bladawiec Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 25 minut temu, m0d napisał: Podzielam zdanie porcelanowego. Bladawiec, na pewno plus za konsekwencję i bezkompromisową realizację swojej wizji, ale poza tym to taka ewentualna ciekawostka bez większego praktycznego zastosowania. Finalnie wyszło coś jak "mokry sen 15-letniego miejskiego dałnhilowca" chociaż ten wolałby pewnie jednak "większe rurki". Ten rower przejeżdża (nie sam, ma się rozumieć - jak mawiał klasyk) 7000 -8000 km w roku. Argument o braku większego praktycznego zastosowania jest więc jak kulą w płot. Bo każdy jeździ na tym co mu odpowiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 jak ktoś szuka stalowego roweru do nabycia to ja mam i zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Oj, co nie siadło? Fajna fura, kolega z pracy szuka czegoś podobnego to zapytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Godzinę temu, akkwlsk napisał: Oj, co nie siadło? Fajna fura, kolega z pracy szuka czegoś podobnego to zapytam Właściwie jest OK ale chce spróbować fatbike'a i generalnie jak nie zmienie fury raz w sezonie to jakoś dziwnie się czuję. Czas na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Jamis dziś dotarł, poskładałem i kurde te kapcie to są szerokie a z rzeczy co do których były wątpliwości/uwagi: 1. Rama 17" - jak dla mnie bardziej niż ok (klejnoty w granicach bezpieczeństwa), odpowiednia zwrotność - być może sprawdzę troszkę dłuższy mostek, ale to muszę trochę pojeździć, bo to zupełnie inna pozycja niż na moim wszędołazie z barankiem 2. Opadająca sztyca - nie zauważyłem, aczkolwiek w ramie było sporo syfu, więc została wyczyszczona przed montażem siodła 3. To czego się najbardziej obawiałem, czyli ocierania butami o tylne widły - w moim przypadku nie występuje. Co do samego sklepu i przesyłki, to bez problemu przed zapłatą, z kurierem pooglądaliśmy rower - wszystko jak należy. Na dzień dzisiejszy zakup uważam za udany ale dopiero dłuższy wyjazd pozwoli na ocenienie walorów użytkowych roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 super Pankrat , dawaj jakąś fote! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regenade Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Pankrat, jak wysoki jesteś, długie masz łapy? Dzisiaj pisałem do sklepu bdc i przestali się odzywać po mojej prośbie, żeby sprawdzić, czy sztyca się nie zapada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Tak na szybko zrobione "kalkulatorem" i nie z tej strony co trzeba... przed złożeniem: https://zapodaj.net/c04f0c321fbdf.jpg.html a tu już czeka po kontroli żony (siodełko opuszczone na maxa): https://zapodaj.net/9b7b66e5c83d4.jpg.html Ps. przepraszam za jakość zdjęć, ale tylko to miałem pod ręką. edit: @Regenade 178/82 przekrok (bez butów) a długość rąk - nie mierzyłem ale jest w normie... Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Pankrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 zdjęcia nie są złe Pankrat przy przekroku 82 i wzroście 185 uderzylbyś w 17 czy 19? zastanawiam się czy kliknąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Moje wymiary już znasz - powyżej, więc sam sobie odpowiedz, bo każdy preferuje inny styl jazdy i ułożenie na rowerze. Ja wolę trochę mniejsze ramy, szczególnie w terenie gdzie kontrolę nad rowerem można stracić szybciej. Sam miałem dylemat nad tymi dwoma rozmiarami i szczerze to bym chętnie sprawdził jak się jeździ na 19" . Ciężko porównywać skoro mam odniesienie do jednego rozmiaru. Jak jesteś ze śląska (okolice Katowic) to chętnie udostępnię rower do przymiarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 problem jest taki ze nie wiem jaki rozmiar pozostal w sklepie bo jakiś rozmiar został już wyprzedany - tylko nie wiem jaki , czy tylko ja nie widze jakie rozmiary dragonslayerow są dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pankrat Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Option UPC MPN Ano Black / 15-inch 845436019161 03-0700-BK Ano Black / 17-inch 845436019178 03-0701-BK Ano Black / 19-inch 845436019185 03-0702-BK Ano Black / 21-inch 845436019192 03-0703-BK Patrz na pogrubione numery, u mnie zgadza się numer z rozmiarem 03-0701-BK - taki zamówiłem + komentarz do zamówienia że chciałbym 17". Ok już widzę - 19" wyprzedana. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Pankrat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 28 Sierpnia 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Kolega @gof wystawił tu na forum na sprzedaż swojego Dragonslayera. 17-stka w pełnej krasie wygląda tak:https://imgur.com/a/f6jLAdJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 4 minuty temu, Pankrat napisał: Ok już widzę - 19" wyprzedana. czyli wybór pozostaje jedyny słuszny 1 minutę temu, adamos napisał: Kolega @gof wystawił tu na forum na sprzedaż swojego Dragonslayera. 17-stka w pełnej krasie wygląda tak: ooo bardzo fajno ,odezywam się do gofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Co prawda nie 29" ale robi robotę , kultowa Kona w śmiesznej cenie znaleziona Allegroszu https://allegro.pl/kona-explosif-18-dedaccai-cr-mo-650b-gravel-i7501307044.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Powitoł W śmiesznej cenie? Cenę weryfikuje rynek, a swoją w stanie wizualnym podobnym ale technicznie lepszym (brak rdzy w suporcie + nówka sztuka stery na łożyskach maszynowych) sprzedałem z bólami za 300zł. Jeśli chodzi o małe koło to obecnie jest rynek kupującego Aż mi się łezka zakręciła... p.s. W ramę powinno wejść koło 27,5" z jakąś niezbyt tłustą oponą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regenade Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Koniec promocji na Jamisy w BDC, wróciły ceny katalogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Regenade napisał: Koniec promocji na Jamisy w BDC, wróciły ceny katalogowe. zdążyłęś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regenade Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Nope. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 to nie martw się , to chwilowe problemy techniczne w sklepie , cena w promce będzie jak była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regenade Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 . No właśnie mi się to dziwne zdawało, że taki manewr zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Czy ktoś z zaglądających do tego wątku ujeżdża (bądź ujeżdżał) Kaffenback'a? Zastanawiam się na ile jest ergonomiczna i wygodna ta rama do codziennej jazdy. Jak szerokie opony można do niej zapakować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plou Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) @popio pytałeś czy mieszczę się ze stopą, niestety nie, ocieram pięta o tylni trójkąt tak że rower wraca do sklepu, chyba że ktoś kto się nie załapał na promocję jest chętny na dragonslayera 19'' Natomiast nie odnotowałem problemu z opadającą sztycą. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez plou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 ...jeszcze na temat ruchawych sztyc - polecam smar montazowy do karbonu. Lapie nieco lepiej niz zwykly, a jak i to nie pomoze to tniemy puszke browara Fanty, montujemy w podsiodlowej i z usmiechem na japie jedziemy dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popio Napisano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 @ploujak to dokładnie wygląda z tą stopą kurde ja mam 47 laczka... czyli u mnie na pewno będzie obcierał?to obciera z boku ? z tyłu ? jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi