R09 Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 16 godzin temu, artoor napisał: Kodek mojej córki ma oczka, ale nie pamiętam, jaka to jest wersja (kupiony jako rama za 1.5 k w 2019r.) Cześć:) Jaka jest waga roweru Kode ADV, max rozmiar kiszki jaki wchodzi z tyłu, czy jest różnica w geo Kode ADV vs Kode? Nie mogę znaleźć w necie albo nie potrafię szukać;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 @R09: zapewne zauważysz zaraz, że autor powyższego zdjęcia kupił ramę i zbudował rower dla córki. Pytanie o wagę zatem radziłbym kierować do producenta / dystrybutora, może nawet przez fejsbuka - zapewne ktoś posiadający taki model zna wagę. Oraz inne detale różniące oba modele... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R09 Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Godzinę temu, kazafaza napisał: @R09: zapewne zauważysz zaraz, że autor powyższego zdjęcia kupił ramę i zbudował rower dla córki. Pytanie o wagę zatem radziłbym kierować do producenta / dystrybutora, może nawet przez fejsbuka - zapewne ktoś posiadający taki model zna wagę. Oraz inne detale różniące oba modele... Faktycznie składany z sercem rower ni jak się ma do seryjnej produkcji;) Pisałem do producenta ale póki co na głucho; nic pilnego...tak czy inaczej podziękował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 Dlatego próbuj przez soszjalmedia - z reguły firmy nie lubią pozostawiać pytań bez odpowiedzi no i mam nadzieję że znajdzie się grupa zagorzałych fanów spieszących z pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Października 2020 Udostępnij Napisano 28 Października 2020 (edytowane) Ultegra Trikolor, pięknie ten tata składa rowery dla córki ciekawe co za paskudztwo dają w fabryce też mam taką w ostrym nieostrym po stronie napędu, rocznik między 88 a 99... korbę, niestety nie córkę Edytowane 28 Października 2020 przez itr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Na OLX jes nowa KONA BIG HONZO ST GREEN* Koła 27,5+ Sram 12S Model 2020 za 5499 co wydaje się być dobrą kwota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Wygląda jak rower dla mojego czterolatka Biorąc pod uwagę cenę wyjściową to okazja https://www.bikester.pl/1002464.html Zastanawiające, dlaczego sprzedawca nie sprzeda gratów i osobno ramy, dostałby chyba więcej niż w tej konfiguracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 Na fejsie wisi fajny Bootzipper w wersji monstercross na hydro-rivalu, rozmiar M, okolice stołeczne, cena 3k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Października 2020 Udostępnij Napisano 30 Października 2020 kurczaki...brałbym , ale w moim wieku rośnie się już na tyle powoli że chyba nie dożyję do tych 185cm... sądząc po ustawieniu klamek nawet dla właściciela nadal konstrukcja jest za długa - ale koncepcja dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 21 godzin temu, akkwlsk napisał: Na fejsie wisi fajny Bootzipper w wersji monstercross na hydro-rivalu, rozmiar M, okolice stołeczne, cena 3k. Jakby ktos byl chetny, to jak moge sie poskladac i przytulic naped z klamkomanetkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 31 Października 2020 Udostępnij Napisano 31 Października 2020 Mam dokładnie tak samo naped klamkomanetki i hamulce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 Największą zaletą klamkomanetek z taką grubą oponą jest fakt że po powrocie na normalną kierownicę jest big pleżer!!! weery big pleżer.... w zasadzie poza jazdami 150 km pod wiatr to mi baran na barana a poważnie jest też coś takiego że nadgarstki plecy drętwienia lubią czasami chwyt rogowy a nie motocyklowy i czasem to ma znaczenie... ależ dziwne te rowery w tej dekadzie i w sumie ładne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 1 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2020 W dniu 28.10.2020 o 15:53, kazafaza napisał: @R09: zapewne zauważysz zaraz, że autor powyższego zdjęcia kupił ramę i zbudował rower dla córki. Pytanie o wagę zatem radziłbym kierować do producenta / dystrybutora, może nawet przez fejsbuka - zapewne ktoś posiadający taki model zna wagę. Oraz inne detale różniące oba modele... Lepiej bym tego nie ujął. Drogi R09, mogę odnieść się do kwestii grubości opon i to tylko 650b, bo takie wsadziłem. Z tyłu zmieściły się WTB Venture 47x650 i wygląda mi, że więcej nie wejdzie. Przy kółku 700c będzie mniej, acz nie wiem o ile. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 4 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2020 gdyby to bylo XL to juz by do mnie lecial, ale nie jest wiec wrzucam tu: https://singletrackworld.com/classifieds/advert/fs-surly-karate-monkey-ff-large/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 6 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Rozebrałem właśnie Longienka i widzę w podsiodłówce niewielkie wykwity rdzy, czym to najlepiej potraktować? Pytałem w serwisach to nic nie pomogli. Tu na forum widzę polecany Cortanin F. To się wlewa do ramy zatykając wcześniej wszystkie otwory? Najchętniej użyłbym czegoś co wystarczy popryskać i odczekać, bo ciężko z czasem i przestrzenią w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 6 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Środek do zabezpieczania profili zamkniętych z taką długą dyszą u mnie zdał egzamin, ale w podsiodłówce zawsze będzie trochę rudo. Dużo dobrego też słyszałem o preparacie Ikorol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 6 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Teraz, akkwlsk napisał: Środek do zabezpieczania profili zamkniętych z taką długą dyszą u mnie zdał egzamin, ale w podsiodłówce zawsze będzie trochę rudo. Dużo dobrego też słyszałem o preparacie Ikorol. Taki środek się pryska do środka i zostawia tak? Czy jakieś dodatkowe zabiegi? I czy można to na rdzę dawać, nie musi być najpierw oczyszczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 6 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2020 Ikorol na pewno można na rdzę, ten środek z tego co pamiętam to też. To jest taka gęsta maź, którą spryskujesz wszystkie rurki w środku (a przynajmniej te do których jest dostęp przez taką długą dyszę dziurkowaną na cztery strony świata. Część osiada na ściankach, część wypłynie. Jak zaschnie, robi się z tego taka jakby woskowa powłoka, ale oczywiście wsadzanie/wyciąganie sztycy szybko ją wyciera w podsiodłówce. Resztę ciężko sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 7 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Ten Ikorol fajnie brzmi jak o nim czytam, ta dysza jest od razu dołączona do sprayu czy osobno muszę znaleźć w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 7 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 u mnie była razem ze sprayem, ale to akurat nie był Ikorol, tylko jakiś samochodowy no name Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 7 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Ja polecam ze swojej strony Boll Bursztnowy. Wypsikałem go w swoje stalowce i od 2 lat nic rdzy. Nawet w podsiodłowej i w supporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homzal Napisano 7 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2020 Podpisuje się pod Bollem. Psiknąłem na rudą w moim Inbredku i od 3 lat spokój. Dodam że przed zabiegiem sztyca ledwo wyszła tak go chrupało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 9 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Stosowanie środka zabezpieczającego przed korozją na miejsca gdzie ruda wyłazi jest bez sensu. Trzeba to przynajmniej oczyścić, bo całkowicie usunąć bez wybrania mechanicznie materiału będzie trudno. Polecam pręt gwintowany i na jego koniec pół druciaka do mycia garów skręconego na końcach nakrętkami (skontrowane, czyli 2+2). Druciaka spryskujemy obficie WD 40 i ruchami frykcyjnymi typu góra-dół jeździmy po rurze. Uwaga, żeby nie urwać zmywaka gdzieś pod koniec podsiodłówki (np. zahaczając o śruby bidonu). Lepiej wolno, dokładnie, metodycznie Następnie podmieniamy druciaka na szmatkę/mikrofibrę i powtarzamy operację w celu usunięcia tego, co starł druciak. Ostatni przelot z czystą szmatką delikatnie zwilżoną jak najczystszym izopropanolem. Tu można podnieść częstotliwość ruchów i rozgrzać alkohol, szybciej odparuje. Chyba nie wybuchnie? Czekamy aż sobie wszystko odparuje. Aha - "wyciory" powinny być objętościowo dopasowane do średnicy rurki, ma być ciasno, ale tak, żeby dało się przesuwać bez problemu. Dopiero po tej operacji aplikujemy środek do konserwacji profili. Ja polecam Motip - jest mniej lejący niż to masło Bolla. I lepiej nie dawać tego wosku na fragment podsiodłówki, który ma kontakt że sztycą - w niektórych ramach może zrobić się całkowicie autonomiczny dropper post Żeby sztycą się nie zapiekała wystarczy ją delikatnie nabalsamować smarem anti-size. To moja autorska metoda, "u mnie działa", można modyfikować do woli. Reklamacji nie przyjmuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 9 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2020 Albo nie robić nic, mieć to w czterech literach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Jestem w tym samym obozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi