobił na nim jeden złoty, a w przypadku tego strucla to pytanie za ile i kiedy kupił go poprzedni właściciel, i czy ma wartość sentymentalną czy zawadza. Sprawdż czy sztyca się wysuwa czy się zapiekła 😃😀😃😃( kupiłem ramę z widelcem i zapieczoną sztycą, nigdy więcej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Do wymiany są klocki, linki, pancerze, kierownica, siodło. Trzeba porządne wyczyścić ramę jakimś rozpuszczalnikiem, zrobić naciąg szprych i geometrię kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Jeśli szukasz tego typu roweru, to jest to lepszy wybór niż przerabianie starej szosy na singla, bo masz już od razu a-heada z głowy. Jeśli koła nie są zajechane (sprawdź rant obręczy, czy nie są już wytarte na kartkę papieru) i rower jest sprawny, to moim zdaniem jest to uczciwa cena. Raczej w budżecie 1k pln nie poskładasz nic lepszego, tylko te koła dobrze zweryfikuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 No, jeśli sprzęt jest sentymentalny a ma być spieniężony na instrumenty to trzymam kciuki abyś otrzymał promocję na cenę niczym w blekfrajdej w idiotycznym medjamarkecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Sprawdź stan łożysk sterowych ( moje rzadkie kosztuje 50zł za wianek, oraz luzy czy tarcia w suporcie, osiach kół, obręcze z taką nazwą bywały postrzegane jako atrakcyjne, ale nie są jakieś specjalnie najsuper na świecie, a zużycie od klocków czy nawet zaplot w słoneczko obniża wartość warto sprawdzić rozstaw piasty z tyłu, jeśli 120 mm to nie założy się koł szosowych z przerzutką na dodanym haku…Detaliczny plan i budżet pozwoli oszacować płaszczyznę negocjacji…. Zarówno zakup jak i brak zakupu jest sukcesem … 😀zależy jak patrzeć Ps Łożysko- fsa 36*x36* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Stery miały luz ale wystarczyło go skasować, tylny wideł ma 120mm i już myślę jak go rozciągnąć do 130mm, znalazłem poradnik jak to zrobić https://www.sheldonbrown.com/frame-spacing.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Nie rób tego, setki robiły, ja też robiłem, nie rób… cały czas potem jedziesz na rowerze i myślisz czy nie walnie pod Tobą, poza tym czasem jedna strona poddaje się bardziej i trzeba doginać wyginać. Obiecałem sobie nigdy więcej. Nie luz tylko opór i działanie skokowe najczęściej dolnego łożyska sterów, zardzewiałego w insajdzie.😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 A widzisz, Ty to masz łeb na karku, łożyska chroboczą, niestety ale łożyska trzeba będzie rozebrać, może uda się to reanimować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Nie ma co myśleć na wyrost. Miałem Konę Unit 29er z tylnym trójkątem szerokim na 90mm dzięki fantazji logistycznej, rozgiętym na zimno (sic!) do wymiarowego 135mm i jeździłem ważąc ponad setkę, po mnie równie lekki mechanik a potem jeszcze ktoś...teraz w Mk1 Krampusie mam rozgięty tyłek o 7mm i snu z powiek mi to nie spędza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Ale to jest stary rower, przejechał już kilka latek, spawy pękają patrz Muirwoods dlatego spokój duszy bezcenny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 No loteria, pękają świeże ramy a stare nadal harują wołowo, trzeba jeździć i nie zawracać głowy dopóki trzask nie gruchnie. Lepiej jeździć hardo, pęknąć ramę w boju, umieścić trofeum na ścianie niż chuchać i dmuchać jeżdżąc zachowawczo w stresie podczaszkowym. Według mnie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Rama …..Tylko to jest szosa, zaspawana sztywno, dostaje uderzenia przy 8 atmosferach w oponie, w dodatku ostre czyli targa nim jeszcze siła dość twardego napędu napędu… no właśnie to rama pod ostre a nie żadne tam popierdółki 😂 oo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Nie wiem jak wy, ale ten Wilier Triestina Ponte Vecchio do mnie nie przemawia. W cenie około 700-1000zł można złożyć ostre na bardzo przyjemnych włoskich ramach szosowych, które swoim wyglądem, komfortem i szlachetnością uśmiech na twarzy rysują. Ta rama wygląda jak spawana z rur kanalizacyjnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Rura kanalizacyjna Rura stalowa Pozdrow'er Ale tu wygląda zachęcająco https://road.cc/content/review/47512-wilier-triestina-ponte-vecchio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Siedem lat temu żądano za niego pińcet funi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Rama podobna do mojej Eugenii z R 520 prosta dobra stal nie za lekka, jakby robiona na Tajwanie w jednej ramówce. Waga poniżej 2300 ( bo mniejszy rozmiar) inne haki, mniej dziurek, moja z 2012 i tez cena podobna. Kolor trochę taki jakby odpycha :))) może stąd wrażenie fuj fuj, ale nie kolor jedzie!!!! stare szosówki to znów szukanie, małe problemy podbicia widelca, dziwna rura podsiodłowa, mostek wpuszczany mniej podatny na targanie …. Rower stoi w pokoju u kupca potencji, niech przemówi nocą kinetycznie dowiemy się po fakcie czy tak czy nie Miler Krystyna Portkinawacie została w stajni czy przy basie. Zresztą ależ pięknie ten rower się nazywa :)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 https://youtube.com/shorts/a9WiHjfzv30?feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2022 Miler Krystyna ma konkurencję w w dekameronie: za nazwę to powinien dante aligieri ukarać Wicher powinien być nietykalny…. https://www.decathlon.pl/p/rower-miejski-single-speed-romet-wicher-skid/_/R-p-X8803224 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi