porcelanowy Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Powitoł Ciutek o stalowym Krossie - mam nadzieję że nie łamię zbyt wielu praw autorskich :( Wycinek z magazynu Szosa https://magazynszosa.pl/ UWAGA - duuuuuże foto: Spoiler Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez porcelanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Dzięki @porcelanowy! Moja narzeczona będzie kupować Eskera 4.0. Niestety nie w marcu, ponieważ Kross wypuszcza ten model dopiero na przełomie kwietnia/maja. Zapowiada się fajny gravel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2019 Linkuję tutaj pamiątki po niedzielnej przebieżce po London City Bike. W albumie jest tytan, stal, węgiel, a nawet jedno alu wedle mojego widzi mi się na żwirowcach, góralach i szosówkach. Jak bym miał wręczyć platynową odznakę, to wybrałbym robótki Athertona. Ale każdemu do wyboru. https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/albums/72157706345666211 Próbnik: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Wracając do dziurawienia widelca, znalazłem w sieci tutorial, jak to zrobić domowym sposobem. Dzielę się znaleziskiem http://www.bikepacking.com/gear/rivnut-bottle-cage-mounts/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Nitonakrętki M5 z powodzeniem zanitujesz szybkozamykaczem z nałożoną osią czy piasta Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Stalowe, przełajowe chińczyki z CRMO ... hmmm ... geometria niegłupia, ilość oczek nawet się zgadza. https://www.aliexpress.com/item/TSUNAMI-700c-CR-MO-Steel-Touring-Road-Frameset-Classic-Chrome-Bicycle-Frameset-CX-Cyclocross-28-Frame/32953995163.html?spm=2114.10010108.1000013.3.4ced5866NP31XS&gps-id=pcDetailBottomMoreThisSeller&scm=1007.13339.99734.0&scm_id=1007.13339.99734.0&scm-url=1007.13339.99734.0&pvid=8d2f357d-7f27-44ad-8910-ba9282a1b108 Mają też podobną ramę na prostym widelcu i Reynolds 520, ale trochę drożej. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Skromna rozmiarów-ka, wymiary wskazują że to bardziej pod prostą kierownicę, dolne widełki mówią że zbyt dużej opony nie założymy. Nic specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Napisałem na Aliexpress do tego TSUNAMI Bike Store. Opona według nich jaka tam maksymalnie wchodzi to 700x42c. Ten z prostym widelcem ma natomiast przyjmować już 2 cale. Fajna rama :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 A coś ala ECR majo ? Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Tego nie wiem czy mają ECR. Pewnie spawają dla kogo popadnie i jakbyś powiedział, że chcesz Surly ECR z naklejką TSUNAMI w ilości sztuk mniej więcej... kontener, to też by wyspawali Jak człowiek wsiąknie trochę w handel z ChRL, to nagle sobie uświadamia, ile tego robią i pod jakimi naklejkami. 70% jak nie więcej ram aluminiowych czołowych producentów to Kinesis.tw. Patrzysz na nowego super ramiaka i okazuje się, że on już był rok temu w katalogach Kinesis i tylko ktoś kupił ten projekt na wyłączność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Przekopujcie te China Ramy, fajnie popatrzeć bez dwóch zdań Ciek wodny czy Inbreda te same fabryki spawały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 wideł Surly Krampus - oryginalny amerykański....oh wait... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 8 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Teraz, RafalxM napisał: wideł Surly Krampus - oryginalny amerykański... Made in Taiwan w branży oznacza najwyższą jakość wykonania.....odkąd pamiętam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 (edytowane) Żeby ulubiony wątek nie osunął się w czeluści forum, świeżynka z Australii - Egress ledwie 8.5kg Columbusa i węgla Z włoskim mostkiem Intend: podwójnie bujany Curve z Melbourne Titaniumowy Battlecat z prototypową kierownicą Walmer Edytowane 21 Maja 2019 przez artoor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malutki Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Godzinę temu, artoor napisał: Z włoskim mostkiem Intend: małe sprostowanie: Intend to niemiecka marka! -> https://www.intend-bc.com // https://www.facebook.com/IntendBC/ swoją drogą śliczną "biżuterię" tworzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 21 Maja 2019 Udostępnij Napisano 21 Maja 2019 Thx za naprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simba Napisano 22 Maja 2019 Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 Ała jakie to jest ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Ożywiony ledwie przedwczoraj... Panowie pozwolą że przedstawię - Frankenbike 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 o rety !!!! wygląda prawie jak rower z gitarą zamiast widelca!!!! Nagraj film co można zrobić z taką dubeltówką ... Oczy nie zdążają za myślami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 no, i to jest prawilny sprzęt na miasto do pokonywania krawężników , podoba mi się propsy za tarczę 203 z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Jak chcesz to mogę ci podesłać po koszcie listu komplet przelotek pod kabel od alfiny. Zawsze to ładniej wygląda od tyrtytek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 Pewnie, bardzo chętnie Podeślij proszę numer konta i kwotę na yapabaka@gmail.com A tutaj zostawiam coś w temacie mniejszych tarcz na tył https://www.pinkbike.com/news/pit-gibberish-why-run-a-smaller-rear-rotor.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 29 Maja 2019 Udostępnij Napisano 29 Maja 2019 ciekawe że przez całe swoje tarczowe życie nie miałem z tyłu więcej niż 160 mm w zasadzie nie wiem dlaczego ogólnie zawsze miało być jak najlżej, ale już dawno mi lekko z tym przeszło kto ma adapter na tył, dam przedni w zamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 jaram się modyfikacją ...idę szukać farby a że pacjent stalowy to wrzucam foto 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Maja 2019 Udostępnij Napisano 30 Maja 2019 (edytowane) ...jako iż temat zahaczył był o hemple zadnie: https://www.pinkbike.com/news/pit-gibberish-why-run-a-smaller-rear-rotor.html A wlutka ładniutka, kolego @RafalxM EDYTA: LOL, dopiero obadałem iż link już był zajawiony... Edytowane 30 Maja 2019 przez kazafaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi