MikeSkywalker Napisano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Z całym szacunkiem ale wydaje mi się że osoby singlujące rower tylko na coroczny piknik są w mniejszości, a cała reszta śmiga bez biegów cały rok (nawet jak na innym rowerze) Ja tam ortodoksem nie jestem bo zawsze mam w garażu jednego czy dwa single, które przeplatam trzybiegówką, ośmiobiegówką i czasem przerzutkami, także jak najbardziej rozumiem. I muszę przyznać że geometria Kaffenbacka (skoro już odezwałem się w stalowym temacie to coś podrzucę) bardzo mi leży, jeździ się przyjemnie, dobrze podjeżdża a zwrotność w mieście jest na wysokim poziomie. Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez MikeSkywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Salsa El Mariachi do wyrwania na OLX: https://www.olx.pl/oferta/rama-salsa-el-mariachi-17-CID767-IDt6dVb.html#7538eb785c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) Kolejny gravel spod ręki P. Lisieckiego, piękny, i złożony też na bogato. Więcej zdjęć na Instagramie i twarzoksiążce Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez MikeSkywalker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, rambolbambol napisał: Salsa El Mariachi do wyrwania na OLX: https://www.olx.pl/oferta/rama-salsa-el-mariachi-17-CID767-IDt6dVb.html#7538eb785c 17 cali to będzie Medium więc Ci spasi idealnie, bierz i się nie zastanawiaj, za pół ceny warto. No i ten zayebisty kolor podobnie jak pomarańczowy. Najlepsza stalowa rama na jakiej chulałem, very uniwersalna i normalna/nie udziwniana jakimiś chorymi patentami z linkami wewnątrz ciągniętymi, zwłaszcza tymi od hamulca ;-) Edytowane 25 Kwietnia 2018 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Ja mam swoje dwie śliczne, stalowe, pomarańczowe rumaki w garażu ... z czego jeden przechodzi kurację, bo musi przybrać trochę na masie. Genowefa HlorendżTM będzie gruba, ciężka i groźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2018 Właśnie na HL-u można niewielkim kosztem zrobić relatywnie lekki rower. Grubszy - owszem, gruby i ciężki - nie. Nie brnij w to, wiem , co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Dociążyć HL trochę musiałem, ale w rozsądnych granicach, więc bez obaw, że zrobiła się z niego lokomotywa. Na czas wakacyjny doszło mu: koło przednie z obręczą 35mm wewnętrznie i osią 9mm thru bolt (jeszcze walczę z zaplataniem) mocna opona przednia 29x3.0 pedały PD-M545, cięższe sporo od M520, ale brakowało mi opcji platformy, żeby móc jeździć w ukochanych laczkach kubota napęd 1x10 --> bo w planach są góry. Nie jest to rozwiązanie permanentne. Mój HL jest rowerem SS. torby na drobiazgi, mocowanie na butelkę PET 1,5l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Co nie brnij, właśnie że brnij! 15kg żywej wagi i nie żałuje ani jednego dołożonego grama. Wiem co mówię Nie wiem, w które góry się wybierasz i w jakim charakterze, ale uprzejmie donoszę nizinnemu koledze, że 1x10 bez młynka to może być mało na niektóre góry. Dla pewności, jeżeli korba pozwala - dokręć sobie młynek żeby mieć "fingershifta" w razie czego. Kolejne gramy! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 jak ci tam idzie na tym jaju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 26 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Nie wiem, dawno na normalnym nie jechałem, a kupiłem je okazyjnie od Lecha i jakoś się nad tym specjalnie nie zastanawiałem. Ale ponoć różnicę czuć jak się przesiada nazot na zwykłą, także musisz poczekać aż ta umrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Jajek to fajna sprawa - sprawia że pod górki wkręcasz o wiele płynniej, bez efektu jojo co szczególnie w fulach jest odczuwalne. Najlepsze jednak są początki jajkowania - wrażenie kwadratowego pedałowania do którego trzeba przywyknąć, jest zupełnie nieodczuwalne po kilku kilo. Można je też stosować z powodzeniem w singlowych napędach! Póki co żarłem jajka od Banless, Wolf Tooth i Absolute Black. Podana kolejność nieprzypadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 W sumie racja, jak zaczynałem z jajem na singlowo to jakby płynniej na podjazdach było. Niestety szeroki łańcuch zjadał ząbki NW w tempie zastraszającym i wróciłem do stalowej Surly. W napędzie dziesiątkowym spisuje się zawodowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Adam, ten Twoj czołk to już wersja 29+ frendli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 No przeca ma tam kapcie 29x3 na 45mm obreczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 (edytowane) 1 godzinę temu, kazafaza napisał: Jajek to fajna sprawa - sprawia że pod górki wkręcasz o wiele płynniej, bez efektu jojo co szczególnie w fulach jest odczuwalne. Najlepsze jednak są początki jajkowania - wrażenie kwadratowego pedałowania do którego trzeba przywyknąć, jest zupełnie nieodczuwalne po kilku kilo. Można je też stosować z powodzeniem w singlowych napędach! Póki co żarłem jajka od Banless, Wolf Tooth i Absolute Black. Podana kolejność nieprzypadkowa No właśnie jak to jest z tą zmianą długości łańcucha bo ponoć ma tego nie być. Jednak założone jajko (AbsoluteBlack 28) do 1x12 w ęduraczu i widze, że wózek przerzutki na tyle lekko jednak pływa co by świadczyło że jednak zmienia się długość łańcucha/wyklucza zastosowanie w singlach bez napinacza? A no i które się okazały najtrwalsze? Edytowane 27 Kwietnia 2018 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 @Mentos Bo to nie długość łańcucha się zmienia tylko jego ułożenie, dlatego wózek się lekko gibie. Działa na singlu, sprawdzone niejednokrotnie. @Grizzli To jest wersja mk1, czyli teoretycznie ta nieprzystosowana do 29+, ale jak widać działa jest ciasno przy węźle suportowym (ale tylko na wysokość, na szerokość parę dobrych cm zapasu) no i mogłoby być ciężko wsadzić przednią zmieniarkę. Poza tym, jest tam sporo materiału dla pilnika, także jak przyjdzie sezon błotny to trochę porzeźbię. Dużo zależy też od opony, Bomboloni jest ciut mniejsza od Kroniki - dlatego wylądowała z tyłu, choć plan był inny. Na przodek marzy mie się Duro Crux 3.25 cala! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 a no tak, przecież poza szeroko/wąsko mamy i góra/dól ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 @Mentos: Nawet z okrągłymi zębatkami w singlu łańcuch ma zmienny naciąg. Z jajem zdawa się być baaardzo podobnie. Nie wiem do końca jak z wytrzymałością jajek, Banless się trzymie dzielnie, WolfTooth też nie sprawiał problemów choć jak by szybciej się ścierał. AB z kolei miało największy luz (wszystkie montowane bezpajączkowo na SRAMie) i co jakiś czas musiałem dokręcać bo trzeszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 ooo, trzeszczał, uwielbiam to. A tfutfu Sram ma tak samo mocowany blacik jak RF czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Rejsfejs: Spam: No i należy pamiętać o odpowiednim offsecie - Boost, GXP itepe itede... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 27 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 ofset to obczaiłem bo na boosta tożem nie przeskoczył ale już widze, THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 12 Maja 2018 Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Singularowy Myszołów za śmieszne pieniądze, brać! https://singletrackworld.com/forum/topic/fsgiro-switchblade-singular-buzzard/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3143k4r2 Napisano 28 Maja 2018 Udostępnij Napisano 28 Maja 2018 Halo Halo, czy ten temat żyje ?:) Wpadły Wam gdzieś w oko jakies fajne okazje ? Nosze sie z zamiarem zmiany swojego 29er Charge Cooker SS na cos innego. Niestety poki co nic nie wpadło mi w oko. Przynajmniej z tych dostepnych w Polsce. Duża L / XL stalowa / tytanowa rama, tylko tarcze, najchetniej poziome haki i długa górna rura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 Na forum ęduro wskoczył właśnie eccentric cro-mo, ale cały rower. Zostaw se cookera, fajny rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 29 Maja 2018 Udostępnij Napisano 29 Maja 2018 (edytowane) A kona unit XL? Edytowane 29 Maja 2018 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi