kazafaza Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 @akkwlsk: Dziękuję serdecznie, męczę Brant'a na ST już od kilku dni na temat dużegopsa. Już odwiedziłem stronkę i zastanawiam się dalej...pomarańcza czy surówka? W sumie przełajajka jest w rdzawej surówie, więc może by tak pójść w jakiś kolor w końcu? No ale Mutsu kusi... @seczuan: miałem Ognistą Linię (obecni na dziewiczym Paprykarzu mogą pamiętać) ale nie podobała mi się jej gibkość. Podejrzewam że ze sztywniejszym tyłem byłoby lepiej - choćby i z ośką 10x135mm. Warto jednak zauważyć że wagę mam trzycyfrową więc miało to jakiś wpływ na miękkość tylnego trójkąta. Miejsca nie za wiele na konkretną gumę...może lepiej dołożyć i kupić Zestar'a z nowszym geo i większym prześwitem? https://www.planetx.co.uk/i/q/FRTIZEST/titus-zestar-titanium-hardtail-downcountry-frame 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Trzeba chyba zmodyfikować tytuł wątku na " pretekst do dyskusji o stali i tytanie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 ...ależ o szlachetniejszym bracie stali była tu mowa niejednokrotnie! Przeczytaj wątek od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Kaziu nawet nie przypuszczałem że do 520-tki można wcisnąć szerszego kapcia. Kojarzył mi się bardziej z "konserwatywnymi" przełajkami, coś z półki zwykłej Kony Sutry. A jak teraz widzę to Smart Sam 2.25 spokojnie się mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 12 godzin temu, kazafaza napisał: samarama jeśli można a nie kompletny rower: Pusto już, trzeba czekać do wiosny 2020, jutro podpytam kiedy będzie katalog. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Października 2019 Udostępnij Napisano 8 Października 2019 Podpytaj podpytaj, sam jestem ciekaw co tam w tym roku wypuszczą. Nie ukrywam że już od ponad roku planuję na wiosnę jakiś urlop nad morzem żeby posprawdzać ich testówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 (edytowane) Panowie, przepraszam za taki ultra-offtop ale sprawa powiązana jest w wielkokapciem 29+, poziomymi hakami i stalą, wiec nikt inny na forum może nie zrozumieć moich rozterek. Potrzebuję tylnego bagażnika na swoją Genowefę HLorendżTM . To musi być bagażnik a nie bikepacking bo obecnie codziennie wożę do roboty dwa pełne sakwy z laptopami + podwożę syna do przedszkola. Na oko 20-25KG. Na zimę auTHOR roNINTM idzie w odstawkę, bo kapeć za mały i biegów za dużo. Jest jednak kilka problemów z którymi się spotkałem: większość bagażników nie mieści gumy 29x2.6 cala większość bagażników nie da się mocować do ram bez otworów mocujących z hamulcem tarczowym. Szukam więc czegoś na ośkę 10mm thru axle. Cały czas rozmyślam spawanie ramy i dorabianie mocowań wszelakich. Ośkę w razie czego wymienię z DT RWS na dłuższą, np "Tacx T1706 E-Thru 10mm". można by na uparcie zamocować każdy bagażnik na opaski zaciskowe. Boję się jednak, że 20-30kg to może byc deko za dużo na punktowe obciążenie cieniowanej rurki. Docelowo widzę "Blackburn GRID 1 REAR RACK" albo "Blackburn CENTRAL REAR RACK". Znacie coś lepszego? Edytowane 9 Października 2019 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 (edytowane) Macie gdzieś więcej fotek tego Titusa Zestara bo coś mało po sieci? Tytan mi się zawsze marzył, ale nie mogę się dopatrzeć kilku dla mnie istotnych rzeczy, np. przewód tylnego hampla też tfutfu ciągnięty w ramie? I którędy ciągnięta przednia zmieniarka bo widzę jest jako opcja, ja wolę tak "nienowocześnie i taniej" np. pod 2x11. THX Edytowane 9 Października 2019 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 Mentos, nie kupisz. Tylny hampel idzie środkiem dolnej rurki, widac to na focie okolic bb calego roweru (troche nieostre, ale jest). Przednia zmieniarka wydaje sie w ogóle nie być ciągnięta, bo jest tylko port wejściowy droppera widoczny. Zipera ogarnie temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 (edytowane) No tak to chyba wygląda. Szkoda, fajna ramka, poracha z tym hamplem. Nowa ędurówkowa rama nad którą dumam też ma teraz hamplowy przewód w środku, choć to wielki środek bo wunglowy ;-). Gdzie ci projektancji mają rozum projektując takie głupoty, się zastanawiam. Okej, niech wszstko linkowe wkładają do środka, ale hamulec ?!?! Masakra. Odnośnie ramy to gadałem na czacie z jakąś "panią". Wiedziałem, jak to z babami, najpierw że się da front mecha, potem że się nie da ale można tak zamówić , potem że jest w specyfikacji przednia jako opcja, no to proszę ją o podanie którędy linka jes ciągnięta to nie wie, ale się dowie, ale jak się dowiedziała to że ta rama jest tylko 1x, no to pytam czemu w specyfikacji siedzi jak wół " Front Mech Type " - "Band on", a łona że dlatego, bo można sobie kupić z przednią, ale nie da się założyć - normalnie gadanie jak z głupim ;-) Edytowane 9 Października 2019 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 9 Października 2019 Udostępnij Napisano 9 Października 2019 @rambolbambol: No nie wiem, ja bym nie rzucal bagaznikiem w ktorym chcesz ciurac tyla kilo na rame nieprzystosowane ku temu. Zasadniczo, gwary i tak juz nie ma na ten ramset wiec jak fiknie to sobie ja polutujesz jak chcesz A jak juz koniecznie chcesz kombinowac z urwaniem tylnego trojkata to Topeak Super Tourist DX ma mnostwo miejsca na kauczuk. Ale. Wedlug mnie Komitet Akceptacyjny powinien zezwolic na zakup ukrainy lub inszej kozy za flaszke lub chwile strachu ktora bedzie ciezko tyrana w okresie ciemnych miesiecy do komutingu i kidnapingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 17 godzin temu, kazafaza napisał: No nie wiem A ja wiem jak wygląda cała kolekcja NSa/Octane one/Creme/ROndo A poniżej Ekscentryk samarama! - bo tak się nazywa japoński kolarz! I jego kumpel JajaRamaMuCharata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Skwarek, a masz może tabelkę z cyferkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 @akkwlsk, w katalogu chyba jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 10 Października 2019 Udostępnij Napisano 10 Października 2019 Przejrzalem katalog na szybko i nie zauwazylem numerkow na tabelkach...ciekawe czy cos pomotali czy zostawili jak bylo? p.s.: dzieki @skwarek2 za cynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Jak by ktoś szukał to właśnie dostałem też dostęp do Salsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dankams2 Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 1 godzinę temu, skwarek2 napisał: Jak by ktoś szukał to właśnie dostałem też dostęp do Salsy Ram czy też rowerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 (edytowane) Dostęp do Salcesona nigdy nie był takim problemem jak cena A żeby dodać coś stalowego - nowy komuter na bazie Genesis Brixton, po "lekkich zmianach kosmetycznych" ochrzczony Sh!tloads: Edytowane 15 Października 2019 przez kazafaza bo tak ;P 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 ...ale napadało, ulice w deszczu. Korba co udaje ramionami Camp Anio Lo, brakuje takiej gąbeczki brązowej na belce kierownicy, aby wozić na niej czyjąś dolną część miednicy.... Piękny rower w pięknej scenerii, lecz bez błotników radełkowanych z Japonii w zasadzie nie ma szans na 500 plus .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Błotołapy są w planie przy następnym przepoczwarzeniu, razem z barankiem i bagażnikiem na front. Ale. Ten pseudo-klunk tak wybornie jeździ, że zaczekam do następnych deszczów. Korba do podmiany - gdyby tylko udało się odnaleźć posianego Middla to byłoby cacy. Gąbka na kierownika - będzie w następnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 15 Października 2019 Udostępnij Napisano 15 Października 2019 Źle wyraziłem się. Korba ładna bo w takim rowerze ... Gąbak z rzepem jak w bmx sie I moje najpupolubne siodełko. Na wakacjach nurzałem się w jego brązie. U mnie na tapecie jest teraz znowu wąska opona, Romet, z prostopiórym Colnagiem, 53/17... Jak ta stal miło jedzie, przy haj ciśnieniu czuć to radośnie. Sztywno i fajno. :| Inbred w kawałkach, rozmontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfonso.maniano Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Przepraszam, że wchodzę w środku dyskusji, a przechodząc do sedna - mam rame Cotica Soul 26', która leży już trochę czasu, moje pytanie czy warto coś na niej budować, czy lepiej szukać innej ramy 27,5 lub 29? Mam 171 cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 (edytowane) Zawsze możesz z ciekawości podejść do sklepu rowerowego i poprosić o przymiarkę koła 27,5 do tej ramy. A może będzie ok. Rama jest warta grzechu. Zależy jaką masz wizję na tą ramę....Internety pokazują że włazi 27,5 x 2,1. Ale warto by to było zweryfikować. Edytowane 19 Października 2019 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 45 minut temu, woojj napisał: Zawsze możesz z ciekawości podejść do sklepu rowerowego i poprosić o przymiarkę koła 27,5 do tej ramy. A może będzie ok. Rama jest warta grzechu. Zależy jaką masz wizję na tą ramę....Internety pokazują że włazi 27,5 x 2,1. Ale warto by to było zweryfikować. Otóż to. Wójek dobrze radzi. Ja też się zdziwiłem jak do ramy stalowej Azonic'a wlazło koło 29x2,25. Co prawda na styk, ale weszło. teram wiem, że 27,5 wejdzie na luziku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alfonso.maniano Napisano 19 Października 2019 Udostępnij Napisano 19 Października 2019 Teraz, bladawiec napisał: Otóż to. Wójek dobrze radzi. Ja też się zdziwiłem jak do ramy stalowej Azonic'a wlazło koło 29x2,25. Co prawda na styk, ale weszło. teram wiem, że 27,5 wejdzie na luziku. Myślałem o zbudowaniu na niej hardtaila, może śmignąć w zawodach. Nie potrafię określić roku z którego pochodzi, 2014-2015? Nie mam aktualnie zdjęć, ale mam stary link aukcji https://archiwum.allegro.pl/oferta/rama-cotic-soul-16-quot-stan-kolekcjonerski-i7270137372.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi