Prz Napisano 9 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 o nie nie nie, przy takim kominie z przodu nie mozna oceniac na tego marina przez pryzmat geometri klasycznej szosy. a w temacie stalaka, to Panowie... wincyj dystansu. mimo ze do wielkanocy daleko to zajawka taka bardziej dla jaj. chociaz akurat na taczke by styknal. ja konkretnie myslalem o nim w kontekscie doskonaleniu rzutu rama na odleglosc. co by was zdeklasowac na stalowym zlocie w tej konkurencji Wciąż mam GT Grade, który też nie jest klasyczną szosą i przy główce ok 200 w rozmiarze L ma ETT 565 mm, także różnica jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Sutra za szescset: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Czy za kilkaset złotych da się kupić stalowy frameset pod "szerszego" laczka? Zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa do Inbreda który w sumie nie jest aż tak tani bo z widelcem wychodzi podobnie jak rodzimy OO Kode. Potem to już tylko Roadrat/Escapade/Day One z rynku wtórnego. Najchętniej chciałbym upchać w takiej ramie opony 38/42C z błotnikami, mocowania pod hamulec w sumie bez znaczenia. Haki najlepiej pionowe a to wspomniane wyżej ramy używane trochę wyklucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Tanio, nowe i bez znaczenia na hample, proszzz: tu albo tu....i podobno 60mm wolnego miejsca na gumiaka... łaaał (sam chciałeś hehe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Nie wspomniałem o główce ramy pod stery ahead ale tu akurat jest. Bo gdyby nie ten wymóg to cała plejada retro-trekkingów się łapie. Także brzmi nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Dawid , a tak na serio to jakie minusy owej ramy widzisz ? w sensie że geometria taka turystyczna ? ja , zakładając że geo by mi odpowiadała, to mam takie spostrzeżenie że te ramy widzę od 2lat chyba miniumum na ebay, jakby były takie przecudowne to zapewne cały świat już by na nich jeździł (tym bardziej w takiej cenie) - jedyne negatywne opinie jakie znalazłem to odnośnie wagi , która notabene jest podana na aukcji. frameset ktory daje możliwość do turystyka upchania 2.35 w tej cenie to chyba ewenement na skalę światową, bo taka soma wolverine przyjmie zadaje się nawet mniej a poniżej 350 elżbiet nie da się tego kupić IMO, no dobra, ma łącznik umożliwiający montaż paska ale to akurat można pominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Szukałem kiedyś samej ramy Raleigha (ale nie tej) i trafiłem na to-to. Fakt - wisi od dawna. Na moje oko to zwykła prosta stalowa rama, coś jak stare trekkingi. I w takiej cenie jak "zwykła" rama powinna kosztować, bez dorabiania idei i marketingowe ścierwa. Długi ogon, brak tarcz, spora waga, brak napisów - w oczy się nie rzuca, chęci nie wzbudza wielkiej. PlanetX czy onona wygląda przy nich jak towar spod pół w pewexie.Jeśli rzeczywiście to klon raleigha to może być bardzo komfortowa (na co trafiałem w opiniach ludzi). Dużym plusem w przeciwieństwie do starych ram z lat 90.. ona jest NOWA.aaa ja rozumiem, że tam jest 60mm prześwitu czyli te 700x50 to taki max a 700x45 próbowałbym pożenić z chlapaczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 w drugiej ofercie z widłem - owy ma mocowanie pod zacisk tarcz, także jako-tako może to hamować a możesz rozwinąć "aa ja rozumiem, że tam jest 60mm prześwitu czyli te 700x50" ?, podane jest w mm, więc zakładając że to nie ściema to jest tam naprawdę dużo miejsca - chyba że masz wątpliwości czy na wysokość grubsza opona nie będzie już obcierać ? teoretyzuję tylko na temat wersji bez błotników, czyli ile fizycznie da się tam upchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 Podstawowy feler to ciulowa stal widelca. Stoi napisane Hi-Ten w opisie. Kijem bym nie trącił... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 12 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 ok, można kupić samą ramę z pierwszej oferty a wideł kupić sobie wg uznania , jak już o o ramie rozprawiamy to chciałem poznać minusy wg Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 12 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Listopada 2017 OK Brak tarczy z tyłu, główka ramy mogłaby być wyższa, widelec z materiału do pupy. Kiedys się zasatanawiałem nad tą ramą, czy aby nie kupić i nie dać do podlutowania adaptera tarczy z tyłu. Ale jakoś dałem se siana. Tymbardziej że dla mnie i tak za krótka w górrurce... Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 13 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 ..zawsze pozostaje wersja PROdruciarska tylnej tarczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 "Mnie tam na tarczach nie zależy, ja mam ważniejsze sprawy na głowie" A do Kaffa nowej generacji wciśnie jakoś hamulec szczękowy czy ten otwór w widelcu tylko pod błotniki? 35C z błotnikiem włazi do planetxowej ramy, 37C będę próbował pchać. Może mój szlachecki tyłek dałby rade na krawężnikach. https://www.planetx.co.uk/i/q/FRHOLSTEL/holdsworth-stelvio-touring-adventure-disc-frameset ten produkt jest komuś znany? Trochę mniej miejsca na gumę niż wspomniany frameset z Ebay ale też w teorii nieco więcej jak w Kaff-ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 (edytowane) Holdsworth Stelvio były na PlanetX swego czasu za 199 funtów z kołami, mostkiem i hamulcami BB5 w zestawie. Fajne rowery z tego ludzie kleją. Przykład: https://www.olx.pl/oferta/holdsworth-stelvio-cromo-sora-2017-tarcze-rozm-m-CID767-IDo2PTM.html#f20b78db44 Bardzo się zastanawiałem, czy by takiego nie kupić. Potem promocja się skończyła ... i kupiłem Genesis High Latitude. Edytowane 13 Listopada 2017 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 http://allegro.pl/centurion-accordo-gt-tange-infinity-deore-dx-suzue-i7034464970.html?reco_id=256f7d4f-c87d-11e7-89f3-246e96321c80&ars_rule_id=201#thumb/10 brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 Powitoł Ładny, czerwony... Też przez chwilę przeliczałem zawartość kieszeni jak był zestaw na ramę i koła, ale... żałuję teraz trochę. Uprzejmie donoszę, że w krakowskim sklepie Marina sygnalizują wyprze, m.in. na four cornery (S i L): https://sklep.biker-house.pl/marin-four-corners-gloss-grey-2017.html i pine mountain: https://sklep.biker-house.pl/kup-zestaw/marin-pine-mountain-27-5-silver-2017.html Nie wiem co na miejscu, trza dzwonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 To w takim razie 7stów za frameset niczego nie urywa. Z jednej strony dobrze wiedzieć a z drugiej ciekawy czy takie zestawy kiedykolwiek się jeszcze pojawią. Byłoby miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Listopada 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 https://www.planetx....e-disc-frameset Stelvio sobie kupie jak Wtyczka poleci pod palnik, na przelutowanie mostków Oczywiscie czerwony, żeby był szybszy Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarek2 Napisano 13 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2017 MARIN Pine Mountain koło 27,5+ Silver 2017 Macałem na żywo, robi wrażenie, niestety nie jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 14 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2017 (edytowane) Gdyby ktoś był zainteresowany, to na singletracku jest do zgarnięcia Canfield N9 w emce za 250L Edytowane 14 Listopada 2017 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 A gdyby kogoś było stać to Niner odświeża swoje gravele http://ninerbikes.life/new-gravel-bike-components-from-niner/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Jesli ju mowa o Ninerach, to S.I.R. niedawno dostal nowe geo i jeszcze kilka innych smaczkow. http://www.ninerbikes.com/MY18-SIR-9-Frame?sc=38 Geometria bardziej trailowa (68st, dlugie ETT) niz XC (poprzednie generacje 71st), boost, 27,5+, mocowanie na wszystko co mozliwe. Poza suportem PF mz nie ma slabych stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Poza suportem PF mz nie ma slabych stron. To jest mocna strona IMO, bo mozna biocentric EBB zamontowac. A to jak głoszą internety jest dobre rozwiązaine, dla dojrzałych rowerzystów/ek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 (edytowane) w starszych wersjach SIR-a tez byl suport EBB ale gwintowany ...ponadto piekne jest to malowanie, no i mozna puscic sznurki w pelnych pancerzach Edytowane 15 Listopada 2017 przez Grizzli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 15 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2017 Zgadzam się z Ryszem, że PF wcale nie jest złem ostatecznym, miałem kiedyś w fulasiach a obecnie w Onzie i nie narzekam. Może zacznę jak już zapodam Eccentric BB, ale zawsze mogę to-to sobie nagwintować pod T47 p.s.: @Grizzli: nie mam prowadnicy pod pełne pancerze, ale załatwiłem to trytytkami. I w nosie posiadam, że nie wygląda tip-top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi