MikeSkywalker Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 5 godzin temu, NieLubiePoniedzialku napisał: @Sobek82 te Twoje zdjecia to na moje oko sa z pogranicza spamu, tak w jakis 90%. Nie tylko na Twoje oko. Ale autor się tym zupełnie nie przejmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Nie znacie się na sztuce, tak na oko w jakiś 90% przypadków 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Fakt, bo jak na ogólnopolskie forum rowerowe i tych kilkunastu udzielających się użytkowników, kilku ma awersję do moich postów a może po części do mojej osoby, powód- zniszczenia w ichnim świato podglądzie. To moja miedziana maskotka Pozdrow'er 🤗 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Po to jest scroll w 🐁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 (edytowane) @NieLubiePoniedzialku jest taka opcja 'Ignoruj' Edytowane 9 Listopada 2021 przez RafalxM edit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 @RafalxMnawoływanie do nienawiści 😆 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Nie wiem co do mnie piszesz , bo Cię ignoruję 😎 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 .....bo @Sobek82 to Sobek.....tego-jego-go się nie zmieni. Apropos co się wydarzyło że się Stallove nie przydarzyło ????? ;-((( Smuteczek........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Jak na czterdziestomilionowy kraj czuję się trochę wyróżniony i osamotniony 😏🤗😘 Jutro rano wrzucę pomarańczow ego w świetle dziennym. Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 2 godziny temu, woojj napisał: Apropos co się wydarzyło że się Stallove nie przydarzyło ????? ;-((( Smuteczek........ Mea culpa. Dałem nadzieję na zorgowanie stalowego zlotu ale nowe lokum, miasto i praca okazały się silniejsze od moich nader optymistycznych zdolności sklecenia spędu. Moja baza jeszcze nie jest gotowa na tak zacną ekipę a trójkami zapraszać nie wypada. Przepraszam, mam nadzieję że uda się na pociechę wykombinować coś wiosennego 🤞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 9 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2021 Szkoda szkoda. Ja też mam urwanie głowy od miesiąca - poniekąd związane z tym samym co Kaziu, choć miasto pozostało to samo. Więc nawet na tak zwanym spontanie ciężko byłoby coś ulepić. Ale - może coś zimuffkowego uda się sklecić. Wolę żyć nadzieją że szybciej niż na wiosnę uda się spotkać! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 10 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2021 Zycie.....;-)) Będzie nowe lepsze i tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berg Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 W dniu 9.11.2021 o 18:18, Sobek82 napisał: Jak na czterdziestomilionowy kraj czuję się trochę wyróżniony i osamotniony 😏🤗😘 Jutro rano wrzucę pomarańczow ego w świetle dziennym. Pozdrow'er Już jest czwartek rano, obiecałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 W dniu 8.11.2021 o 21:50, akkwlsk napisał: Chciałem to na jutro zostawić, no ale skoro Sobek już popsuł niespodziankę to macie Kierownik od Majka już bez farby, po wstępnej polerce 320 -> 400 -> 800 Wow. Wygląda obłędnie. Główka 1" czy 1 1/8" ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 1 1/8 na mufach to rzadkość, nie mogę sobie przypomnieć czy ktokolwiek coś takiego robił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Kupiłem kiedyś jakiś frameset Kuwahary na mufach i został mi z niego kokpit Nitto na 1 1/8" i próbuje dojść co to mogło być 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 @sztopi17 u mnie jeden cal, ale były takie przejściowe lata w MTB gdzie pakowali już oversizowe rozmiary rurek do klasycznych gwintów, może być że i z mufami. Jeśli chodzi o kuwaharę to jest o tyle komfortowo, że w necie można odkopać sporo katalogów, głównie po niemieckich forach skitranych i tam jest mnóstwo informacji. Obstawiam że to jakiś gepard był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 11 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 Myślałem że nie ma a są, zresztą teraz do stalowych ram takie widelce z plastyku są że przecież jasna sprawa że coś muszą mieć większe lugi na to:Takie tam stalowe do robienia ramy 1i 1/8 , mufy czy mafiny muminy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Przemek z Imonia Cycles prosił żeby przekazać Szanownym, że mają w planach budowanie ram na mufach pod sterówkę 1 1/8" (z tego co widziałem w warsztacie, to chyba nawet już mają takie mufy na półeczce). Byłem dzisiaj pomacać Japoneczkę, te chainstaye na żywo to jest majstersztyk ❤️ aż żal dawać pod lakier. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Kinder bueno normalnie w mordę jeża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 15 minut temu, akkwlsk napisał: aż żal dawać pod lakier. Dajesz bezbarwny proszek i będziesz się mógł cieszyć dalej. Ja tam jeszcze widzę zbędne piwoty od hamulców. Zostawiasz je na czarną godzinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 13 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 Ramiak jeszcze będzie dopieszczany, ale każde wycinanie oznacza kolejną skazę na lakierze. Pewnie w końcu pójdą pod kątówkę, razem z mocowaniem dynama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miki74 Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 @akkwlsk Możliwe że podawałeś ale a mi umknęło, wybacz jak coś... Przeszedłeś z koła 28" (wiem że docinałeś odpowiednio tylny widelec) na 27,5" z większym balonem ? Ja ostatnio popełniłem coś takiego, na moim pierwszym rowerze MTB z 1992. Nastąpiła konwersja z 26" na 27,5". Z zacisków hamulców musiałem zebrać z 2mm, by zwiększyć zasięg. Generalnie myślę nad zmianą zacisków z większym ramieniem i jakieś sensowne klamki. Przewidziana jest również guma o szerokości 1,75", na zimę - w sumie czekam na dostawę. Myślę by pod mostek dać podkładki 1" by ładniej wyglądało. Taki mały projekt który powoli i długo realizuje, a rowerek ciągle w służbie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 @Miki74 tak jest, Kuwahara Pacer (Lady) oryginalnie wychodziła na kołach 28" z oponą 35mm. O ile w przednim widelcu spokojnie można zmieścić coś grubszego, to niestety z tyłu te 35mm opony to jest absolutny max przy kole 28". Przechodząc na 27,5" z przodu robi się już bardzo przyjemny prześwit, ale tył tak czy owak potrzebował przeróbek. Wsadziłem tam Maxxisy Riddler 650x47c na kołach z Marina Nicasio, które mają 25mm szerokości wewnętrznej. Dzięki temu oponka osiąga praaaaaaawie 50mm i pod taką szerokość maksymalną spasowany jest tył. Kompromis moim zdaniem jest w punkt, bo nie trzeba było rzeźbić z prześwitem z przodu, wysokość suportu zmieniła się bardzo nieznacznie - dosłownie kilka mm w dół (z tego powodu wsadzenie kół 26" odpadało), a zmieniając hample na tarczówki w zasadzie pozostałe różnice w średnicy koła przestają być problemem. Jak już wspominałem, ten rower powstał jako alternatywa dla czegoś pomiędzy Marinem Kentfieldem a Larkspurem. Kosztowo wyjdzie gdzieś w okolicy Kentfielda ST1, jak dla mnie czysty biznes i no-brainer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2021 Adam pozostaje tylko bić brawo za wspaniały projekt....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi