Sobek82 Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Gość potwierdził że ma ją od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkzam Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Widzę, że poruszony został temat ramy. Obecnie jestem jej właścicielem i potwierdzam wypowiedź powyżej odnośnie pierwszego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 No i zacnie, zatem historia ramiaka znana. Polecam tym bardziej zatem 🤡 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berg Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Ale czy toto to widzieli: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-cotic-solaris-2020-29-m-burgtec-hope-thehunt-enduro-trail-CID767-IDLJr5x.html#6e74ea716b;promoted 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Uginacz i tak trzebaby wyrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berg Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Ale kolor szlyczny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Psikał ktoś z Was Tectylem wgłąb ramy? Zastanawiam się, czy jedna warstwa wystarczy, czy powtórzyć zabieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Tectylu nie znam. Ale ze swojej strony polecam Boll Bursztynowy. Wszystkie swoje stalaki mam nim zabezpieczone i po 6 latach nic w środku rudego się nie pojawia. Psikałem tylko raz każdą z ram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Niczego do ramy nie psikałem, hoduję rudą i pielęgnuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Przed chwila psikałem i nie wiem, czy chować graty, czy jeszcze będę musiał się pobrudzić drugi raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Do Bolla dostajesz taką 80cm giętką rurkę. Wkładasz tak daleko jak się da w rurkę, naciskasz i szybkim ruchem wyciągasz rurę. Nadmiar wyleci otworami, więc ich nie zaklejaj. To smarka bardzo intensywnie i na pewno ogarnie rurki. Boll mocno brudzi, jak zaschnie to zostawia taki "lepki syrop" który denaturatem lub alkoholem izopropylowym ładnie się usuwa. Nawet po zaschnieciu, alkohol to spokojnie rozpuszcza. Ta warstwa Bolla się nie ulatnia po latach i naprawdę ładnie chroni przed korozją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Ja psikałem tylko raz, klarem, żeby zabezpieczyć ulotne piękno Rudej Zochy 🤡 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 W Tectylu (wersja z sondą) jest też taka długa rurka zakończona mosiężną końcówką, kolejna rurka, taka jak w wd40 i jeszcze zwykła końcówka jak w spray'u. Trochę brudzi, ale jest dość rzadkie i łatwo zetrzeć to szmatą. Nie wiem, jak po wyschnięciu. Ja zakleiłem taśmą izolacyjną otwory odprowadzające gazy spawalnicze. Dodatkowo wepchnąłem szmaty w główkę, mufę i zakończenie rury podsiodłowej. A na sam koniec śrubki w otwory na koszyki. Od 30 minut, co jakiś czas obracam ramę o 90 stopni, żeby się tam jakoś to rozpłynęło. W Twoim przypadku raczej nie będzie potrzeby lania czegokolwiek w ramę, bo prawdopodobnie będzie miała już jakąś powłokę. Ja się zdecydowałem, bo Tectyl leżał w garażu od dawna, a moja rama ma 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 29 Września 2021 Udostępnij Napisano 29 Września 2021 .....ja raz na sezon przy okazji przeglądu psikam do środka jakimś olejem i tyle......starzy kolarze płukali zużytym olejem silnikowym raz na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Września 2021 Udostępnij Napisano 30 Września 2021 🤗😍 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Pozdrow'er 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Mój "Dzik" miałby świetne towarzystwo 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Hehe, Krampidło po lewej wygląda jakby miało występować w zestawie z drabiną, czyje to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 A Krampidło po prawej wygląda jak by miało kierownice, co to mi się taka marzy. Jakaś motocyklowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 3 Października 2021 Udostępnij Napisano 3 Października 2021 Krampidło po lewej w iXeLu niezrzeszonego dwumetrowca a prawe krampidło ma kiere Stooge’a. Na allegro podobne są Tomaselli za niegłupie talary... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 4 Października 2021 Udostępnij Napisano 4 Października 2021 Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 @NieLubiePoniedzialku Eddie Mercx Hageland ... jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi