Sobek82 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Na gravela jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Ktoś z forumowiczów łyknął bo już nieaktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 Na mniejszym kółku, bo 27.5, ale w cud kolorze Marin Pine Mountain 17" z gratisami (mostek, siodło, stery, kier, BB) z UK https://www.facebook.com/commerce/listing/937621890309156/?media_id=0&ref=share_attachment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 (edytowane) ale w PM2 29'' na tyle też siądzie z tym ze coś w okolicach 2.4. Poza tym "dwójeczka" jest na lepszej jakościowo rurkach i to zupełnie inna bajka niż PM1. Edytowane 8 Marca 2021 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christophorus1 Napisano 8 Marca 2021 Udostępnij Napisano 8 Marca 2021 @Grizzli ale cenowo PM2 to też inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Stooge scrambler 20” ett-635, st-508. Reach/stack 456/637. Pytanie brzmi czy dla człowieka 190+ cm bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 Jakbym ja miał brać, to bym nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 16 Marca 2021 Udostępnij Napisano 16 Marca 2021 ...pewnie z barankiem będzie OK 🤡 Ja bym też nie brał a jestem 190- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Zależy od proporcji, ale ja przy 190+ nie schodzę z ETT poniżej 650, reszta wymiarów spoko. Tutaj trzeba by się długaśnym mostkiem ratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Jakby komu wpadł w ogłoszenie Scrambler, ale w rozmiarze 18 cali to bym poszukiwał. Wy na tych rowerach to na leżąco jedziecie, że 650mm to za mało na górnorurkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 650 to nie jest mało jeśli myślisz o prostej kierze i mostku okolo 50-60mm. W Salsie EM mam ett635 i mostek o oldskolwej dlugosci 100mm. Ale koledzy chyba mają rację Scrambler w 20'' nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 2 godziny temu, rambolbambol napisał: Scrambler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 2 godziny temu, rambolbambol napisał: Wy na tych rowerach to na leżąco jedziecie, że 650mm to za mało na górnorurkę? Takie nasze fanaberie bezpodstawne, w końcu przecież "one size to fit them all" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Masz rację. Nie każdy ma tak pięknie, długie, porośnięte szczeciną i poskręcane przez artretyzm nogi jak ja. I to przy 180cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Poważnie 180cm, wydawało mi się że masz max 165cm włącznie z kapeluszem. Najlepiej czuje się na eSce, czuję że dominuję wtenczas. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 jak już jesteśmy w kategorii dużych chłopów, to TU można kupić fajne "stefany" w dobrej, jak na ten typ, cenie. Niestety jest to rozmiar to 50, czyli w normalnej rozmiarówce coś w okolicach 48.5/31-31.5cm/13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 9 godzin temu, rambolbambol napisał: Jakby komu wpadł w ogłoszenie Scrambler, ale w rozmiarze 18 cali to bym poszukiwał. Wy na tych rowerach to na leżąco jedziecie, że 650mm to za mało na górnorurkę? Na stw jest 20” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Marca 2021 Udostępnij Napisano 17 Marca 2021 Na oeliksie są trzy frejmasety 54/56/58cm touringa Fuji, spieszcie się tak szybko odchodzą. https://www.olx.pl/d/oferta/gravel-fuji-touring-disc-chromoly-rama-zestaw-58cm-CID767-IDIDGqM.html#7851367670 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) https://www.olx.pl/d/oferta/all-city-rower-szosowy-kola-28-gravel-ostre-kolo-CID767-IDJ1kC7.html#04b0a5c5a0 nie wiem czy widać zdjęcia bo jest w archiwum ale ... fajna zieleń a mostek + sztyca thomsona Komuś się trafiło ... zazdro Edytowane 19 Marca 2021 przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 E tam taki rower jest jak deser, słodki ale nie da się jeść na okrągło, mialem Cx na ostro i gemeralnie to jest jakoś tak i za miękko i za twardo na raz... to już wolę 29 zaostrzone , bo 39:16 z przełajową gumą jest fajne na jazdę w parkowoalejkowym lesie, a już na trasie plaskiego xc idzie się powymiotować, przy czym na dłuższych prostych, albo na technicznych zjazdach ludzie odchodzą jakby mieli silniczki... także pocieszam Nowy Władek będzie wymionty ani chybi , bo za dużo deseru... natomiast zamiana tego na wolnobieg to maskarada, koszmar i cierpienie. Wolnobieg miałem raz, nawet zmiękcony do 36x17 w okolicach jury zamki j chłopaki, piasek, beznadzieja, choć na zjazdach duża ulga komfort bo czasem szybko czasem grubo dywan liści i korba ostrego nie widziała by co omijać, no i z wolnobiegiem lepszy balans ciałem jak się leci w dół wąwozem nieznanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Wtyczka dla dużego w Stolicy https://www.olx.pl/d/oferta/rama-frameset-gravel-cromo-stal-charge-plug-5-CID767-IDIZDtT.html#6e5245a6c7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 Łezka się w oku kręci, za tyle sprzedałem cały rower, w wersji singlowej :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 19 Marca 2021 Udostępnij Napisano 19 Marca 2021 (edytowane) Generalnie jak ktoś chce się bawić w fajny stalowy projekt na zwykłych hamulcach to rama Autora, którą pokażę w linku ma geometrię na zwykły widelec bez skoku: Author Stratos Sx około 2001-2004 ważne musi być jeszcze ze stali ( napis, brak wymiennego haka) zaraz potem robili je czerwone i aluminiowe. Wada- widelec z przodu jeden cal... mój były rower jeździ z ładnym widelcem czeker pig z gwintem...choć już nie mój to mam oko. Rama ma niską główkę i dobrze mieć widelec z niedociętą sterówką. Jak zwykle - można się bawić z tarczowymi - dolutowaniem - ale - nie dam gwarancji czy i jaki rodzaj tarczy pasuje czasem widełki bywają za wąskie... piszę przerażony trochę setami i cenami jakie się tu pojawiają. Bowiem pod opony przełajowe - można sobie coś zrobić poniżej 1,5 kilo za frame tu przeterminowa archeo oferta małego rozmiaru - są zdjęcia... Jedna uwaga - stalowy hak przerzutki w takim rowerze warto od razu w serwisie wyprostować. Bardzo podatne na odgięcie.... taka uroda. Przy nowym napędzie to może mieć znaczenie a 7s pewnie jeszcze chodzi bez problemów... Oczywiście są jeszcze inne podobne klasyczne Treki, etc. i tym podobne trekingi na rynku dla wakacjowiczów. Najlepiej wyszukać jakiś szlachetny model z śr . rura siodłowego 27,2mm Autor ma chyba 26,4 co zmniejsza liczbę dostępnych sztyc do podstawowych zoomodeli, modele z główką na 1/ 1/8 zwykle są z geometrią pod uginacze -4 do 6 cm i trzeba liczyć to w doborze widelców. Edytowane 19 Marca 2021 przez itr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 Zmiany, zmiany, zmiany ... zabawka na 2021 zakupiona Wszystkie rowery , części będą na sell : tytanowy titus fireline 29er XL, stalowy charge cooker 29er XL, stalowy Gravel Genesis Croix de Fer 10 2019 XL sporo części ... w weekend ogarnę listę może ktoś będzie zainteresowany .... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Marca 2021 Udostępnij Napisano 23 Marca 2021 @3143k4r2: stalowy charge cooker 29er XL - daj znaka na priv bardzo proszę, szpej jaki masz też podeślij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi