rambolbambol Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 A jest jakiś tarczowany, budżetowy frameset do przełaja, co pomieści 40c-45c? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 5 minut temu, rambolbambol napisał: A jest jakiś tarczowany, budżetowy frameset do przełaja, co pomieści 40c-45c? a do tego stalowy i z dobra geo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Ja bardzo chwalę Holdsworth Stelvio, ale 38C to chyba maks co przyjmie, chociaż może i 40C Conti by wcisnął. Gorzej z dostępnością bo PlanetX już się z niej chyba wypstrykał. A skoro już o niej mowa to może warto się pochwalić, bo obiecywałem dawno ale ten rok to jakaś gonitwa i wieczny brak czasu. Złożona jakoś na wiosnę, żeby jeździć do pracy. Rama oczywiście nabyta dzięki pomocy niezawodnego @IvanMTB i poskładana w całość na tym co znalazłem i co było tanie - jest więc tylne koło z hamulcem rolkowym, przód - tarczówka BB5, napęd 1x9 z zębatką 38T od majfrenda, opony 37C Conti no i w sumie to tyle. Od czasu zrobienia zdjęcia zmieniłem mostek, kierownicę i klamki, ale kokpit (a raczej pozycja na rowerze) ciągle nie jest idealny. To rama wybitnie pod baranka albo bycze rogi (które są w planach). Dodam tylko że spośród kilku przełajowo/gravelowych ram z którym miałem styczność na tej jeździ mi się najlepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 masz przeca kod pierwszego oktana rambolinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Tyle ze 45c to tam chyba tylko na obręczy 27,5 wejdzie 7anna twierdzi że max to 40c ... ja mam zamiar na zimę upchać tam 38c z błotnikiem ... zobaczymy co z tego wyjdzie. Ale tak poza tym to ramiak daje rade ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 No i cena ciągle w górę bo już 1500 widziałem, a niedawno jak mnie pamięć nie myli było mniej o dwie stówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 @rambolbambol: wsysaj ramiaka eMTeBe o rozmiar mniejszego niż pod prostego kierownika i szalej! Kąt główki około 70*, krótki mostek i szeroka kiera to super sprawa w przełajajku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 (edytowane) Pytanie - ktoś, gdzieś widział jakąś fajna stalówkę 29er/ 27,5+ z główką tapered jeszcze w dużym rozmiarze ? L / XL ? Szukam czegoś na następny sezon i widzę tam 120-160mm z przodu Od biedy zostanie mi NS BIKES ECCENTRIC Cromo Edytowane 23 Października 2018 przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 (edytowane) 25 minut temu, 3143k4r2 napisał: Pytanie - ktoś, gdzieś widział jakąś fajna stalówkę 29er/ 27,5+ z główką tapered jeszcze w dużym rozmiarze ? L / XL ? Szukam czegoś na następny sezon i widzę tam 120-160mm z przodu Od biedy zostanie mi NS BIKES ECCENTRIC Cromo gdzies na wyspiarskim ebayu mignal mi zolty gienek tarn w xl-ce albo Niner SIR na bogato tylko nie wiem czy w taki typ celujesz: https://singletrackworld.com/classifieds/advert/2018-niner-sir-9newnever-ridden-in-large/ Jeszcze kojarze ragleyowego bigwig-a na tymze samym forum ktory wisi juz dluzszy czas Edytowane 23 Października 2018 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Teraz, Grizzli napisał: gdzies na wyspiarskim ebayu mignal mi zolty gienek tarn w xl-ce Jeśli chodzi o same ramy to nie znalazłem. Od biedy ten Orange by podszedł https://www.ebay.co.uk/itm/Orange-P7-2016-large-mountain-bike-525-reynolds-steel-hardtail-650b-not-a-crush/302929786066?hash=item468805b4d2:g:RAcAAOSwoM5bzcOZ:rk:2:pf:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 @MikeSkywalker ... Pierwszy rzut szedł po 1049 ... Wyniuchali że rynek wciąga stal jak gąbka wodę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 @3143k4r2 a ramy Smooth/Pure Trail'a nie chcesz? Możliwe, że w przyszłym tygodniu będę miał do pożenienia zieloną M-kę i niebieską L-kę. Z tym, że one dosyć duże są. Rama pod 27,5+/29 i wideł 120mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 @Eazy jeśli już to L-kę. Wszystko kwestia ceny stanu itd. Nie śpieszy mi się jakoś bardzo. Nie będę jednak ukrywał, że gdyby było gdzieś jakieś WOW to się spręże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Dam znać w przyszłym tygodniu co i jak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2018 Udostępnij Napisano 23 Października 2018 @rzezniol czyli dobrze pamiętałem że coś ponad tysiaka startowały. Sam bym wtedy brał gdyby jeszcze były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 25 Października 2018 Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Po 3,5 miesiąca nieobecności OnOne pojawił się pewnego ranka na klatce, nieprzypięty, bez większych uszkodzeń i braków. Zniknęły jedynie błotniki i gripy... Taka historia. Co za ludzie "pożyczają" sobie rower na sezon, żeby pojeździć (?) i oddają przed zimą... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 25 Października 2018 Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Ciekawa historia , ale musiałeś się ucieszyć:-)super że się znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 25 Października 2018 Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Godzinę temu, JanekTheFizyk napisał: Po 3,5 miesiąca nieobecności OnOne pojawił się pewnego ranka na klatce, nieprzypięty, bez większych uszkodzeń i braków. Zniknęły jedynie błotniki i gripy... Taka historia. Co za ludzie "pożyczają" sobie rower na sezon, żeby pojeździć (?) i oddają przed zimą... Może nie miał na posezonowy serwis, albo koneser stali i nie jeździ na deszczu A tak serio to nie ma co gdybać, tylko się cieszyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 27 Października 2018 Udostępnij Napisano 27 Października 2018 https://www.olx.pl/oferta/kross-pure-trail-2017-rama-m-idealny-stan-CID767-IDvopTT.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 27 Października 2018 Udostępnij Napisano 27 Października 2018 10 minut temu, Grizzli napisał: https://www.olx.pl/oferta/kross-pure-trail-2017-rama-m-idealny-stan-CID767-IDvopTT.html Gdyby to była L'ka byłby już mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simba Napisano 27 Października 2018 Udostępnij Napisano 27 Października 2018 Cena rzeczywiście atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 jak szukacie przełaja gdzie wejdzie szeroka opona to polecam , cena super https://www.olx.pl/oferta/breezer-radar-cafe-1x10-stal-sztywny-sztywniak-4-miesiace-2018-29er-l-CID767-IDvlfrS.html#cc58fa1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 @popio szkoda, że flat bar. Wolałbym drop bar: https://allegro.pl/breezer-radar-expert-gravel-przelaj-turystyczny-i7628430689.html Tylko cena już nie ta Na szczęście ani jeden ani drugi nie jest w moim rozmiarze, więc nie mam dylematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 W dniu 23.10.2018 o 18:10, rzezniol napisał: @MikeSkywalker ... Pierwszy rzut szedł po 1049 ... Wyniuchali że rynek wciąga stal jak gąbka wodę. Pozdro W dniu 23.10.2018 o 18:46, MikeSkywalker napisał: @rzezniol czyli dobrze pamiętałem że coś ponad tysiaka startowały. Sam bym wtedy brał gdyby jeszcze były Frameset Kode w dobrej cenie jest na CRC https://www.chainreactioncycles.com/pl/en/octane-one-kode-frameset-2019/rp-prod155475 Dostawa za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mpac Napisano 31 Października 2018 Udostępnij Napisano 31 Października 2018 (edytowane) Gdyby był rozmiar L to bym już kupił rano :-) jest też aluminiowy Gridd z obniżką Rozumiem że ten Breezer flat bar różni się geometrią ramy od wersji drop bar? A tu ciekawostka na Olx, chciałem kupić frameset ale chyba się spóźniłem, to chyba wersja prototypowa :-) https://www.olx.pl/oferta/komplet-kola-gravel-przelaj-wtb-riddler-28-700x45-asym-i23p-CID767-IDvYRgm.html Edytowane 31 Października 2018 przez mpac Dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi