Roballinho Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Ja mam tego, ale chyba zniknął już z oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Dobra blaszka to podstawa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Czółko! Rozmyślam nad sprzedażą mojego Konia (dla ścisłości - Kona Unit 2015 rozmiar 19") z racji zakupu Primala. Rower przyjechał do mnie zza wysp sprowadzony przez kolegę Kovala (pewnie parę osób zna) 2 lata temu. Zmienione w nim wtedy były następujące rzeczy: - napęd z singlowego na 1x10 na Shimano Zee z kasetą 11-36, a z przodu koronka 32T Narrow-Wide Superstar Components - hamulce z Avidów BB7 na Shimano SLX - gripy z fabrycznych na lock-ony od Superstara Podczas mojego użytkowania przez 2 lata zostały wymienione: - siodło na jakiś model Bontragera - łańcuch ;p - piasta tylna na Novatec NT-D042SB - fabryczna z Joytecha miała jakieś wżery więc wymieniłem - łożyska suportu na maszynowe Accent BB-EX PRO - stery z fabrycznych osadzonych na wianuszkach na maszynowe Octane One Warp ZS44 W Koniaku są zamontowane przesuwne haki. W lesie nie ma sobie równych, a na asfalcie czasem goniłem szosowców ;p Generalnie napęd jeszcze trochę pojeździ - łańcuch nie jest wyciągnięty, a jak w zeszłym roku w lato zakładałem nowy to kaseta ochoczo go przyjęła. Hamulce hamują, choć prawdopodobnie aby wycisnąć z nich całą moc przydałyby się nowe tarcze - ale to moje domysły. Wbrew temu co myślałem kiedyś klamki nie ciekną, ostatnio zwyczajnie je odpowietrzyłem w jakieś 30 sekund. Większych ognisk rudej nie zaobserwowałem, poza małymi odpryskami przy hakach i na górnej poprzeczce w okolicach otworu pod montaż błotnika. Nie cierpię jeździć w deszczu więc nie była niepotrzebnie narażana na rdzewienie. Rower był także regularnie myty. Zasadniczo, jakby ktoś miał chęć wsadzić do przodu piastę na maszynach i przerobić na singla to otrzymałby niewymagający serwisu wszędołaz. Approve od kolegi @akkwlsk mam, rower oglądał i polubił. Powiedzmy 2800zł. W rower wpakowałem naprawdę mnóstwo czasu i pieniędzy, był moim oczkiem w głowie przez ostatnie 2 lata. Na wszelkie pytania z chęcią odpowiem. Rower można obmacać w Knurowie pod Gliwicami. Załączone zdjęcia są sprzed 2 lat - oprócz wymienionych wyżej nic się nie zmieniło. Jak będzie warun to zrobię aktualne zdjęcia. Edytowane 5 Marca 2018 przez Kreick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 To z czym przyjedziesz na Singlovą Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Koń jaki jest każdy widzi Lakier cyc, reszta nie wiem, ale wierzę na słowo @Kreick - a jak się okaże że kłamał to wiem gdzie mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 W facie mam przesuwne haki Albo @akkwlsk pojedzie na Kuwaharze a ja wezmę jego Puffina <3 Coś wymyślę, do lipca kupa czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Spokoluz... Bo już chciałem Senegalskie Komando-Śmierdzi wysłać Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 (edytowane) Jaki rozmiar Unita? Edytowane 5 Marca 2018 przez drezyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 5 Marca 2018 Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 Jacizarazwezmepuffina..... A koń 19" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 10 godzin temu, Kreick napisał: Rozmyślam nad sprzedażą mojego Konia (dla ścisłości - Kona Unit 2015 rozmiar 19") z racji zakupu Primala. ....nie idźcie tą drogą. Konia na Primala ;-((((( żal aż ściska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kreick Napisano 6 Marca 2018 Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Póki co stalową tradycję w rodzinie podtrzyma mój stalowy fat Ja już zawsze będę chciał stalowe rowery, więc niech ktoś inny też to poczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 11 Marca 2018 Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Duńczyk cieszy się ze żwirka od Rychtarskiego http://stridsland.com/portfolio/mikkels-rychtarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 11 Marca 2018 Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Heh ... cieszy się bo ma z czego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 11 Marca 2018 Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 (edytowane) a przepraszam z czego on się cieszy, że mu się wziął złożył wideł pod ramę?, co to wózek sklepowy czy jak? Edytowane 11 Marca 2018 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Panowie doradźcie do stalowego On One inbred stery zwykłe, takie aby były jak najniższe. W tej chwili mam takie, które mają około 29 mm wysokości łącznie części wystające poza główkę po nabiciu. Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 https://velo.pl/accent/hst-b11 24,3 https://velo.pl/accent/hst-basic 20,6 te są niezłe https://velo.pl/dartmoor/moloko ale 25 Wychodzi na to że najniższe są na zwykłych wiankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 12 Marca 2018 Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 dziękuję za szybką odpowiedź. http://allegro.pl/stery-ahead-accent-hst-basic-1-1-8-ec34-ec34-i7222413562.html to chyba te same Velo 1 cm to już coś. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2018 W dniu 11/03/2018 o 21:05, Mentos napisał: że mu się wziął złożył wideł pod ramę? Paaanie, ale toć to Wound Up jest... https://woundupcomposites.com/products/ Forek o tej samej, niezmienionej konstrukcji od chyba 30 czy cuś lat On pewnie tego Rychtara to przeżuje, wypluje i pokula się dalej... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Koledzy na Koniach - zabezpieczacie jakoś "półkę na błoto"? Trochę mnie boli że po każdej jeździe w terenie (ale nie tylko) trafia tam cały syf z opony. Czy podciągnąć jakiś błotnik do wysokości obejmy sztycy czy może coś krótszego i minimalistycznego wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 16 Marca 2018 Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 (edytowane) Jakby ktoś potrzeboski... Romet Unpugged 19" na twarzoksiążce https://www.facebook.com/groups/wwwgieldarowerowacom/permalink/998948406924564/?sale_post_id=998948406924564 Pozdr, zuki Edytowane 16 Marca 2018 przez zukikiziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 7 godzin temu, MikeSkywalker napisał: Koledzy na Koniach - zabezpieczacie jakoś "półkę na błoto"? Trochę mnie boli że po każdej jeździe w terenie (ale nie tylko) trafia tam cały syf z opony. Czy podciągnąć jakiś błotnik do wysokości obejmy sztycy czy może coś krótszego i minimalistycznego wystarczy? Dać błotnika kawałek to nie grzech, a na pewno mniej błota będzie się tam zbierało. Jakie koła masz w tej Konie? 27,5 czy 29. Sporo miejsca widzę miezy kołem a ramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 29, na zdjęciu sporo miejsca, u mnie o połowę mniej. Sam nie wiem co lepiej będzie wyglądało - czy kawałek klasycznego błotnika czy jakaś rzeźba z cienkiego plastiku, coś będę tworzył z kanistrów po płynie do spryskiwaczy czy tanich desek do krojenia ale może nie ma potrzeby wyważać otwartych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Ja w swoim On One inbrid Inbred mam w tyle pełny błotnik. Ale jeżdżę nim praktycznie codziennie przez cały rok i do pracy było by głupio przyjechać pochlapany błotem. Mam zwykły klasyczny błotnik pod szerokie koło. sprawdza się. Jak mało miejsca miedzy błotnikiem a kołem to lubi się to zapchać np mokrym klejącym śniegiem połączonym z błotem. Tak miałem w innym rowerku. Ale to trzeba spraktykować samemu bo tak sytuacja przytrafiła się raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Marca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Inbred nie ma tu nic do rzeczy, bo nie posiada półki na błoto. W starym Unibike miałem kawałek dłotnika na klips wpięty w dół rury podsiodłowej i dokręcony do suportu. Było to bardziej, żeby chronić przednią zmieniarkę, ale będzie to dobry shit-shield dla półki... Wyglądało to-to dyskretnie i dawało radę. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bladawiec Napisano 18 Marca 2018 Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 (edytowane) Nie chodziło mi konkretnie o półkę na błoto, co o sam błotnik. Edytowane 18 Marca 2018 przez sznib nie cytujemy posta poprzedzającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi