itr Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Trzeba trwale naruszyć ciągłość żółtego rurecznika w zakładzie ramiarskim, może po rozpaleniu do białości spłaszczyć go można błotodynamicznie? Zabrać rurce rotundę przekroju na serce lub owal a nawet biszkopt nieforemny... ale znając pomysły Kazimierza Ramozdolnego zaraz będzie inna rama pasująca do tej opony w stajni, bo co innego napędza zmiany jak nie dopasowanie? 1 Cytuj
kazafaza Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Nie ma jak dobierać ramę pod oponę Prawdę pisząc: - mogę haki odsunąć gdybym tylko dodał ogniwo do sznurka - donośnie słychać jak te gumy się lepią do podłoża wysysając resztki sił i tlenu Nie miałbym serca przekształcać tego ramola, jest naprawdę udany i pasujący. A jak kto ma ochotę na dwa Speedster’y to wie gdzie mnie szukać Cytuj
rambolbambol Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Big Apple 2.35 albo Maxxis Grifter 29x2.5 tam wsadź, bo ta opona cię zabije a ramę obedrze z lakieru do cna. Vee Speedster 29x2.8 to zacna opona o ile jeździsz tylko prosto, bo ma tendencję to Samosteer'owania. 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 3303g z hakami, suportem, i górną bieżnią. 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 Paczajcie na to chopaki, a niektórzy mówiom że jestem dewiantem Pozdrow'er Cytuj
itr Napisano 5 Października 2020 Napisano 5 Października 2020 To było w seryjnych modelach dekatlon w standardzie, tzn w najwyższym ścigaczu, koła szosowe na zmianę w torbie dodatkowo. Mosso chyba jednak potrzebuje pieluchy bo się moczy 1 Cytuj
Grizzli Napisano 6 Października 2020 Napisano 6 Października 2020 W dniu 5.10.2020 o 12:51, Sobek82 napisał: Jezd i onaKona Pozdrow'er tylko nie majsrtuj przy hakach... 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 6 Października 2020 Napisano 6 Października 2020 A propos haków, w konie są one trzykrotnie większe niż te od rometa. Hunter vs Pik Pozdrow'er Cytuj
Mentos Napisano 6 Października 2020 Napisano 6 Października 2020 16 godzin temu, Sobek82 napisał: 3303g z hakami, suportem, i górną bieżnią. na pewno waga dobra, niemożliwe by taki kloc to był nawet ze sterami/suportem Cytuj
Grizzli Napisano 6 Października 2020 Napisano 6 Października 2020 1 godzinę temu, Mentos napisał: na pewno waga dobra, niemożliwe by taki kloc to był nawet ze sterami/suportem tak mowilem, ze waga pokaze "3" z przodu. kowadlo do lomotu. Bedziesz na sztywno latal czy amor siadzie? Cytuj
Mentos Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 zrób taki patent: https://whatnext.pl/rower-choka-rama-na-powietrze/ nabij helem i będzie lżejsza ;-) 1 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Pierw na sztywniutko, negocjuję z Rambolem jego sztywny leżak, tanie to to nie jest, a na razie mam po Piku sztywne alu, brakuje mi jednak kół, a te muszę zamawiać pod siebie i nie wiem co chcę jeszcze no i funduszy jakoby brak Romek 17" ważył 2430 a Kona jest grubsza, masywniejsza, nawet podsiodłowa rura ma przekrój wew, 31,6mm jak w Piku a to przecież alu. Cytuj
3143k4r2 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Kiedy masz stalowego singlespeeda , tytanowego ścieżkowca ale wszyscy mówią że gravele są modne ... 3 Cytuj
Sobek82 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Siodełko ma z metr i trzy centymetry do ziemi licząc po cegłach. Ładny ale to tylko gravel, ciemny jak pupa uchodźcy. Cytuj
3143k4r2 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 1 siodełko ma tyle ile powinno mieć wg bikefittingu przekrok minus 10 cm liczony od osi korby do srodka siodelka ... i tyle . Nie licze na cegły lub palety jak Ty 2 ciemny , jasny jeden pies ważne ze rozmiarowo i cenowo odpowiedni 3 lubisz rzeczy wrzucane na wage ? to wrzucam tytan + stery + zacisk siodla + tytanowa sztyca ... blado to 3,3kg wygląda 4 Cytuj
seczuan Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 jak ty mnie zaimponowałeś w tej chwili z tym tytanem Cytuj
Tomek21001 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Porządnie to wygląda,chyba nie On-One ..... ale mam wrażenie,że nawet w sprzyjających okolicznościach 3143k4r2 nie da sie "karnąć" ...... Cytuj
seczuan Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 (edytowane) titus ti fireline, ale on one nie jest żadną lipą. Edytowane 7 Października 2020 przez seczuan Cytuj
Grizzli Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 1 godzinę temu, 3143k4r2 napisał: 1 siodełko ma tyle ile powinno mieć wg bikefittingu przekrok minus 10 cm liczony od osi korby do srodka siodelka ... i tyle . Nie licze na cegły lub palety jak Ty 2 ciemny , jasny jeden pies ważne ze rozmiarowo i cenowo odpowiedni 3 lubisz rzeczy wrzucane na wage ? to wrzucam tytan + stery + zacisk siodla + tytanowa sztyca ... blado to 3,3kg wygląda blado to wyglada geometria tego firelina i nawet -1kg tego nie uratuje Cytuj
3143k4r2 Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 1 minutę temu, Grizzli napisał: blado to wyglada geometria tego firelina i nawet -1kg tego nie uratuje Jest dokładnie tak jak mówisz i nie inaczej Cytuj
kazafaza Napisano 7 Października 2020 Napisano 7 Października 2020 Uratowałoby zrobienie z niego grawela na porządnym dwadziewięć. A tam włazi B+ czy niebardzo? Cytuj
3143k4r2 Napisano 8 Października 2020 Napisano 8 Października 2020 W weekend wpakuje mu karbonowego widła i zobaczymy. Co do zrobienia Gravela ... no jest to jakiś pomysł. Testy i kombinacje pokażą jak skończy... Cytuj
Sobek82 Napisano 9 Października 2020 Napisano 9 Października 2020 Przez budowę tego Huntera oświeciło mnie co do napędu u Breezer'a, łańcuchy 116 ogniw są za krótkie by pożenić 42T przód i 40T tył, po dodaniu 4 ogniw sprawa się wyjaśniła Jutro napiszę na fejsie w gravelpoland, jak tanio wychodzi bieda gravel na starej tiagrze, deorce, bb5, owijce z dętki i najtańszych kołach z allemnogo Pozdrow'er 3 Cytuj
wojtt80 Napisano 10 Października 2020 Napisano 10 Października 2020 Octałanłan dostał sprzęt do poruszania się. Nie pomylilem się co do strony wizualnej i dokonuje samo poklepywania w nagrodę za to właśnie. Poza tym musze sprawdzić wagę, jak na razie wszystko jest cięższe od informacji sprzedajacych. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi