kazafaza Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Biusty w natarciu ale jak kto ma fajne precle pod rychłoupinak to jest problem. Mam przejściówkę z 20mm na QR która była w komplecie z amorem Society Xeno, podejrzewam że podobny patent dałoby radę wymodzić aby używać QRki ze sztywnosią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Cześć, po długiej przerwie wracam do myśli o złożeniu sobie czegoś na stali. Póki co rozważam, czy do mojego widła 440 AC z alu, da radę zamontować koło 650b. Fabrycznie dedykowany jest pod koła 26. Ale, że jest miejsce pod większe, to rozważam opcje z kołem 650b. Wymiarami wiem, że wejdzie raczej, ale ciekawi mnie, czy tu jakieś siły nie będą działać dodatkowe przez rozmiar koła, które mogą uszkodzić ten wideł. Ktoś z was już zgłębiał taki temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Wiem, że było już o tej firmie co klepie ramy w Ameryce Południowej: https://www.marinobike.com Czy ktoś z was zamawiał tam ramę? Przyszedł mi pomysł co by zamówić ramę fs. Jak zamawiać taką ramę to pod jaką piastę na tył 142x12 czy 148x12? Pytam pod kontem dostępności i ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) @kazafaza Taki żółtas przegórski z twojej stajni to chyba Marino był? Kolega bladawiec pyta. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Brytole mają od zeszłego roku przedstawiciela Marino, ramy kupujesz od niego (chociaż po brexicie to nas nie ratuje zbytnio). Ale donoszą też, że mają bardzo duże opóźnienia produkcyjne, tak ~6 miesięcy w najlepszym wypadku. Tu jest trochę świeżych info na temat marino https://singletrackworld.com/forum/topic/marino-custom-frame-some-progress/@rambolbambol Kazafaza swojego mariniaka przechwycił już lokalnie. I dobrze zrobił, bo kusił mnie ten żółtek i koł w oczka okropecznie Edytowane 18 Stycznia 2021 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Znany i lubiany Gienek HaeL do wzięcia https://www.olx.pl/oferta/rower-mtb-29er-genesis-high-latitude-CID767-IDGxglI.html#f4da3b2093 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 @rambolbambol: ha, właśnie skończyłem go składać. Marino. Fota bardziej do Twego wątku wewnętrznego ale co tam... @akkwlsk: byłby Ci za mały coś czuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 20 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Dzięki za odpis Panowie w temacie wideł, chyba ECR będzie grany, kombinowanie z piastą/adapterami niespecjalnie wychodzi( novatec 771sb CL). Kurzy się u mnie stalowy wypust Banlessa, 36 zębów, w sumie nówka, wiem że teraz stal w blatach niemodna bo można mieć za grosze alu z Chin ale jakby był ktoś zainteresowany to za 120 zł ( z wysyłką) chętnie się pozbędę (dorzucę 32 zębową trochę potarganą ale przyjmie nowy łańcuch ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Panowie, wiem, że to 29er, ale może temat tych ram da radę omówić: https://pl.aliexpress.com/i/32881684766.html?spm=a2g17.12057483.0.0.5b106579IMa7bi Jeśli nie, skasuję posta. Ciekawią mnie wasze opinie na ich temat, warto? Chcę w moim mtb ramkę na stal zmienić i szukam retro opcji, ale ciężko mi wyrwać coś w dobrym stanie. Pomyślałem więc o takim wypuście jak w linku. Wizualnie bardzo mi się podoba. Nie wiem, czy mój wideł sztywny AC44cm nie będzie za niski do niej, ale wtedy pomyślę nad innym. Rozumiem, że tu jeszcze cło mi dowalą? DARKROCK-windspeed-CR-9-rama-MTB-widelec-26-DISC-V-hamulec-CR-MO-stal-4130-Mountain.jpg_q50.webp Edytowane 21 Stycznia 2021 przez am400d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 @am400d Rama fajna. Na Aliexpress są fajne ramy, tylko że koszt sprowadzenia takiej ramy jest ogromny. Do ceny dochodzi ci cło w wysokości 48% i VAT w wysokości 23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am400d Napisano 21 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) o qrde, myślałem, że to mniejsze kwoty. To jakaś abstrakcja w ogóle. Nieopłacalne zupełnie : ( Edytowane 21 Stycznia 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Szukałem sobie ostatnio jakiegoś starszego Muirwoodsa w rozmiarze L i natrafiłem na dostępną M'kę (Rasta) za 1999 zł. może kogoś zainteresuje. http://rowerykands.pl/sklep/rowery-marin-i-kands/miejskie/marin-wildcat-trail-3/ Edytowane 22 Stycznia 2021 przez keltu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Polecam brać póki jest PROMOCJA https://ambike.pl/rower-author-ronin-shimano-grx-gravel.html Edytowane 28 Stycznia 2021 przez trendyfendi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Może taki właśnie będzie rok 2021 - ujemne promocje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Ronin był taki drogi cz podrożał w pandemii? 6300 za grx400 może się ładnie rymuje , ale trochę to śmieszne się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) po zmianie z Tiagry na GRX podrożał... BTW. znacie jakieś stalówki w rozsądnych cenach dla przeciętnego kowalskiego ? Edytowane 28 Stycznia 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 4 minuty temu, trendyfendi napisał: BTW. znacie jakieś stalówki w rozsądnych cenach dla przeciętnego kowalskiego ? Octane One Kode Adv i chyba tyle na ten moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) prowadzenie linek z boku rury mnie zniechęca Edytowane 28 Stycznia 2021 przez bogus92 Nie cytujemy poprzedzającego posta w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Chciałeś tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 powiedzmy do 5k jest dla mnie przystępnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Marin Nicasio, Four Corners na pewno, ale Marin tani i nie wiadomo ile go będzie, rozejdzie się na pniu. Nie wiem czy Decathlon nie wchodzi w stal - coś mi się obiło. Na nic droższego katalogowo niż 5k bym na pewno nie patrzył, to nie będzie rok rabatów (bo na Ronina np. zawsze szło coś ugrać wcześniej). Ja pewnie którąś stalówkę oddam w dobre ręce - ale pewnie bliżej lata, nie wiem które geo mi bardziej podpasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trendyfendi Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 44 minuty temu, MikeSkywalker napisał: Ja pewnie którąś stalówkę oddam w dobre ręce - ale pewnie bliżej lata, nie wiem które geo mi bardziej podpasuje a jakie masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 2 godziny temu, MikeSkywalker napisał: Ja pewnie którąś stalówkę oddam w dobre ręce - ale pewnie bliżej lata, nie wiem które geo mi bardziej podpasuje Jeśli jakimś cudem byłby to Unit i jeśli rozmiar odpowiedni na 183 cm to ustawiam się pierwszy w kolejce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Unita nigdy Dostał teraz papucie 29x3.0 i jeszcze się muszę nacieszyć. @trendyfendi PlanetX Stelvio i Cotic Escapade. Oba w kartonach. Chcę złapać geo przed zamówieniem customa. Edytowane 28 Stycznia 2021 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epon Napisano 28 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 4 godziny temu, MikeSkywalker napisał: Nie wiem czy Decathlon nie wchodzi w stal - coś mi się obiło. Decathlon to coś na tytanowej ramie szykuje chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi