itr Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Może być opis ramy częściowo kopiuj wklej z damek i miejskich ktore mają w ofercie... Lepiej tak napisać niż deklarować bez pokrycia, to druga możliwość, nie wiadomo z czego rama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielson Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Na facebooku piszą twardo, że to lutowany i jakiś "specjalny" hi-ten. Może my o czymś nie wiemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 elo elo, miałem take cuś na Hi-ten (Oria) i było tam wszystko prawilnie na mufach polutowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 jaki hajten?! pisze tajtan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 22 godziny temu, akkwlsk napisał: @artoor jak już się pojawiłeś na forum - czy to Twój Szerpa zmienia skórę w Velove? Nie wiem, z jakimi służbami współpracujesz, ale donoszą prawidłowo. No prawie, bo już się stało. Taki mentalny terror, żeby circa co 2 lata coś się w stajni zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 @artoor: wygląda zacnie aczkolwiek klasyczniej. Mam nadzieję że dostaniesz spory rabat na następną szatę St.Anton'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) W dniu 25.03.2019 o 20:14, Eazy napisał: Ciekawe za ile finalnie pójdzie. Koniec aukcji w środę https://allegro.pl/oferta/rama-kross-pure-trail-29-cali-reynolds-853-stal-7910872184 Łeeee, taki badziew? Bez tego hipsterskiego ciągnięcia linek po stalowej ramie w bebechach? A już "logiczna" hydraulika tylnego hamulca nie wewnątrz? Tfu, tfu, tfu ;-) W dniu 25.03.2019 o 21:04, Tomek21001 napisał: Hm.... Wideł 100 ? czy więcej ? Reba setka, ale nawet nie wiem czy podany kąt łba 67,5 to na 100 czy 130 czy może cuś pośrednio? EDYTA: dobra, znalazłem: With its 435mm chainstays and 67.5-degree head angle (in the sag of a 100mm fork) To na dopuszczalnym widelcu 130 musi być "nowocześnie" ;-) Edytowane 26 Marca 2019 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 26 Marca 2019 Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) del Edytowane 26 Marca 2019 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 https://allegro.pl/oferta/tytanowa-rama-vpace-29-xl-enduro-bikepacking-7918439594?reco_id=2212e789-505f-11e9-b05c-000af7f60c40&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017 Ręka zadrżała łapiąc za portfel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Dziwna rama, strach ustawić siodło wysoko, na zdjeciach wygląda optymalnie, a to nie jest pozycja na kawał chłopa. To chyba jesf naciągane 21 Rambol nie drżyj portfelem pomysł że haj ten a nie taj tan ale też chciałvym na takiej się przejechać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) A Panowie powiedzcie mi: Czy jest jakiś dobry polecany zakład, co by mi do Genesis HL / Salsa Cromoto dospawał trochę gwintów pod bidony i ba-gaźnik i to potem pomalował. Chodzi o dość radykalne uturystycznienie mojej Genowefy HL w celach wypadów z rodziną. Ile taka operacja może kosztować? PS. Orłowski i Rychtarski nie bawią się w takie coś niestety. Edytowane 27 Marca 2019 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) Zadałem ostatnio to samo pytanie o dorobienie gwintów do widła Surly Krampus . Warszawa - Pracownia Endemit (robią sami ramy) otrzymałem odpowiedź 55zł od dziurry , wiadomo, gwinty wlutowywane. Z wczorajszej pogadanki o temacie , @karolg podrzucił info 'velove na Pradze zażyczyli sobie 10 zł za otwór, ale w ramie, nie widelcu'. Mi wyszło kupić drugi taki sam tylko z dziurkami/mocowaniami (bo w sumie otworów jest 8 plus 4 gwinty zewnętrzne - w przypadku Krampusa). Może jeszcze Pi podjąłby się czegoś takiego , znam tylko namiar na fb https://www.facebook.com/pilisiecki/ , albo Kajak - to tylko moje domysły , po tym jak obserwowałem kiedyś co robią. Jeśli coś znajdziesz satysfakcjonującego cenowo to się pochwal efektami...zawsze wala się jakiś wideł którego można odziurkować Edytowane 27 Marca 2019 przez RafalxM literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) Hej Wiem, że to nie giełda w tym wątku ale mam do sprzedania adapter do mocowania kierownicy motorowej fi 22 mm w pod mostek 31,8 mm. Nie bardzo wiem w jakiej kategorii to zamieścić. Wytoczony z alu. Cena 50 zł plus przesyłka. Jak by ktoś był zainterere tego ten. Edytowane 27 Marca 2019 przez bladawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 @rambolbambol zapytaj tutaj: https://www.facebook.com/fileandtorch/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 27 Marca 2019 Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 (edytowane) Koledzy i koleżanki, to jest zdjęcie rury podsiodłowej ramy wykonanej ze stali Columbus w rowerze Cinelli Mash Work. Jest to rama dość specyficzna, ponieważ z założenia producenta "ma rdzewieć". Cinelli na górnej rurce przykleja naklejkę z ostrzeżeniem, że należy się tego spodziewać i nie trzeba się tym martwić (na pewno?). Ale to co widzę na zdjęciu, to wygląda raczej na uszkodzenie mechaniczne dolnej rury. Planuję zakup framesetu z pierwszego zdjęcia, ale mam związane z tym obawy. Czy myślicie, że zakup tej ramy ma sens/jest bezpieczny? Edytowane 27 Marca 2019 przez rooted.manatee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 (edytowane) 23 godziny temu, RafalxM napisał: Zadałem ostatnio to samo pytanie o dorobienie gwintów do widła Surly Krampus . Warszawa - Pracownia Endemit (robią sami ramy) otrzymałem odpowiedź 55zł od dziurry , wiadomo, gwinty wlutowywane. Z wczorajszej pogadanki o temacie , @karolg podrzucił info 'velove na Pradze zażyczyli sobie 10 zł za otwór, ale w ramie, nie widelcu'. Chciałbym uaktualnić kwestię Velove - z Pragi warsztat przeniósł się w "utajnione" miejsce pod Warszawą. Trzeba łapać przez FB i telefonicznie, acz wątpię, żeby się podjęli takiego drobnego zlecenia. Btw - nowa skóra St. Antona Edytowane 28 Marca 2019 przez artoor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Kibić jeno pokazujesz, szczujesz tylko, pochwal się całokształtem proszę @rooted.manatee: Koleś lutujący ramy stwierdził że uszkodzenie to raczej odprysk warstwy klaru (ze względu na położenie ostrzeliwane syfem z koła), rama ma tam pewnie 0.8mm i nie jest narażona na działanie wielkich sił więc nie powinno być tragedii a już tym bardziej jeśli sztyca będzie zachodzić na to miejsce. Zalej czymś ramę od środka i będzie git! Według mnie rdzofobia jest zgubna - patrz słitfocia mej przełajki poniżej - nieco Rudej Zochy jeszcze nikomu nie zaszkodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 @kazafaza Sam narzeka, że Stantona nie chce pokazać a sam pokazuje pół d00py zza krzaka swojej przełajki z wyraźnym interesującym zabarwieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Fokusowałem na rydzyku, focia całości nie oddała by szczegółu. Co się czepiasz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rooted.manatee Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 2 godziny temu, kazafaza napisał: @rooted.manatee: Koleś lutujący ramy stwierdził że uszkodzenie to raczej odprysk warstwy klaru (ze względu na położenie ostrzeliwane syfem z koła), rama ma tam pewnie 0.8mm i nie jest narażona na działanie wielkich sił więc nie powinno być tragedii a już tym bardziej jeśli sztyca będzie zachodzić na to miejsce. Zalej czymś ramę od środka i będzie git! Według mnie rdzofobia jest zgubna - patrz słitfocia mej przełajki poniżej - nieco Rudej Zochy jeszcze nikomu nie zaszkodziło Uspokoiłeś mnie trochę. A mógłbyś zapytać swojego znajomego czy warto ten fragment zeszlifować/oczyścić ze rdzy i nałożyć warstwę lakieru? Byłbym wdzięczny. Muszę oszacować za ile opłacałoby się tę ramę kupić. Z takim "defektem" myślę, że sprzedający mógłby zejść z ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 Koleś by się nie bawił (jest jeszcze leniwszy ode mnie), oczywiście dla spokoju i przedłużenia agonii można by się pokusić o takową terapię. Nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 28 Marca 2019 Udostępnij Napisano 28 Marca 2019 @kazafaza Gdzie tę fotę ustrzeliłeś? Zachęcające tereny! Taki mały offtopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 @yakuza79: a to tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 21 godzin temu, kazafaza napisał: Kibić jeno pokazujesz, szczujesz tylko, pochwal się całokształtem proszę Wszystko już było zobaczone, tylko kibić się zmieniła. ....no dobra, ale później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Marca 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 W dniu 27.03.2019 o 11:52, rambolbambol napisał: Czy jest jakiś dobry polecany zakład Rambol, a do Kondeja podbijałeś? Tylko na zakład w Grzywnie byś musiał zadzwonić, bo w sklepie w Toruniu to raczej takich rzeczy nie robią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi