rambolbambol Napisano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2021 Genowefa HLorendż wraca więc w jeden bieg i prostą kierę. Marin zbaraniony będzie... auTHOR roNIN zostanie szosą ... albo pojdzie na OLX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 https://www.olx.pl/d/oferta/marin-four-corners-frameset-rama-widelec-kultowy-gravel-CID767-IDKNgP3.html Trochę zmęczony, ale za to KULTOWY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krakonos Napisano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 @Roballinho Nie dość, że kultowy, to jeszcze znany w Internetach, bo to mój frameset, generalnie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berg Napisano 29 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2021 Gieniu w oeliksie https://m.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-adventure-genesis-longitude-r-m-CID767-IDLdq9p.html?reason=observed_search 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 (edytowane) Rozważając problemy egzystencjonalne wielu czytelników tego szacownego forum, chciałbym udzielić jasnej odpowiedzi na jakże palące pytanie: Ile gumy pomieści Marin Muirwoods 2017 z obręczami 25mm wewnętrznie? Przód: Maxxis Grifter 29x2.5 Jest ok 1cm zapasu z każdej strony. Opona ma 63-64mm szerokości. Spokojnie wcisnę tam jeszcze błotnik. Gruba kiszka z przodu Muirwoodsa to zbawienie, bo widelec jaki tam zapodali może rywalizować sztywnością z aluminiowymi kowadłami. Definitywnie jest to najtwardszy stalowy sztuciec jaki przeszedł przez moje ręce. Tył: Schwalbe Big Apple 28x2.35 Ciasnawo, aczkolwiek śmigałem już z ciaśniejszymi konfiguracjami. Big Apple 2.35 ma równe 60mm szerokości. W ogonie jest około 5mm na błoto. Opona będzie musiała przejść depilację. Przypuszczam, że oczko mniejsza opona weszła by już bez problemu Edytowane 30 Sierpnia 2021 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Ja ciągle czekam na oponę 2.5 z tyłu, bo poprzednio nie pisałeś że tylko z przodu wchodzi takowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Wystarczy podgiąć trójkąt żeby weszło 🤗 Kupiłem zestaw do wyciskania oleju dot to Romek może ujrzy światło we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 @Sobek82 Jakbyś tego Romka się chciał pozbyć to jestem pierwszy w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 "Kultowych" rowerów się nie sprzedaje 🤗 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Ponieważ tani widelec Hi-Ten Accenta trzepie po łapach, a do tego ma A-C 450 uznałem że czas się go pozbyć w mieszczuchu. Chodzi mi po głowie custom, bo chyba nie ma opcji kupić wyższego widelca tego typu jak w Somach? Taki miałem w retro mtb i za takim tęsknię. To że taka konstrukcja widelca wpływa na tłumienie drgań to efekt placebo czy faktycznie tak jest? Bo jeśli placebo to pewnie prosty widelec z cieniowanych rurek cromo powinien załatwić sprawę. Ktoś korzysta może z Salsy Cromoto? Konstrukcja nie taka jak mi się marzy, ale to stosunkowo niedrogi widelec z lepszego stopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Widelec Surly Straggler przychodzi mi do głowy, jakie A-C mają te od Somy? info ze strony Surly: 650b Axle-to-crown: 380mm Offset: 44mm Steerer: 360mm, 1-1/8˝ straight Tire Clearance: 650b x 50mm (650b x 42mm w/fender) Weight: 2.4lb (1.1kg) uncut 700c Axle-to-crown: 400mm Offset: 44mm Steerer: 300mm, 1-1/8˝ straight (42-58cm); 350mm, 1-1/8˝ straight (60-62cm) Tire Clearance: 700 x 50mm (700 x 42mm w/fender) Weight: 2.5lb (1.15kg) uncut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Za niskie, AC w okolicach 400, dla mnie takie 460-470 byłoby idealne. Póki co ta Salsa wydaje się okej, kilogram waży - kowadło Accenta prawie drugie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 O cromoto powinno coś być w odmętach wątku, pamiętam że lata temu stalowe zbóje pchały to do inbredów itp ramiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Cromoto jest bardzo fajne, patrząc z góry widać jak pracuje (w porównaniu do dużo sztywniejszego Surly Krampus/ECR). Używałem i w 29er i w innych konstrukcjach - jeśli AC 468mm pasuje to bym polecał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2021 z Salsy jest jeszcze firestarter - to samo co cromoto tylko ac 483 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 (edytowane) Panowie help planuję Staszka Switch9er., a że może Sherpa pójdzie na sell ... do końca łysini mam 180cm a według ich tabeli jestem na granicy między dwoma rozmiarami.🤔 Aktualnie mam 17" i mam wrażenie że za mało 🤭 Mają też Sherpe w promo gen3 i jest dylemat Edytowane 3 Września 2021 przez KryMar1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 3 Września 2021 Udostępnij Napisano 3 Września 2021 Zapomniany, przestał prawie dwie dekady u rodziców na strychu. Dostanie drugie życie, będę mial co robić jesienią. A rurki solidne, swoje waży, 4130. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 (edytowane) Tylko siodła nie wymieniaj, wygląda na bardzo lekkie. Wkrótce pokażę tu mojego Gianta. Wczoraj zawiozłem ramę do lakierni. Będzie w kolorze majtkowym. Edytowane 4 Września 2021 przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 mar-IN mur-IN-woods 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Legancko. Poka poka jakieś bliższe ujęcia z różnych kątów mocowania manetki - bo widzę że udało Ci się chyba uzyskać możliwość zmiany przełożeń trzymając ręce w górnym chwycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Takie mocowanie manetki pozwala komfortowo zarówno w dolnym jak i górnym chwycie cykać biegami. Manetka to Saint a przerzutka Zee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Cieszę się Twoim szczęściem , cyknij fotki mocowania manetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Września 2021 Udostępnij Napisano 4 Września 2021 Ja to rozegrałem w ten sposób - blaszka z nierdzewki na kierownicę, do tego przedłużka z blachy aluminiowej, do tego rurka do niej przykręcona na której można zamocować manetkę. Gdzieś pewnie jest więcej zdjęć na forum, ale trzeba szukać z datą 2016 bo wtedy mój Cotic jeździł w takiej konfiguracji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Września 2021 Udostępnij Napisano 6 Września 2021 W dniu 5.09.2021 o 00:03, RafalxM napisał: Cieszę się Twoim szczęściem , cyknij fotki mocowania manetki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 6 Września 2021 Udostępnij Napisano 6 Września 2021 Rambolu, nie czujesz się nadto rozciągnięty na Muirwoodku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi