Rysz Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 jaki to rozmiar wooj? i jakie lacie tam na oko wlezą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Teraz, Rysz napisał: jaki to rozmiar wooj? i jakie lacie tam na oko wlezą? rozmiar 56 są tam oponki 584x 48 mm. Realnie to chyba 43 dla koła 28. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Ładny, ale nie tak ładny jak muj bre zzer, nic nie może się ruwnać z radarem Pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 12 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2021 Poczekaj jak skoncze salse.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Ciekawa oferta na OLX: https://www.olx.pl/oferta/rower-miejski-retro-diamant-131-rama-stal-cr-mo-nexus-8-CID767-IDHBQn4.html#3bc870a8db może kogoś zainteresuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 17 godzin temu, Sobek82 napisał: nic nie może się ruwnać z radarem Pro. Mi tam bardziej podoba się Inversion ;-) Acz Radar to zarąbisty Dzik. Wracając do Ronina XC którego marne zdjęcia zapodałem.......To bardzo fajna maszyna. Rama to majstersztyk i na zacnych Reynoldsach 725. Przyglądałem się detalo, hakom, spawom..... to rama której nie powstydziły by się marki z segmentu wyżej. Oczywiście wchodzimy cenowo na wysoki poziom, ale rower wart zachodu. Będę na niego patrzeć .....bo wisi na sklepie. Ale rama 56 to dla mnie za bardzo na styk (188) .....choć długościowo ok, ale trza sztyce trochę wyżej dźwignąć niż zwykle. Mój Dawes jest 600/570 i to jest idealo+ wysoka główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Nam tych detaluw oszczędziłeś. Może dlatego nie robi mi się ciepło na jego widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Teraz, Sobek82 napisał: Może dlatego nie robi mi się ciepło na jego widok. zdjęcia na szybko i z telefona. Na żywo ON jest naprawdę do schrupania, katalogi tego nie oddają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Detale i drobne szczegóły doprowadzają nas do organizmu, widok gołej ramy może i powoduje szybsze bicie serca ale dopiero po dogłębnej analizie możemy czuć się spełnieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Lutego 2021 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 @Sobek82, idź pooddychaj gdzieś ...... Teraz, Sobek82 napisał: doprowadzają nas do organizmu, Teraz, Sobek82 napisał: widok gołej ramy Teraz, Sobek82 napisał: dopiero po dogłębnej analizie możemy czuć się spełnieni. Poranek dopiero ,a Tobie już kosmato.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Sobka pewnie jeszcze trzyma piąteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2021 Czasem pożartować warto, nie być jak sztywne ramy,widelce i osie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 W dniu 12.02.2021 o 13:50, Sobek82 napisał: Ładny, ale nie tak ładny jak muj bre zzer, nic nie może się ruwnać z radarem Pro. Radar świetnie się prezentuje ale trzeba przyznać że jego geo jest nieco 'upośledzona' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 Faktycznie, masz rację, wcześniej na to nie zwróciłem ówagi, pacze tak na niego teraz, te konty, długość rurek, całokształt, wprawiają w zakłopotanie. Głomby z usa zaprojektowały, głomby w chinach pospawały, wytoczyłbym zbiorowy pozew, ale nie znam, nie widziałem by ktoś miał tego sztrucla na stanie prócz mnie. Żyjąc w błogim stanie upośledzenia głaszczę Brezziątko przy spawach zacisku rury podsiodłowej, dodając mu otuchy w trudnych czasach Geonacjonalizmu. Pozdrow'er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 15 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 10:00, Sobek82 napisał: Żyjąc w błogim stanie upośledzenia głaszczę Brezziątko przy spawach zacisku rury podsiodłowej, dodając mu otuchy w trudnych czasach Geonacjonalizmu. Sobciu w swoim stylu. Też mnie drażni rozkminianie na części pierwsze każdego milimetra geometrii ;-(( Wstępne założenia mają się zgadzać- potem to korekta ustawień i adaptacja cielesno-wygibaśna. Całkiem nie dawno były 2-3 rozmiary i się dało jakoś ogarniać. Ronin XC ma w widełkach 58 mm na dole i u góry......Interpretację pozostawiam zainteresowanym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 10:00, Sobek82 napisał: Głomby z usa zaprojektowały, głomby w chinach pospawały, wytoczyłbym zbiorowy pozew, ale nie znam, nie widziałem by ktoś miał tego sztrucla na stanie prócz mnie. Nikt nikogo tutaj nie nazwał głombem poprostu często ludzie narzekają na geometrie Radara - zarówno na fb grupie gravel'owej jak i anglojęzycznych forach. W dniu 15.02.2021 o 10:00, Sobek82 napisał: Żyjąc w błogim stanie upośledzenia głaszczę Brezziątko przy spawach zacisku rury podsiodłowej, dodając mu otuchy w trudnych czasach Geonacjonalizmu. Rozumiem, że każdy chwali to co jego, i jeżeli czujesz się na nim dobrze i sprawia Ci jazda nim frajdę tak trzymaj. Więcej chillu życzę i fun'u z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 16 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Mnie Brezzer bardzo się podoba, nawet chciałem ramę przygarnac, cena była dobra do momentu doliczenia cła. Na rynku wtórnym wcale nie tak łatwo o fajna ramę, ktorej czepiaja sie magnesy. Stanęło że się zaKodewalem, gdy przychodzi wyjąć koło podziwiam jak pieknie sobie zwisa przerzutka z hakiem. Wiosna za pasem, trzeba będzie niebawem lac mleko w gumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 10:28, woojj napisał: Też mnie drażni rozkminianie na części pierwsze każdego milimetra geometrii ;-(( Wstępne założenia mają się zgadzać- potem to korekta ustawień i adaptacja cielesno-wygibaśna. Całkiem nie dawno były 2-3 rozmiary i się dało jakoś ogarniać. O, kolega dotknął istoty rzeczy. Ludki zafiksowane strasznie na punkcie geo, ma być tyle a tyle i basta, zupełnie jak by z drewna plecy mieli i zero gibkości organicznej. Trochę pokombinować, tu większe koło, tam inny mostek i zaraz okaże się że oprócz jedynego-niepowtarzalnego roweru mamy na nim super frajdę. Ja na przykład w gorolu nie lubiłem kąta większego niż 69* i jak pomniałem wcześniej ratowałem się dużym kołem w Czardżu co miał 70* na nosie. Ale teraz uwielbiam GemBum’a z jego 72* i retrogeo. A kolega @trendyfendi : albo życzysz fany i czile albo się czepiasz geo. Swoją drogą - katałeś czy tylko czytałeś?) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Fajny, dobrze wyceniony stalowy góral - przełaj: https://www.olx.pl/d/oferta/rower-univega-solo-29er-29-cali-gravel-gxp-sram-11s-nx-przelaj-xtr-CID767-IDH30O2.html#f27f7beba2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Ja się tylko grzecznie spytam dlaczego tam jest z przodu 34 zembuw. Dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Geometria, ortografia, geografia, ortometria.... Sobek ma wywalone na wszystkie kombinacje Wiadomo, że nie ma się co szczypać o milimetry, ale geo roweru to jednak jest punkt wyjścia. A to, że jakaś rama ma geometrię "niedzisiejszą" mówiąc delikatnie to nie znaczy, że złą. Grunt żeby była spójna. Resztę, tak jak przedmówcy, można korygować dowolnie i w nieskończoność. @kazafaza zauważ tylko, że Twój uwielbiany GemBum jest uwielbiany bo używasz go (teoretycznie) niezgodnie z pierwotnym przeznaczeniem Jakby tak przyszło do jazdy górskej, to raczej byś się w kwestii wyboru roweru nie zastanawiał. To że coś się da to jeszcze nie znaczy, że się powinno, choć oczywiście jeśli się bardzo chce to można, a światu nic do tego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 15 minut temu, akkwlsk napisał: Twój uwielbiany GemBum jest uwielbiany bo używasz go (teoretycznie) niezgodnie z pierwotnym przeznaczeniem HE HE ja to chętnie bym się na retroMTB klunkiery w góry umówił, żeby udowodnić ,że jak mogłem w latach 90 to i teraz dam radę ;-)))) Może następny stalowy jakiś tematyczny??? Retro MTB!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) Tylko nie każden jeden ma w garażu 1,5 tony rowerowej historii. Ja chętnie, ale z uwagi na brak miejsca raczej nie sprawie sobie klunkera. Edytowane 17 Lutego 2021 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Mój Breezer w konfiguracji z prostą kierownicą w Karkonoszach na singlach, to była właśnie retro in spekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 25 minut temu, woojj napisał: Może następny stalowy jakiś tematyczny??? Retro MTB!!!! Plan świetny tylko trzeba się przezbroić Moja zimówka już na tyle nadżarta przez rudą że w górach co nieco mogło by się w niej rozpaść. A i widelec z deka krzywy, nawet nie wiem od czego. Ale tyłek po mieście wozi. Tak się polubiłem z tą geometrią że kusi mnie żeby zamówić sobie kopię 1:1 - albo szukać takowej. No i nie wyobrażam sobie jazdy po górach z v-brake, już w pierwszym góralu (używanym zgodnie z przeznaczeniem) miałem kilkanaście lat temu mechaniczne Hayesy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi