akkwlsk Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Jak chcesz na bogato to na pinkbike wisi Niner ROS w przepięknym śliwkowym i rozmiar 19", ale też cały rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Kona Unit XL nawet mi podchodzi kiedys mega sie jarałem szczególnie modelem RAW . Co do Niner ROS - cena do przeżycia ale wolałbym większa rame. M nie tykam . L lub XL edit - Nie mam parcia zeby zmieniac swojego na sile, ale nie ukrywam ze no cos nowego by sie przydalo. Mimo iż to wątek o stali 29" to na chwile obecna mysle o : https://www.olx.pl/oferta/29er-mtb-ss-niner-one-9-single-speed-xtr-avid-carbon-scandium-CID767-IDl5Cx8.html https://www.olx.pl/oferta/planetx-pickenflick-titanium-60cm-xl-CID767-IDsyxhd.html Edytowane 29 Maja 2018 przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Pierwszy (niner one) to nie jest prawdziwa rama tytanowa, a drugi (pickenflick), ... no coz.... to moj rower Dlatego juz wiecej glosu nie zabieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Teraz, Grizzli napisał: drugi (pickenflick), ... no coz.... to moj rower Jednak za mały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 @Grizzli patrz Pan jaki świat mały.... a jeśli już powstaje pytanie o "za mały" rower. To jakich jesteś gabarytów ? Ja mam 187 cm wzrostu ale zasięg ramion ponad 195cm. Ten Planet mi póki co leży chociaż i tak zrobiłbym z niego fitness zamiast gravela A co do ninera to wiem że to alu z jakąś tam domieszką tytanu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Godzinę temu, 3143k4r2 napisał: cena do przeżycia ale wolałbym większa rame. M nie tykam . L lub XL No przecież 19" to klasyczne L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 35 minut temu, Rysz napisał: Jednak za mały? zbieram na cos innego 22 minuty temu, 3143k4r2 napisał: @Grizzli patrz Pan jaki świat mały.... a jeśli już powstaje pytanie o "za mały" rower. To jakich jesteś gabarytów ? Ja mam 187 cm wzrostu ale zasięg ramion ponad 195cm. Ten Planet mi póki co leży chociaż i tak zrobiłbym z niego fitness zamiast gravela A co do ninera to wiem że to alu z jakąś tam domieszką tytanu ... mam 193cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Nie wiem czy mowimy o tym samym rowerze ... https://www.pinkbike.com/buysell/2381881/ ? Ja tam widze rozmiar M. W dodatku juz widze problem z wysylka itd itd Edytowane 29 Maja 2018 przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Wybacz, mówimy o tym samym, tylko w mojej głowie tkwił rozmiar 19" z innego ogłoszenia zwracam honor. Masz w ramach rekompensaty Kone Sutre LTD w XL Edytowane 29 Maja 2018 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) Kona jest spoko ale to juz wolalbym Planete od Grizzliego przynajmniej na miejscu albo https://www.pinkbike.com/buysell/2375153/?directtofirstphoto ale kupujący NIE CHCE wyslac. Edytowane 29 Maja 2018 przez 3143k4r2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 A skoro mowa o Unicie to ma jakąś niezbyt drogą i dostępną w małym rozmiarze alternatywę? Na osobę 165cm, stalowy frameset pod oponki 29x2.2, ewentualnie cały rower, najlepiej czarno żółty Haki bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 inbred ofkors. Wisi jakiś na olx mały, ale czy pod 165 to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 @akkwlsk zapewne chodzi Ci o tego: https://www.olx.pl/oferta/rama-on-one-inbread-29-kcnc-CID767-IDuqLyR.html daję linka bo w tytule ma 'inbread', wiec wyszukiwarka nie łapie to jest rozmiar 18" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 O tak, właśnie ten Jakby ktoś reflektował to jestem z Gliwic, więc mogę go pomacać i przechwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Maja 2018 Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 ...no to jak tutaj taki pchli targ to i ja zarzucę Day One Decade XL ramset do zagonu. Odnalazłem zacisk oraz jubileuszowy kapsel na sterówkę. Reszta niżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 80£!! SS 29er https://www.pinkbike.com/buysell/2383242/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Tanio jak barszcz tyle ze pizgnięty w górrurkę ... No ale mimośrodowy suport robi robotę ... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Co to znaczy, że mimośrodowy suport "robi robotę"? To takie fajne rozwiązanie? Pytam, bo akurat jeżdżę na takiej Mary i właśnie mimośrodowy suport uważam za największy mankament tego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Zapewne chodzi o to, że przy zwyklych hakach pod przerzutkę jest możliwość używania SS i łańcuch naciągasz tylko suportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Dokładnie o to chodzi ... Jesteś w stanie złożyć napęd bez napinacza ... singla, ostre czy z piastą wielobiegową ... napinasz łańcuch suportem. Do tego jak masz hamulec tarczowy to koło wpada w to samo miejsce. Przynajmniej w teorii nie masz problemu z ustawianiem wzajemnej pozycjo tarcza zacisk np po łataniu kapcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Ale to hałasuje. Jak ktoś waży dużo (a ja ważę dużo) to tuleja wraz z suportem potrafi obracać się w stronę "najniższego" położenia. Ponadto - akurat w Haro Mary - oryginalne "wkręty" są za krótkie i w ich gniazdach zbiera się syf, którym łatwo zniszczyć gwinty. Z drugiej strony, łatwość montażu koła i napinania łańcucha to rzeczywiście duża zaleta. Kupiłem sobie niedawno Genesisa HL i patrząc na niego zastanawiałem się, czy po każdym przesunięciu koła i naciągnięciu łańcucha będę musiał ustawiać także zacisk hamulca. Będę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 @yapabaka mnie zainteresował ten sprzęt z pinbike , możesz zdradzić wzrost/dł nogi i jaki rozmiar ramy masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 juz po ptokach ;l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 Nigdy mimośrodowego suportu nie używałem, ale kojarzę z jakiś opinii na forum że bywają z nim problemy. A haki "dla debili" czy po prostu przesuwane, takie jak w Koniu Unit bardzo chwalą, tak wygodnego rozwiązania nigdy nie miałem a parę opcji singlowych i IGH przerobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yapabaka Napisano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2018 @RafalxM 193 cm wzrostu, długość nogi mniej więcej 90 cm. Rama XL (20 cali). A taki rower jak na pinku, za te $$ polecam bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi