Jarajek Napisano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 I jeszcze jedna stalowa rama Ritchey. Tym razem grubas. https://www.olx.pl/oferta/rama-stalowa-fat-bike-ritchey-commando-CID767-IDAHDdq.html#240e68bd62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Te grubasy były kiedyś do kupienia na ebay poniżej 1k PLN-ów. Nowe, z przesyłką do Polski. Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez Roballinho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Takie okazje mają niezwykłą zdolność przelatywania koło nosa. NIetypowe malowanie Surly Trolla przez japońską firmę Cook Paint Works - 'Love it or hate it' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 7 Września 2019 Udostępnij Napisano 7 Września 2019 Siemanko. Niestety parę dni temu spotkała mnie niemiła przygoda - zostałem poprzednim właścicielem swojego roweru. Wrzucam raczej bez nadziei na sukces w odnalezieniu - ale gdyby rower rzucił się komuś w oczy, w realu albo intrnetach, będę wdzięczny za info. Krótki bike check: - rama HARO MARY SS stalowa, w kolorze niebieskim, rozmiar 20 cali - widelec sztywny w kolorze czarnym- koła 29 cali, obręcze Easton, piasty Novatec przód i DMR tył - napęd 1biegowy (bez przerzutek), zębatka E13 - korby BMXowe Octane One w kolorze zielonym fluo - kierownica NS District w kolorze khaki, wysoka - siodełko Fizik Atlas żółto-zielono-czarne - pedały FUNN pomarańczowe I pamietajcie, żeby nie zostawiać sprzętu bez zapięcia - strata boli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 12 Września 2019 Udostępnij Napisano 12 Września 2019 (edytowane) Kurde ja tak na chwilę jak do Żabki po piwko zostawiam bo nie wożę blokady, ale albo zmieniam biegi i mam go 5m od siebie i na oku, albo wyciągam siodło i ośkę z przedniego koła jak nie mogę cały czas ziorać na rumaka. W każdym razie wyrazy współczucia, udupić gnoja/złodzieja jak się znajdzie. Charakterystyczny rower, jak gdzieś zobaczę dam oczywista znać. Edytowane 12 Września 2019 przez Mentos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Witam Panie i Panów , Mam problem z jednym rowerem i potrzebuję rady :) . Składam właśnie wozidło na tytanowej ramie Pipedream Modro . Problem jest z hakiem przerzutki a właściwie jego brakiem , gdyż rama to typowy SS. Znalazłem takie coś i zastanawiam się czy na dłuższą metę da radę . Co myślicie o takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Spoko da rade. Mam takie coś w Genesis HL. To hak od Dartmoor Shine/Two Player. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. artoor Napisano 15 Września 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Napisano 15 Września 2019 (edytowane) Dam tutaj, bo za brak barana by mnie zjedli w galerii przełajek. Zatem prawie gotowy TheLightBlue Darwin https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/48736510617/in/album-72157690477105704/ Edytowane 15 Września 2019 przez artoor 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Panie, jeździć tylko na wystawy bike sztuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 15 Września 2019 Udostępnij Napisano 15 Września 2019 No ładne cacko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 16 Września 2019 Udostępnij Napisano 16 Września 2019 korba 105 ! szanowanie satyna szampańska to nie rutyna w tym stanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 https://velomania.pl/pl/p/Rower-Octane-One-Kode-ADV-2019/1660 Octane One jak zawsze z poślizgiem ale jest jak ktoś zainteresowany, to śmiało zapraszam na PW. Frameset też ogarnę, ale tylko S na tą chwilę widzę w systemie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 19 Września 2019 Udostępnij Napisano 19 Września 2019 (edytowane) https://www.marinbikes.com/pl/bikes/20-pine-mountain-2 Podoba mi się ten rower. Co myślicie o tej konfiguracji? Czy ten widelec z Marina (RS FS 35 DebonAir) można porównać do RS Revelation? Edytowane 19 Września 2019 przez maklakiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Aż taka nijaka konfiguracja, że nic nie skomentujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Co tu komentować- rower zaisty tak jak i cena.........teraz jest tak że fajowe stalówki są droższe niż carbą ;-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Z carbą i amelinium jakoś mi nie pod drodze. Nie czuje tych materiałów. A co do Marina: lepiej samemu poskładać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 samemu - na nowych tajlach będzie ciężko. Możesz oblukać jeszcze jakieś brytolskie manufaktury, tak co by było że wybrałeś najlepiej. Dla mnie glin i carbą też nie stanowią żadnej wartości.....chyba że o opale mówimy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarajek Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 O, ta tutaj jest w dobrej cenie? https://www.wiggle.co.uk/ragley-bigwig-hardtail-frame-2019/ Chyba, że zależy na tych wszystkich otworach w ramie Marina (tyle ich nawiercili, że zapomnieli o otworach pod dolną rurą). Myślę, że szukając części po wyprzedażach/przecenach można złożyć rower w lepszej konfiguracji niż Marin i to za mniejsze pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklakiewicz Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 1 godzinę temu, woojj napisał: Możesz oblukać jeszcze jakieś brytolskie manufaktury, tak co by było że wybrałeś najlepiej. Jakie? Teraz, Jarajek napisał: O, ta tutaj jest w dobrej cenie? https://www.wiggle.co.uk/ragley-bigwig-hardtail-frame-2019/ Chyba, że zależy na tych wszystkich otworach w ramie Marina (tyle ich nawiercili, że zapomnieli o otworach pod dolną rurą). Myślę, że szukając części po wyprzedażach/przecenach można złożyć rower w lepszej konfiguracji niż Marin i to za mniejsze pieniądze. Aż tyle otworów nie musi być, ale brak pod dolną na minus. Katalogowa cena nie zachęca, ale zakupowa powinna być niższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarajek Napisano 21 Września 2019 Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Jest już również nowa Kona Unit/Unit X. W końcu ze sztywnymi osiami. Ale to już inne geo niż Marin PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 22 godziny temu, maklakiewicz napisał: Z carbą i amelinium jakoś mi nie pod drodze. Nie czuje tych materiałów. A co do Marina: lepiej samemu poskładać? Składanie Marina byłoby o tyle nieekonomiczne, że nie sprzedają samych ram. Przykre to, bo ichnie ramy, aż się proszą o indywidualną "zabudowę", a pozbywanie się niechcianego osprzętu, to jednak strata jest czasu i pieniędzy. PS. Thx Panom Maklakiewiczowi, Sobkowi82, ITRowi i pozostałym za docenienie Darwina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Super mi się podobają okrągłe i małej średnicy stalowe rurki w klasyczny trójkąt, tylko niech mi ktoś wytłumaczy skąd ta cena stali jak za karbon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Bo mamy wolny rynek, bułkę możesz kupić za 30 groszy i za 1,50 zł, na alii można kupić ramę carbon taniej niż alu. Oponę zwijaną 25C mogłem kupić za 65 zł a wybrałem za 125 zł bo classic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 @Sobek82 Czytając twoje wytłumaczenie zakrztusiłem się kawiorem tak mocno, że aż mój pies się wystraszył i wylał całą wodę Evian z michy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 22 Września 2019 Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Ta woda to się nadaje ino do podmycia okolic intymnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi