PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Ja żadnego PW nie wysyłałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
100lar3k Napisano 28 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2017 Dzięki, że informujesz nas wszystkich na bieżąco o swojej prywatnej korespondencji. Dobrze trzymać rękę na pulsie. Pozdrawiam. Spoko cała przyjemność po mojej stronie jak chcesz to mogę cię na bieżąco informować. Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Nowe drop-outy w Wolverinie. Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 lepiej, bardziej w osi trojkata tylnego, mniejsza dzwignia, moze lepsza trwalosc. a ja bym tam kolyske widzial i tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Nowe drop-outy w Wolverinie. Lepiej? no o wiele wspanialej , gdzie dorwałeś fotke? na stronie producenta widzę tylko pomarańczową i czarną (myślałem że ta jest nowością ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Nowe drop-outy w Wolverinie. Lepiej? Widzę ucho na górnym widle. Są dwie opcje ciągu do tylnej zmieniarki? No i czy planujesz pasek? P.S. tu akurat w przeciwieństwie do wadliwego Konowego rozwiązania oś koła jest bardziej w osi trójkąta czy tam raczej na jego wierzchołku. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 To jest raczej mocowanie przewodu hamulcowego po drugiej stronie trójkąta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Wracając do O1 Kode.Wykombinowałem taki cosik, mam nadzieję że zadziała a przede wszystkim że haki są przyspawane precyzyjnie ... W założeniu ma to uprościć operację łatania kapcia w terenie przez ograniczenie konieczności regulacji położenia tarczy względem zacisku po ponownym założeniu kołaJak dojdą koła sprawdzę czy mój plan ma szanse zadziałać . Tymczasem foty na surowo Pozdrawiam Edit ... No i standardowy szybkozamykacz ma wystarczająco długą oś aby to spiąć . Docelowo będę skręcał na Bolt On ... w MTB mnie nie zawiodły tak że tu też powinny dać radę. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 no nieźle ;-) z drugiej jest bliźniaczy element z hakiem do przerzutki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nzg Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Wracając do O1 Kode. Wykombinowałem taki cosik, ... Jako mniej manualnie uzdolniony (czy bez dostępu do obrabiarki CNC) rozważałem użycie czegoś takiego: http://pl.aliexpress.com/item/Sk-adany-Rower-Przerzutka-Tylna-Wyd-u-y-Wieszak-Hak-Ogon-Bieg-w-Rower-Na-Zewn/32841812428.html Wystarczy obciąć fragment z otworem na przerzutkę i dopiłować sworzeń wchodzący w ramę alby był tej samej grubości co ten z oryginalnego haka. Albo nawet przy odrobinie szczęścia dało by się takim zastąpić oryginalny hak - wówczas kupujemy takie dwa i mamy spasowane mocowanie bez podpiłowywania. Trąca trochę druciarstwem ale może być alternatywą dla ludzików uzbrojonych w co najwyżej jeden pilnik i piłkę do metalu. Koszt, w zależności od od opcji 3 - 6 USD i trochę czasu. Uprzedzam - to tylko taki "eksperyment myślowy", nie sprawdzałem organolepycznie czy to zadziała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Zadziała ...w domyśle oś ma 10 mm więc powinno to wejść w haki Kode bez problemu. Tylko nieco więcej się namachasz manualnie Ja mam ten przywilej ze jednak w mojej firmie się nieco prototypuje i jest dostęp do CNC. Jak zadziała postaram się wystrugać kilka dodatkowych kosteczek. O czym poinformuje niezwłocznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Jak zadziała postaram się wystrugać kilka dodatkowych kosteczek. Ze względów czysto estetycznych, ten zewnętrzny kołnierz zrobiłbym w kształcie koła. Mam ten hak z aliexpress, który wrzucił nzg. Bardzo poprawnie jest to wykonane i trzyma deklarowany rozmiar. No i te 3 dolce, to nie majątek. Mam w planie zastosować go w celu uprzerzutkowania poziomych haków w Gienku. Zobaczymy jak się sprawdzi, kiedy dotrze do mnie rama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Widzę ucho na górnym widle. Są dwie opcje ciągu do tylnej zmieniarki? No i czy planujesz pasek? P.S. tu akurat w przeciwieństwie do wadliwego Konowego rozwiązania oś koła jest bardziej w osi trójkąta czy tam raczej na jego wierzchołku. Jeśli pytanie o pasek było do mnie, to jeszcze nie, bo operacja pasek-zdatna planetarka po zbudowaniu urbanżwirowca odrealniło się jak kupno helikopterów dla PL-armii. Żeby jednak wyjaśnić ewentualne niedorozumienie, ten Wilkołak nie jest mój. Rafale, wypatrzyłem tę sztukę na Soma Riders Group https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1764430316962395&set=gm.1961832834090967&type=3&theater&ifg=1 Mój Nieujawniony ma całkiem inne haki i takie sobie łączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Mój Nieujawniony Poka typa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Typ jest niekoszerny, bo bez dropa, więc kłuć w oczy nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 teraz już nieco za późno, POKA POKA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 W temacie łączenia rurek, pytanie do rambudowniczych. Które rozwiązanie jest lepsze (pewniejsze, sztywniejsze...)? Te z dodatkowym elementem, jak czerwony Wolverine, czy bez tego elementu - dwie rurki bezpośrednio skręcane ze sobą?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 teraz już nieco za późno, POKA POKA! No dobra, na wiosnę pokażę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Stalowi bracia, czy ktoś z Was ma rozeznanie w ramach dla stalowych sióstr? Chciałbym na bazie stalowego framesetu stworzyć rower który u nas określa się mianem crossowego, z góry przepraszam ze grzeszne zdjęcie glinu: na którym moja Towarzyszka Wycieczek mogłaby mieć pozycję zbliżoną do tej na rowerze wyżej. Czy jest na to jakakolwiek szansa? Chodzi o dość wyprostowaną pozycję, z kierownicą wyżej niż siodełko, ale też taką która pozwoli na wycieczki do ~100km. Inne wymagania to w sumie tylko mocowanie do tarczówek. No i kolor będzie ważny, ale to jak już będę miał mniej więcej rozeznanie czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Temat niełatwy, sam próbowałem kiedyś zrobić rozeznanie, ale poległem. Zalazłem tylko takie coś http://www.mtbcycletech.com/core/shop/front/prod.php?parmx=cHJvZCUzRDE2OSUyNnByb2R2cnMlM0Q0MTUlMjZsYW4lM0RH&parmz=e842eb54af56e890a506d8b3271b7cd9 ale podstawowa wersja ramy z widłem, to 600 eurasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Stal dla dam - w dobrej cenie gotowiec z Berlina http://www.goldsprintshop.com/Pelago-Aristo-Outback-Complete-Bike-2017 w bogatszej wersji na planetarce http://www.goldsprintshop.com/Pelago-Aristo-Commuter-Complete-Bike-2017 rama Veloheld Lane, która występuje też w wersji damskiej http://www.veloheld.de/veloheld-lane-rahmen wyglądającej tak: Edytowane 11 Grudnia 2017 przez artoor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 W podobnym stylu mam też Genesisa Smithfield, choć tam akurat przekombonowali z rurkami. Pytanie tylko - czy rowery określane jako "miejskie" będą wystarcząco wygodne w jakąś trasę? Doświadczenie mam niewielkie bo związane tylko z kilkoma mieszczuchami jakich używałem ale pedałowanie było tam bardzo nieefektywne, pozycja wygodna ale z całym ciężarem ciała na siodełku. A crossy nawet w wersji damskiej to coś "pomiędzy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Drodzy moi, miałem ujawnić Nieujawnionego na wiosnę, po dopięciu projektu do końca, ale jako że niewiele się zimą dzieje, przyspieszam. Niniejszy "noszkurka bułkowóz", jak powiedział pewien mistrz zen z Albionu, powstawał leniwie od wiosny, między Scyllą wędrowca, a Charybdą urbanowca. A wyszło jak poniżej. Do kompletu brakuje siodła i kółek o innym zabarwieniu i z dynamem na przodku. Ślę najszczersze podziękowania Kazafazie za podsyłkę ramy i Ivanowi za kawałek szpeju, a Wam wszystkim za pomysły i podtrzymywanie ognia szaleństwa. Pan Srebrny vel. TheLightBlueDarwin cały album ze zdjęciami w dużych rozm. https://www.flickr.com/photos/78633376@N06/albums/72157690477105704/with/24274683357/ Edytowane 19 Grudnia 2017 przez artoor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Są smaczki, dopieszczona zabaweczka. Podoba się bardzo- konsekwencja i detale ;-)) Aż dziw że nie poszedłeś za modą i nie ma barana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Baran może i jest modny ale dobrze pogięta "płaska" kierownica jest bardzo wygodna. Mnie osobiście wizualnie sprzęt kompletnie nie podchodzi ale cytując klasyka "widać napracowanie". Niech służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi