panSocjolog Napisano 19 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Uff, za duża. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 20 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 W dniu 19.02.2020 o 14:26, 3143k4r2 napisał: A może tak ... https://allegro.pl/oferta/rama-salsa-el-mariachi-titanium-29er-1680g-rarytas-8967201646 ? szkoda że prosta "gówka" i bez Alternatorów ;-( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 20 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2020 W dniu 19.02.2020 o 14:26, 3143k4r2 napisał: A może tak ... https://allegro.pl/oferta/rama-salsa-el-mariachi-titanium-29er-1680g-rarytas-8967201646 ? Jakby co to osobiście znam właściciela i niejednokrotnie towarzyszyła mi ta rama w trakcie wypadów na rower. Znajomy jest jej pierwszym właścicielem i dbał o nią jak o żonę Zdecydowanie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 21 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 15 godzin temu, Mentos napisał: szkoda że prosta "gówka" i bez Alternatorów ;-( To fakt , sam mam problem u siebie z zakupem fajnego amorka. Tu jeszcze dobrze, że ona ma 11 cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 24 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2020 Chyba się skusze na tą papryczkę, ale na dzień dobry muszę sprzedać KONE UNIT. Nic w niej nie ruszałem od momentu nabycia. Gdyby byli zainteresowani to zapraszam na PRIV. Rozmiar XL odbiór osobisty województwo łódzkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) Powyższa Kona Unit już w rękach mojego człowieka Macieja (nie forumowy). Tym samym dostąpił biletu wstępu na stalowe zloty. Odbyliśmy wczoraj pielgrzymkę z Bydgoszczy do Łodzi celem zanabycia tej Kony. Zacny to rower i ... dwubiegowy. W weekend planowane jest centrowanie kół i zabezpieczenie ramy przed Rudą Zośką. 3143k4r2 zaskoczył nas najlżejszym Charge Cookerem na świecie. Szokująco lekka maszyna. Także dziękujemy za owocną transakcję i życzymy udanego przejścia na Tytanowego Grajka. Edytowane 26 Lutego 2020 przez rambolbambol 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 Hehe, @rambolbambol uprzedziłeś kolegę, że to się zawsze zaczyna od stalowego sztywniaka w singlu a potem jest już tylko drożej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 @rambolbambol polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 @rambolbambol Marcin! bez kasku w ogóle Cię nie poznałem na tym zdjęciu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2020 2 godziny temu, rambolbambol napisał: Tym samym dostąpił biletu wstępu na stalowe zloty. To jak bilety są o frekwencję nie ma się co bać i proszę się ładnie wpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Ej załoga, bo rozterkę mam. Jakbym do ramy o kącie główki 67 i domyślnym widle A-C 483mm wrzucił taki z 468mm to będzie ok, umrę, czy (najpewniej) coś pomiędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Kąr główki się trochę wyostrzy i suport obniży ale w sumie nic co by wypaczyło sens roweru. Lepiej będzie podjeżdża i o tyle samo gorzej zjeżdżał i troszku stabilniejszy na prostej i minimalnie zwrotniejszy. Nic co byś zauważył bez porównania 1:1 przekładając wideł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 @panSocjolog Cromoto czy ECR ? jeśli któryś z tych dwóch - to Cromoto wyraźnie bardziej wiotkie, z góry widać że bardziej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 @RafalxM Surly Karate Monkey, od kilku lat ujeżdżany w inbredzie. Faktycznie, raczej z gatunku tych sztywnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 W Krampusie tak teraz mam i da się jechać w przód.... niski suport ma znaczenie w ostrym kole, albo z pedałami z ramką itp, ale można przybombić fakt Zmienię niedługo na wyższy to się pozastanawiam co się zmieniło... Fabryczny jest właśnie wyższy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 https://velo.pl/czesci/widelce/widelce-sztywne/accent/widelec-mtb-29-0 taka nowość od Velo. Niby tylko hi-ten ale z drugiej strony to ogólnodostępny, tani sztywny widelec, z możliwością zastosowania hamulców tarczowych - dobra opcja na podmiankę za gówniany amortyzator w tanich góralach czy innych sprzętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 chyba w góralach 26 ,bo wymiar oś korona tylko 45 cm ale do różnych projektów zawsze jakaś opcja czasem są stery podnoszące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Nie wiem jak liczą te długości, może po ugięciu wstępnym jakiejś kiepskiej sprężyny Bo faktycznie, przejrzałem widelce Accenta i generalnie są niskie. W każdym razie to tylko 2cm mniej niż aluminiowy Force 29 - a to można zniwelować oponą o 0,1cala szerszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 2 cm to nie jest 0.1 cala i trzeba by celować w oponę raczej 0,8 cała większą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 No to czar prysł i Accent jakieś badziewie tworzy. A chciałem ich pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Panowie nie jest tak źle....mój młody ma alu wersje w 29 i jest znośnie. Przy cenach dobrych gabli na poziomie 500 zł to jest to jakaś opcja dla projektów budżetowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 No dobra, ale ten widelec ani nie jest jakoś specjalnie lżejszy od taniego amora, ani geometrii nie utrzyma, ani grubej opony nie wsadzisz... Serio, to już lepiej iść w alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 24 minuty temu, akkwlsk napisał: ani grubej opony nie wsadzisz.. tak.....ino na oponach powyżej 2,2 jeździ 1% bikerów ;-)))) to i dobrze. Dla nich widelce po 500 są. Tanie amory ważą 3 kg...... a jazda na sztywniaku to inna lepsiejsza strona mocy ;-))) Dobrze że jest..... i tyle. Jakość mierna to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 12 godzin temu, woojj napisał: tak.....ino na oponach powyżej 2,2 jeździ 1% bikerów ;-)))) W solidnym terenie na sztywnym widelcu? Polemizowałbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 ....w solidnym terenie na sztywnym widle śmigam ja tylko w 100 tys mieście...;-)......i jeszcze garstka oszołomów z reszty kraju. Tak to jest z odmieńcami....wszyscy moi znajomi pukają się w głowę....w góry bez amora???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi