rambolbambol Napisano 6 Września 2021 Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Czuję się mniej rozciągnięty na nim niż na Genesis HL, który przez ponad rok jeździł z baranem. Bardzo komfortowo na Marinie się pomyka. Zarówno hoody jak i dropy są bardzo wygodne. Mam założony krótki mostek z dużym wzniosem, więc to sporo niweluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 W dniu 4.09.2021 o 09:26, Roballinho napisał: Tylko siodła nie wymieniaj, wygląda na bardzo lekkie Tak, te trzy punkty podparcia powinny wystarczyć 😂 Plan jest taki żeby za dużo nie grzebać i uprościć jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 8 Września 2021 Udostępnij Napisano 8 Września 2021 Mi w końcu udało się ustawić odpowiednią pozycję. Do kolekcji doszły dwa nowe mostki i kolejna sztyca damm... Coraz więcej tego niepotrzebnego szpeju się zbiera. W każdym razie jak już mam ustawione wszystko i jest wygodnie mogę zacząć rozglądać się za finalnymi szpejami. Chciałbym docelowo mostek i sztycę w srebrnym kolorze. W tej chwili rower prezentuje się tak. Na koła, które chciałem mieć raczej się nie doczekam więc na razie te zostają. Opony całkiem fajnie sobie radzą chociaż jadąc po lesie brakuje mi trochę szerszych opon jakie są w genesisie. Kierownica jest mega szeroka naprawdę można się zgubić. I jest mega wygodna i mega szeroka. Trzymając na prostej części jest bardzo daleko do klamek, trochę żałuję że nie chciało mi się zakładać dodatkowych dźwigni hamulca na prostej części kierownicy. Napęd bardzo fajnie się sprawuje 42 z przodu jest dla mnie ideolo. Widelec jest dość miękki i przy mocniejszym hamowaniu "odbija". Krampus jest dużo sztywniejszy. I kierownica jaka ona jest szeroka musiałem przyzwyczaić się do jej szerokości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 9 Września 2021 Udostępnij Napisano 9 Września 2021 Jaki ten rower podobny do mojego ;-))) Wersja z szusblechami... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 13 Września 2021 Udostępnij Napisano 13 Września 2021 (edytowane) Gdzie znajdę taki widelec jak na dwóch foto powyżej? Mam taki jak na foto -pancerny 1,3kg - przydałby się bardziej podatny. Edytowane 13 Września 2021 przez mam16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rambolbambol Napisano 15 Września 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 15 Września 2021 (edytowane) mar-IN mur-IN-woods mini Kupiony jako totalny szrot za 370zł dla samej 15 calowej stalowej ramy. Jak na spokojnie obejrzałem cały rower, to żałowałem zakupu. Sprzedane prawie wszystko z osprzętu (amortyzator, kierownica, manetki, korba, koła, siodełko, przerzutka przednia). Rama odrdzewiona kąpielą w kwasku cytrynowym i zabezpieczona od korozji. Koła zaplecione własnoręcznie na maszynowych piastach Novatec i lekkich obręczach. Sztyca ręcznie wycieniowana z 27.2 na 26.8mm. Całkowity koszt projektu w częściach 660zł. Sumarycznie wyszło 11kg potrójnie cieniowanej radości dla mojej córeczki. Edytowane 15 Września 2021 przez rambolbambol 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 15 Września 2021 Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Byczo, ta korba to coś krótszego niż 170mm może przypadkiem? Jeśli tak to możesz zapodać jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 15 Września 2021 Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Ta korba to jakiś Suntour 170mm, który kupiłem za 15zł z kosza na śmieci w sklepie rowerowym. Nie ma oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 15 Września 2021 Udostępnij Napisano 15 Września 2021 W dniu 3.09.2021 o 15:32, KryMar1983 napisał: Panowie help planuję Staszka Switch9er., a że może Sherpa pójdzie na sell ... do końca łysini mam 180cm a według ich tabeli jestem na granicy między dwoma rozmiarami.🤔 Aktualnie mam 17" i mam wrażenie że za mało 🤭 Mają też Sherpe w promo gen3 i jest dylemat I jak się skończyło? Z tą granicą między rozmiarami to genialnie wywnioskowali Z Twoim rozmiarem celowałbym w 19". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 16 Września 2021 Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Odpowietrz Anię Pozdrow'er 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 17 Września 2021 Udostępnij Napisano 17 Września 2021 @Sobek82 Za każdym razem jak patrzę na ten prosty widelec to mam wrażenie, że jest po jakimś dzwonie. Normalnie ten wideł powinien iść do tematu nietypowe @mam16v Na pewno Surly robi takie widelce disc rucker, straggler. Możesz spojrzeć na Fairdale może coś znajdziesz. Jakiś czas temu na allegro widziałem widelce od Marina. Więcej mi do głowy nic nie przychodzi. Możesz jeszcze kupić sobie coś z karbonu lub zrobić na zamówienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Września 2021 Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Pozdrow'er 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 21 Września 2021 Udostępnij Napisano 21 Września 2021 Konia z 5k https://www.olx.pl/d/oferta/kona-honzo-29er-saint-dt-swiss-CID767-IDLkMBh.html#74a023acf5;promoted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Już jest! Po obsuwie spowodowanej brakiem dostępności proszku w wybranym przeze mnie kolorze, w końcu udało się pomalować frameset. Kiedyś to był Giant, teraz Niewiadomoco 26". Wrzucam foto, żeby mieć motywację do złożenia tego do kupy. A kupa bedzie mieszanka osprzętu sprzed dekady z ćwierćwiecznymi kołami, które to nie zaznały prawdziwego przebiegu, a są mną od złożenia. Widelec musicie sobie wyobrazić, bo już mi się nie chciało go odwijać z folii. Pochodzi z jakiegoś Wheelera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 giant terago/track ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 A to nie moszna było dospawać mocowania is lub pm pod tarcze przy refreszu frejmsetu? Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Sennie i jesiennie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 🐽 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 3 godziny temu, woojj napisał: giant terago/track ?? Giant Escaper, model 1992. Zmieniłem tylko gwintowany wideł na aheada. Główka jest na 1 1/8" Poniżej zdjęcie z netu. Ja mam mniejszy rozmiar. 2 godziny temu, Sobek82 napisał: A to nie moszna było dospawać mocowania is lub pm pod tarcze przy refreszu frejmsetu? Pozdrow'er Moszna, moszna, tylko nie było takiej potrzeby. Rama leżała, koła leżały, magury leżały, inne graty też. Jedyną ingerencją w ramę było pozbycie się wieszaka canti, gwintowanych tulejek do mocowania bagażnika i przelotki na pancerz przedniej przerzutki. Rozwierciłem też cycki oporowe na górrórce, żeby puścić pełny pancerz i przewód olejowy do HS33. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 25 Września 2021 Udostępnij Napisano 25 Września 2021 Ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 26 Września 2021 Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Do alu-bębnów niezbędnik, do stalowych tylko dla bling-factora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 dobre znalezisko, na chwilę obecną to bardzo tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Dobre znalezisko, fakt! Cena uczciwie przystępna, dla tych co rozmyślają - polecam, 29+ wchadza nawet w najkrótszym położeniu koła w dropach. Nie, nie znam żadnej pani Moniki z Rumii. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Bo to jest Tomuś twoja rama po szmuglu z ukej. 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Września 2021 Udostępnij Napisano 28 Września 2021 ...byłem ciekaw czy maczałem rękawice w szmuglu tegoż 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi