kazafaza Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Hamulce są przereklamowane. Im słabsze tym szybciej się lata @akkwlsk: oczywiście że GemBum traktowany niezgodnie z przeznaczeniem - gdzież na nizinie paprykarzowej uświadczysz Mountainy do Bajkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Gdzieś tam w puszczy bukowej, nawet u mnie jest trochę przewyższeń polodowcowych ale jest miękko, nie uświadczysz na kamienia, kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 2 godziny temu, Sobek82 napisał: Gdzieś tam w puszczy bukowej gdzie strumyk płynie z wolna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 ...czasem przyspieszając na widok latających stalowerów Gwoli ścisłości to we Wkrzańskiej ale nadal blisko! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Oj Pany, żodyn nie zrozumiał mego przekazu @woojj toć ja nie twierdzę że się nie da, przeca latałem po beskidach na sztywno, a singlową Jurę robiłem na przełajce z oponami 35mm i barankiem. Czy było super? Pewnie! Czy powtórzyłbym to mając do dyspozycji bardziej "dedykowany" rower? Za żadne skarby! @kazafaza no toć do tego piję, podoba się bo jeździsz nim po plaskatym i raczej rekreacyjne, ale ćwierćwiecze temu było to jednak MTB pełnym ryjem. Geometria MA znaczenie i gdyby nie takie cyferkowe marudy, to dalej byśmy śmigali po górach takimi szosami-z-ciut-grubszą-oponą-i-prostą-kierownicą-ale-nie-wszyscy-bo-JohnTomac-wolał-zostać-przy-baranku Do brzegu zatem i do sedna jednocześnie - breezer ma swoje za uszami, bo to stosunkowo długa rama jak na geo pod baranka i myślę, że głównie ten fakt teoretykom fejsbukowym przeszkadza. Sobek z tego właśnie powodu mógł go z powodzeniem uprostokierowniczyć, bo długość ramy na to pozwalała. Czyli u niego na plus Każdemu wedle woli i gustu, pokój, miłość i przedpokój. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Dzieje Kona Się Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 52 minuty temu, akkwlsk napisał: no toć do tego piję, podoba się bo jeździsz nim po plaskatym i raczej rekreacyjne, ale ćwierćwiecze temu było to jednak MTB pełnym ryjem. Geometria MA znaczenie i gdyby nie takie cyferkowe marudy, to dalej byśmy śmigali po górach takimi szosami-z-ciut-grubszą-oponą-i-prostą-kierownicą-ale-nie-wszyscy-bo-JohnTomac-wolał-zostać-przy-baranku Święte słowa! Na "retro" świetnie jeździ mi się po bardziej "plaskatym" terenie, w dolinach rzek czy na górkach, ale po asfalcie. Ale zamienić na nią Unita, czy to na zjazdach czy podjazdach, mowy nie ma! Swoją drogą dziś przebijając się do pracy przez śnieg na DDR, singlowo i pod sporym obciążeniem lewe kolano się odezwało. W obecnych warunkach nie wyobrażam sobie innego napędu, ale trzeba będzie pomyśleć nad jakimiś trzema biegami... Dobrze że kolega będzie robił specjalizację z ortopedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seczuan Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Sobek patrzę na tego ulepa z Kony i nie wierzę, lepiej tego z...ć nie mogłeś. Czy ty widzisz co ty sklepałeś ? Ja wiem, że jeden lubi zapach pomarańczy, a drugi jak mu nogi śmierdzą, ale to dzieło przerasta moje wizję roweru. Proszę cię wytłumacz mi swoją wizje tych dwóch kółek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) Rozbawiłeś mnie do łzy minionej, do tej trawy malowanej towarzysza rozkazem, Dwa koła i trójkąt cóż więcej potrzeba by złożyć do kupy i złączyć zarazem. Baranek w stajence czekał na rozkazy, gdy klamki zwyczajne przyodział, zamarzył, Na plusie opony, napędu bez sprzęgła w purpurze złocistej, zachodu słońca zażył. Tych pól malowanych mlekiem rozmaitym i lasów o których nie słychać wieści, Tak Sobek skręcając do siebie te części, szuka ukojenia, radości i pieśni. Pozdrow'er Edytowane 18 Lutego 2021 przez Sobek82 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Wystarczyło napisać 'pędzę za modą' 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) 6 godzin temu, seczuan napisał: ale to dzieło przerasta moje wizję roweru. Proszę cię wytłumacz mi swoją wizje tych dwóch kółek. Bo ten stalowy wątek od dawna jest oderwany od wszelkich modowych i prawilnych konwenansów. To się nazywa zabawaRowerem w czystej postaci. To co dla jednego jest święte u drugiego jest herezją nie do zaakceptowania. Singlowo a może na ostro z przerzutkami lub z biegami, z baranem lub prostką.....nie ma znaczenia byle czerpać radochę z jazdy. Taki jest ten wątek, jak zwariowani tu ludzie ;-))) @Sobek82te opony z beżowym rantem pasują do tej ramy. Sam się przymierzam do takiego retro looka. Zresztą obecnie zrobiła się moda na takie właśnie beżowe ranty nawet w wyczesanych Karbonach. Edytowane 18 Lutego 2021 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 (edytowane) W dniu 17.02.2021 o 14:10, Sobek82 napisał: Ja się tylko grzecznie spytam dlaczego tam jest z przodu 34 zembuw. Dlaczego No boś pewnie zoczył, że konfig jest pod górala, a nie szutrowca (blat 34, kasetten 10-42). Czemu tak, a czemu? Pewnie jak wyłuszczył klasyk w szkolnej lekturze „Co się komu w duszy gra, co kto w swoich widzi snach”. Edytowane 18 Lutego 2021 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale gdzie, w Pyrlandii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Ale felek, przeleciałem przez galerie co wyższą i nawet nie zauważyłem, że kona upiornie polepiona, tak już Sobestyl mnie wypaczył, że chłonę i biorę go jak miód, a nie dziegieć!!! ale nie zawaham się wbić szprychę w zad nadęcia jeśli jakiś mnie projekt z nóg zwali brzydotą, na razie szprych w zad brak :))))) Dla mnie rower bez taśmy izolacyjnej to nie rower, tonie też czerwona Soma pod mostem ajaj wspomnienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 https://www.olx.pl/oferta/rama-marin-muirwoods-2021-l-czarna-CID767-IDIySBQ.html Myślę, że ciut za drogo, ale jak ktoś szuka ramiaka, to podaję na tacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Niby drogi, ale z drugiej strony - zmierzyłem swój widelec, AC poniżej 430mm, więc od biedy można dorzucić tani widelec Accenta 450mm i mieć bazę do mieszczucha. Ciekawe skąd ramę wytrzasnęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Jak paczę na cenę ameliniowej ramy accenta to się drożyzną nie widzi. Marin nie miał jakichś napisów, to wersja oem? Można nalepić Giant AnyMuir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 @Sobek82 ależ ma napisy, przyjrzyj się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 ten muirwoods jest tak smutny ze musiałem sobie odpalić filmy z kotkami na YT 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eziemniak Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 1 godzinę temu, Roballinho napisał: https://www.olx.pl/oferta/rama-marin-muirwoods-2021-l-czarna-CID767-IDIySBQ.html Myślę, że ciut za drogo, ale jak ktoś szuka ramiaka, to podaję na tacy. Gdy ja byłem jeszcze młody i piękny to te Mariny były w tej cenie za cały rower https://www.rutlandcycling.com/367656/products/marin-muirwoods-29er-2016-hybrid-bike.aspx?origin=pla&kwd=&currency=GBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 https://www.pipedreamcycles.com/shop/crmo-forks/ Myślę nad zamianą mojego widelca Surly na takowego Pipedream, choć nie wiem czy jest sens. Mój Krampus jest golasem, bez punktów montażowych i pod qr. Miał ktoś do czynienia z produktami tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 18 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 Zabieg fryzjerski, gole nie Knard'a Pozdrow'er 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 @yakuza79: Pipedream śmiało atakuj, sprawdzona wyspiarska faktoria, nie dowalą Ci cła przynajmniej @Sobek82: goliklocu jeden, zatrudnij szlifierkę do rychłego zmodzenia czycalowego slika a na deser sam Sam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leejoonidas Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 8 godzin temu, kazafaza napisał: sprawdzona wyspiarska faktoria Faktoria która ma tylko biuro na wyspach a produkcję na Tajwanie. Jakoś tak dziwnie ten widelec jest podobny do mojego hiszpańskiego Nordest-a z Tajwanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 OK, masz rację oczywiście, tak sobie skrótowo myślowałem. Jasne że gdyby był z albiońskiego kotła to kosztowałby trzy i pół raza tyle. „hiszpański Nordest z Tajwanu” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi