rambolbambol Napisano 3 Kwietnia 2022 Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) @100lar3k Dziękuję za dobre słowa. Rama wymagała sporo miłości i jak na razie odwdzięcza się z nawiązką. Napisy zrobione w taki sposób, to element "uglyfikacji" ramy, żeby nadać jej trochę bułkomiejskiego charakteru. Ten rower ma się nie rzucać w oczy ... chociaż po wczorajszej jeździe po Bydgoszczy chyba nie do końca się to udało. Dwie osoby pokiwały głową i pokazały kciuk w górę a jedna od razu zapytała co to za marka bo wygląda jak Surly. Bydgoszcz widać jest mieściną znawców. Zasada ładnego malowania bez zacieków jest taka, żeby 90% farby w puszce zmarnować psikając w powietrze. Tak doradził mi kiedś znajomy lakiernik i miał rację. Do roweru dojdzie jeszcze bagażnik i błotniki (stalowe, wyklepane na szerokość z 50mm na 65mm. Ten rower będzie moim codziennym pomykaczem. Tak skocznego, zabawowego i zwrotnego roweru jeszcze nie miałem a miełem ich sporo przez ostatnie 10 lat. Przód mogę poderwać bajecznie łatwo, bunny hop jest łatwiejszy niż 26 calowym Muirwoodsie mojej córki. Surly Kung-Fu Pawian TM zbiera się i przyspiesza lepiej niż auTHOR roNIN. Jadę z ogonem ustawionym na 440mm, bo przy 430mm to byłoby za wiele na mój wiek. Nieminiej jednak posiadanie Surly Kung-Fu Pawian TM to jak posiadanie Forda Mustanga '69 wśród stalowych rowerów. Stary, surowy klasyk, który jednak przywołuje uśmiech za każdą jazdą. Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez rambolbambol 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 3 Kwietnia 2022 Napisano 3 Kwietnia 2022 To musi samo się unosić gdyż azaliż kość ogonowa jest niemal na równi z osią tylnego koła, co za tym idzie, podanie mocy w pedał powoduje tą a nie inszą reakcję przyczynowo sutkową, że tak się wyrażę, stają na baczność. Pozdrow'er 1 Cytuj
kazafaza Napisano 3 Kwietnia 2022 Napisano 3 Kwietnia 2022 Ja bym poszedł w MMA APE albo Jiu-Jitsu Koczkodan, ewentualnie Wolnomerykanka Makak 🤡 https://instagram.com/kuromori_bikes?utm_medium=copy_link 1 Cytuj
Roballinho Napisano 6 Kwietnia 2022 Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Wszyscy mają Surly, mam i ja. Taki mały "Project" dla mojego 3-latka. Biegówka po poprzednich dzieciach z nowym lakierem, bo zażyczył sobie na żółto i hamplem zmienionym na minifałkę, żeby lepiej hamowało. Reszta została z poprzedniego wcielenia. Wcześniej, z Czeskiej fabryki wyjechał taki pokrak. Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez Roballinho 4 1 Cytuj
sztopi17 Napisano 7 Kwietnia 2022 Napisano 7 Kwietnia 2022 (edytowane) Ostał mi się profil na Instagramie z którego sprzedawałem kiedyś części na ojrope . Nie chciałem zostawić swoich followersow ( z 400 osób 😂) Do tego mój dobry kumpel zaczął bawić się w fotografa więc mam pro fotki za free😅 Powoli wrzucam sprzęty, które zalegają w mojej pieczarze. Motywy przewodnie to stal, tytan i głównie sprzęty retro , ale nowsze też się znajdą. Jak nie macie co zrobić z minutą swojego życia zapraszam do podziwiania https://www.instagram.com/vintagebikeparts/ Edytowane 7 Kwietnia 2022 przez sztopi17 3 Cytuj
vincek Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Znajomy chce oddać mi Wheelera. Szukałem w sieci, ale nie mogłem zlokalizować modelu. Z tego co mi przekazał, to stalówka. Podesłał mi tylko te zdjęcie. Możecie pomóc z rozpoznaniem? 1 Cytuj
kazafaza Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 @vincek: daj Pan wincyj pstryków to może odszyfrujemy co to-to. Łilery miały z reguły model podany na podsiodłowej lub na toptjubie bliżej siodła...kaprawe oko widzi na górurce jakiś napis typu "flash"..? Pozostaje kwestia oryginalności ramy - może to tylko naklejki z alergo? ...a w ogóle to Marino w wersji #gnargrav mi całkiem fajnie wyszedł. Małe korekty ustawień kierownika i siodła, zmiana gum na Smart Sam 2.6" i będzie cacy ☺️ 4 Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Tworzenie far gravelów na ramach mtb winny być zabronione tak ładnie wychodzą.🤗 Cytuj
vincek Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 @kazafaza nie moje - dostałem je. Jak będę bliżej to obfocę lepiej. Coś tam flash jest + na podsiodłowej "Mountain Bike" Cytuj
Sobek82 Napisano 8 Kwietnia 2022 Napisano 8 Kwietnia 2022 Może być po Matrix'ie bo sterówka wygląda na 34 mm więc jest szansa wsadzić tam full carbonara fork. 1 Cytuj
rambolbambol Napisano 9 Kwietnia 2022 Napisano 9 Kwietnia 2022 (edytowane) Kung-Fu PawianTM w swej (prawdopodobnie) finalnej formie. Błotniki chronią przez błotem, wodą, kurzem. Proszę docenić ręcznie wymiarowane i pasowane za pomocą młotka stalowe błotniki. Udało mi się je z 50mm do rozmiaru 68mm. Uprzedzając pytanie - nic nie obiera. Ta rama jest niesamowita. Przy 431mm ogona, w najciaśniejszej pozycji, mieści oponę 29x2.5 cala i jeszcze pozwala upchać pełen błotnik. Rower załadowany pod korek ponad dwudziestoma kilogramami bagażu cały czas jest super skoczny, zwrotny i chce się bawić. Edytowane 9 Kwietnia 2022 przez rambolbambol 5 Cytuj
itr Napisano 9 Kwietnia 2022 Napisano 9 Kwietnia 2022 Torba na klucze w stylu rower oltskul, stercząca między workami rządzi!!! Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Kwietnia 2022 Napisano 9 Kwietnia 2022 Postawienie Pawiana stroną nie napędzaną jest wysoce niestosowne. Błotniki oklepane, przedni wygląda jakby miał się zawinąć lub podwinąć, ewentualnie trzeć, tylni mao widoczny przez ogromne torbiele. Sama rama z samą resztą komponują się, czarne wyszczupla, całość powala. Chwała bohaterom Pawian. 1 Cytuj
itr Napisano 9 Kwietnia 2022 Napisano 9 Kwietnia 2022 Można prolongować punkt montaży błotnika przódownego za pomocą korka od wina w dziurkę sterówki i wkrętu do karton gipsu z dwiema podkładkami, wtedy optyka szpary wodnobłotnej z profilu zrobi z Pawiana Miss Kolonii Zaraz może wino jest na 1 cal tu potrzeba korkaodszapana… czyli korkodana 😉 1 1 Cytuj
chudzinki Napisano 14 Kwietnia 2022 Napisano 14 Kwietnia 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/rower-skladak-wigry-3-orginal-CID767-IDON0GJ.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 w jakże męskim kolorze. Może przerobicie na gravela? 🤣 Cytuj
Sobek82 Napisano 14 Kwietnia 2022 Napisano 14 Kwietnia 2022 (edytowane) Już nie, gravele są nadal popularne, ale typowego drwala nie interesują wylajtowane terenowe szosy typu adventure, pałeczkę przejęli chłopcy w rurkach, modnych skarpetach i koszulkach. Edytowane 14 Kwietnia 2022 przez Sobek82 Cytuj
sztopi17 Napisano 15 Kwietnia 2022 Napisano 15 Kwietnia 2022 Dzisiaj moja podjęła decyzje , że jednak woli 26" i wąską kierownicę 😒 Do wzięcia Breezer Ligtning 15" dla forumowej braci rabat https://www.olx.pl/d/oferta/breezer-lightning-15-kola-27-5-CID767-IDOO0x4.html?bs=olx_pro_listing a tutaj fotka następcy . Kosztował 100 zł 🙄 3 Cytuj
100lar3k Napisano 17 Kwietnia 2022 Napisano 17 Kwietnia 2022 A u mnie kolejna mała zmiana w Hultaju. Wleciały nowe hamulce Dodam tylko, że uwielbiam tą szeroką kierownicę Jajo od Banlessa świetnie się sprawuje. Hamulce pierwsze wrażenia. Całkiem przyjemne w użytkowaniu. W porównaniu z bb7 zwiększył mi się mocno skok klamki [bb7 miałem ustawione na granicy ocierania klocków o tarcze, skok był bardzo krótki]. Klamka zrobiła się bardziej "miękka". Pomimo, że klocki nie są jeszcze dotarte to nie miałem problemu z zablokowaniem koła. I zacząłem wyczuwać modulację delikatną wcześniej nie za bardzo to czułem. Po ściągnięciu bb7 okazało się że jeden klocek pracuje krzywo, będę musiał przyjrzeć się dokładniej zaciskowi. W najbliższych planach jest wymiana owijki bo ta zaczyna się przecierać. I chyba projekt hultaja został skończony. Jeszcze tylko dedykowane torby w ramę i na kierownicę powinny być niedługo gotowe i będzie można myśleć powoli nad kolejnym projektem. 7 Cytuj
kazafaza Napisano 18 Kwietnia 2022 Napisano 18 Kwietnia 2022 Bardzo pięknie! Ile masz centów Walmera? A gdyby jeden BB7 zbędnym się okazał to daj znać 😉 Cytuj
100lar3k Napisano 18 Kwietnia 2022 Napisano 18 Kwietnia 2022 @kazafaza Walmer jest w swojej najszerszej wersji 60 góra 75cm na dole. Bb7 będą wykorzystane w innym rowerze. Tylko muszę klamki kupić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi