RafalxM Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Ja zostawiam z przodu tylko dlatego że nie kupiłem nadal napinaczy A co do rozważań - jak łańcuch jest przekoszony na największej zębatce z tyłu to przesunięcie koła do tyłu tylko przybliży łańcuch do opony , czyż nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Tak napinacze mogą pomóc, ale najlepsza jest bruatlna siła ścisku... ruszaniem koła przód tył miejsca na łańcuch na młynku 2 s nie uzyskasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 czyli 52mm do 11s git? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Bez problemu skoro 50 się mieści . tylko nie wiem czy założysz więcej niż 32, i Rafała jest ciut miejsce u mnie nic większego nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 (edytowane) Czyli korba z linia łańcucha 55mm poprawi sytuacje bo mógłbyś 34t zmieścić ale linia łańcuch już nie będzie celować w 7-8 koronkę 12s? Edytowane 23 Lutego 2022 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 Trzeba uważać żeby nie przesadzić w drugą stronę - co z tego że sznurek nie będzie szorować po oponie skoro szorować będzie po przekosie na zębach... @Grizzli: a jak u Ciebie będzie rozwiązany yoke/bb jct? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 https://www.olx.pl/d/oferta/unikat-kross-big-wheel-29-rama-r-l-cr-mo-reynolds-631-limitka-CID767-IDO1i4G.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 2 godziny temu, kazafaza napisał: @Grizzli: a jak u Ciebie będzie rozwiązany yoke/bb jct? Jeszcze nie wiem dlatego kminie temat teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 24 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 22 godziny temu, akkwlsk napisał: pewnie dlatego, że masz zębatkę zamontowaną po zewnętrznej stronie korby 2-rzędowej, czyli masz linię łańcucha właśnie coś w okolicy tych 52mm. nie wiem czy coś to wnosi/zmienia , ale FC-M780 jest 3 rzędowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 24 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Jak dasz NW od wewnętrznej strony to będzie linia bliżej środka kasety, ale wtedy NW będzie musiało być mniejsze Przy singlu to dałem na zewnątrz Ale z kasetą wolałem mieć lepszą linię czy to w konie czy breezerze Wszystkie korby mam pierwotnie 3 blyatowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Na allegro pojawiło się kilka breezer ów Z prostą i ♈ https://allegro.pl/oferta/breezer-thunder-deore-1x12-stal-rozmiar-19-11237090795 Jest nawet Ronin za 8k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 A dla tych co mają trochę mniej pieniędzy, jest używany Gienek Equilibrium. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-gravelowy-szosowy-genesis-equilibrium-disc-10-CID767-IDO8EsV.html Tylko w opisie są jakieś bzdury odnośnie setupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 15kg mopsiego sadła komuś? https://www.olx.pl/d/oferta/rower-surly-pugsley-CID767-IDO6bZ3.html#11860a2757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Nawet dork disc jeszcze jest ❤️ ciekawy przypadek generalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Dzielę się linkiem. Breezer Radar dla dużego https://www.olx.pl/d/oferta/rama-widelec-frameset-cr-mo-28-wysylka-CID767-IDOcySy.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 @NieLubiePoniedzialku z tego co pamiętam te ramy były takie same (prostak i gięty). Mam ustawione powiadomienie na olx - no i ktoś nie opisał w tytule, że to breezerek... Dla mnie za wielka, gdyby to m/l było to już bym żebrał o wysyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 WROCŁAW! Potrzebuję Twojej pomocy przy zakupie ramy. Sprzedający uparł się na odbiór osobisty a jakoś nie mam woli ani ochoty na wycieczkę 700km. Serdecznie proszę uczynną wrocławiankę lub wrocławianina o kontakt PRIVny aby tutaj nie śmiecić. Dziękuję za uwagę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 Ogarnięte, dzięki @Grizzli 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Potwierdzam. Poprosiłem o numer ramy napisany pod suportem to się obraził i rozłączył. Śmierdząca sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Wygląda jakby ktoś w pośpiechu, nie dysponując skuwaczem do łańcucha ogołocił rower z części Ciekawe dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 Dzwoniłem do sprzedającego tego Breezera z innego numeru telefonu. Oczywiście tylko wysyłka. Po namowach jest możliwość odbioru osobistego, ale bez umowy kupna-sprzedaży. To naprawdę śmierdzi. Możecie sprawdzić czy któryś z tych rowerów nie pojawił się jako zagubiony/skradziony: https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/BzFJ6/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 8 Marca 2022 Udostępnij Napisano 8 Marca 2022 (edytowane) czyli nie klikać Kup Teraz? w sumie juz nie ważne, Pani Ewa napisała ze rama już poszła. Ktoś z forum? Edytowane 8 Marca 2022 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 9 Marca 2022 Udostępnij Napisano 9 Marca 2022 Pany dwa razy się już udało na forum kupić widelec więc spróbuje po raz 3 Nie ma ktoś na zbyciu widelczyka 26" z jakiejś lepszej stali jak kanaliza hi-ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 10 Marca 2022 Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 Z jaką sterówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 10 Marca 2022 Udostępnij Napisano 10 Marca 2022 Jest Romet, jest stal (niech będzie, że "kanaliza"), są koła 27x1 1/4, czyli większe niż we współczesnych trekkingach. Rocznik ramy: 1982. Widelec trochę nowszy, bo oryginalny pękł przy koronie. Koła też nieco nowsze. Kierownica "jaskółka" z jakiegoś "helmuta" (nawet klamki Sachs). Przerzutka tylna zmieniona na Tourney'a, a prawa manetka na indeksowaną 6rz. W takiej formie mógłbym tym jeździć nawet dalej jak po bułki. No ale, idzie na służbę do kolegi z pracy, za symboliczne pieniądze. Będzie nim dojeżdżał do roboty. Mój pierwszy dorosły rower z przerzutkami i barankiem (oryginalnie). Łza się w oku kręci, choć zdaniem wielu to złom. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi