woojj Napisano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Dziś zrobiłem remont Gienka po 3 latach śmigania mojego (rocznik 2013).... zajrzałem do rurek i było bardzo ok. Niczym wcześniej nie zabezpieczone. Przelałem olejem i składam do kupy. Gienek był eksploatowany cały rok .....bez nadmiernego śmigania miastowo-solnego. Raczej teren, ale każdy i w każdych możliwych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Pierwsza pojazdka w tym roku zaliczona. Oby Wam w dziewiętnastce stal nie rdzewiała a kolana nie pękały, za to niech krajobrazy będą cudne, sprzęt niezawodny a humory doskonałe! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 @kazafaza zerknij na Twoje PW, czy nie są zapchane. Próbuję pewną prywatę do ciebie wysłać, ale mi odbija z informacją, że nie możesz otrzymać PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 1 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 W dniu 31.12.2018 o 00:59, itr napisał: Ciekawe jak kąt i widelec czy to złoty cielec? Ja to rozumie tak, że wydłużenie offsetu ma skompensować niepożadane efekty utraty stabilności przodu (ang. wheel flop) - w efekcie będzie to uszyty na miarę garniturek, idealnie pasujący do pozostałych katów. Ale jak będzie w rzeczywistości - się obaczy. Ciekawostka - Marek 1szy miał nominalnie stopniów 69, Marek 3ci ma ich bodajże 68 (offsety 55 mm w obydwu Markach) - i to się dośc wyrażnie "czuje" - Marek 3ci jest mniej nautralny, wymaga odrobinę dłuższego mostka. W dniu 31.12.2018 o 09:19, dankams2 napisał: Tu pytanie do tych co maja jakies doświadczenie ze stoogem, czy mk4 nie bedzie za duży? Akurat Stooge ze swoim 18-toma calami ma mnóstwo powietrza pod klejnotami. U mnie sztyca jest wyciągnięta na 22 centy (licząc do prętów). Ale nie jestem pewien, że to akurat naistotniejszy pomiar. Może sprawdź w swoim góralu wysokość od podłoża do najniższego punktu górurki - w moim zestawie Stooge'owym jest to około 70 centów (czyli do 80 jest duuży zapas). Sam mam 84 centy przekroku w butach. Co do długości - troszku będzie zależeć od Waszmościowych preferencji... Sam lubię (moje plecy właściwie lubią) ramy krótkie - ale nie zawahałbym się użyć jeszcze krótszego mostka i / lub odpowiedniej kiery. Jak coś Ci pomierzyć - to daj znaka. Do Bydzi też nie masz daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2019 http://www.pipedreamcycles.com/shop/29er-steel-hardtail/?v=9b7d173b068d Promocja na stalówkę MTB Pipedream Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarajek Napisano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2019 Coś takiego pod barana znalazłem: https://sidelineswap.com/gear/bikes/frames/368915-advocate-cycles-seldom-seen-drop-bar-bikepacking-27-5-29-bike-frame-xl Niestety nie znam tego serwisu. Ktoś miał może do czynienia? Nie podawałem numeru karty, ale wysyłka z USA do PL 0$? Sprzedawca ma też konto na eBayu, tylko że tam tej ramy nie ma wystawionej. Po opiniach sprzedawca wydaje się godny zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 To ja wklejam coś ciekawego-nowego. Drogawo ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Podobny do mojego Smooth Trail'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Panowie podobno Stanton robi też model Sherpa na Tajwanie i mam lekkie ale że to może już nie to samo czy to zbędne obawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Jest duża szansa, że na Tajwanie pospawają go lepiej niż na wyspach. Pod tym względem bym się raczej nie stresował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Planuje zmianę mojej ad.2017 na Next Gena a jest promo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 Next Gen UK jest nadal bzykany w Tajwanie a w jUKeju tylko psikany lakierem. A Slackline wciąż leży i czeka na wolną chwilę aby poskładać to-to i pokatać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 @KryMar1983 na STW wisi XL-ka - z tego co pamiętam to chyba Twój rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Ja przy 180cm mam M-kę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 To w takim razie źle pamiętam ale jakby ktoś inny, większy szukał - to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 11 godzin temu, KryMar1983 napisał: Planuje zmianę mojej ad.2017 na Next Gena a jest promo... 2017 to jest przecież to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 No może się pierdykłem w każdym razie mam wcześniejszy model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Jak to u mnie mam dylemat czy może jednak tym razem coś innego w tej kasie ale wątpię aby na Reynoldsie coś było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Jest Cotic SolarisMAX, bezpośredni konkurent Sherpy. No ale bez promocji aktualnie, więc trzeba wybulić pełne Ł649 Edit: zapomniałem o Pace Edytowane 21 Stycznia 2019 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 noooo nie wiem..., Sherpa ma zdecydowanie łagodniejszą geometrie niż Solaris MAX w najnowszej odsłonie. Powiedziałbym, że konkurentem mogłby być Niner SIR, ale nie wiem konkurentem czego... bo na pewno nie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 No to prawda, Stanton oparł się modzie, a Cotic poszedł za ciosem i nowa wersja jest long-low-slack'owa, ku uciesze gawiedzi. Kolega pisze że chce czegoś nowego, więc czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Możecie mnie spalić na stosie ale patrzę też na aspekty wizualne, cotic spoko ale dlaczego tak łączą tylny trójkąt w podsiodłową... Stanton to tylko kosmetyka, geo to samo więc może zmienię na całkiem coś innego. Tylko 29er Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 (edytowane) SingleBe za okolo 1kEuro zmontuje Ci ramiaka o kątach, długościach rurek, wielkości i szerokości kółek wedle uznania. Jakies tam promocje jeszcze ma http://www.pipedreamcycles.com/?v=9b7d173b068d Edytowane 21 Stycznia 2019 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 2 godziny temu, KryMar1983 napisał: ale dlaczego tak łączą tylny trójkąt w podsiodłową... Stawiam że przyjęli to za znak rozpoznawczy, o i tak ciągną w nieskończoność tę "procę". Ja na nią nie zwracam uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KryMar1983 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Proca...prawidłowe określenie a widzą ją tylko Ci których zostawiłeś z tyłu. Slackline NG też fajna opcja ale nie mam ochoty bawić się w wymianę niepasującego szpeju. Znów 1k ojro to też niebezpieczna granicą, jest Switch9er ale bez promo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi