Skocz do zawartości

[rower] Romet 29er, czyli pretekst do dyskusji o stali

Wiewiór

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie rama biały inbred wskoczył na szafę nawet steruje sobie widelcem salsy, ale ma sztycę wetkniętą pod ogon to się nie rusza zaszafowany pod sufitem....

potrzymam jeszcze kilka lat będzie za co zbić dębową jesionkę na starość jak tak rośnie w cenie....

A tak poważnie to wciąż myślę nad koncepcjami swojego Turingu, i tego co mi przyjdzie pedałować... czy zjadę z asfaltu czy zostanę na tych gumach z tegorocznych Czech czyli SZWA-RATONY 622-25, czy szprzedawać z szafy biało, i Jaguar czarno, czy kupa wać Marona czterykąty w XL z podniesioną kierownicą w obleśnym kaki, czy zrobić sobie zamiast marina tą ramę ze Szkocji czyli axigona na turingi, jesień na zastanawianie...

cały czas myślę o szerokości opon i wietrze, czy latać na 2,0 z szansą na szuter i piach czy na wąsko szosowo, ale odrzutowo...

no i jaki plan na przyszłe wakacje czy alpy czy czechy czy góry czy  polska  baumatandeta, miasteczka, biedronki i  trelinki, betonki.

Wada szosowa jest na przymusowych ścieżkach z bauma, z bagażem jedzie się na pijanych gumach, które ciągną ze ściegiem kostki

Szosowe zapędy są Adam pod niebagatelnym wpływem np  mostowego przejechania się na pewnym trek treku kupionym dla niewarszawskiego poniekąd Taty !!!!

Bo to i taniej szukać takich kwiatów historii niż obkupować się w Mariny, czy Ogry albo Geniusze z wyspy..

Ale dziś w tytule dumania Inbred zdjęty, pięknie wyczyszczony ( skubany ma naprawdę dobry lakier, prawie dziewica, z perłą  w białym połysku, w zasadzie nie ma uszkodzeń tylko przy hakach kołowych ślady nakrętek... założyłem kierownicę fleegle tak żeby sprawdzić szerszą koncepcję lekko końcami w dół, przejrzałem Internety w temacie szerokich baranków, np Orygin 8 ale na razie nie znalazłem takiej szerokiej  ale normalnej, jaką miał Ten Amerykański Prorok co jeździ w sandałach, bo na razie w tych co widać ON one, WTB, Gary szerokość idzie z gięciem na bok i wtedy klamki są krzywo ...

Możliwe że testowo pojadę po lesie np na Inbrdzie i Axigonie z zwykłym barankiem 44 cm i się zastanowie..... Założę też sobie opony Renegade wyjatkowo z dętka, nabombię je na np 4 ciśnienia, i wtedy przeanalizuję hipotezę przez kolano wrażeń praktyki oporopowietrznej i pozycyjnej.....

Miałem kilka dni kiedy kloaka prozaicznej rzeczywistości zrobiła ze mnie stek, ale jak mam chwilę to myślę o rowerach i Diamantach,  mam piękny odblask stadion i przerzutki z epoki, i powstaje romet na ostro z akcentem na   kolor kupabrąz, tylko wertykal dał Ciała z dedą w sebrnym połysku i czekam... Tytus mnie wnerwił ale powoli koncepcja rewitalizacji nowego zawieszenia nabiera rumieńców, może skasuję luzy  nowości na jakiś czas, tylko nie ma czasu nie ma czasu nie ma czasu :)

Ale straszny głód żeby ciekawie porowerować w nowym sezonie tylko jeszcze nie wiem w którą stronę, a może jednak Polska na przełaj totalny gdzie oczy niosą i trzeba szukać Fata.... bo fatazjować zawsze można...

wielkie opozdrowienie Panowie

Gienio Fioaletowy :) Multipotencja, bezlik perforacji probagażowej, szerokie przeciągi dla opon górskich, kolorystyka rodem z taniego makro końca lat 90, kwintesencja garbatej turystyki i bezbrodatego stylu, wchodzę w to!

Genialny wszędołaz mam nadzieję że przyjedzie do Kampinosu w końcu, to wyczarteruję mu miejsce w garażu :) ( patrz: w sypialni :)  Prześpię się z koncepcją i problemem się wyklaruje :)

A tak przy okazji : ile jest cm od osi koła do kapsla sterów? U mnie w szosie najszosowszej 65, Jagu na miasto 67, w Tytusie z 100 skoku 70cm w inbredzie 67cm, tylko w mtb mam mostki na plusie a w szosach fajki klasyczne na minusie.....  w Obibąku można mieć mostek mtbowski w górę przecież ...

Wrzucając na szybko nazwę w ramkę wyguglało taką nebeską ramę Bibąka z ciekawym pseudo klasycznym widelcem,,,, no wudelec ten paramufowany ma styl, ma styl...jeszcze nie przeczesałem co to za sztućć.

Teraz też przypomniało mi się oglądanie Ram w momencie gdy Artur miał prozakupowe prechęci, i na rynku było jeszcze kilka ram które mają górną rurę w zgodzie z horyzontem, co idzie w cyklo tradycję optyczną i przyciąga huć, nie pamiętam tylko już szczegółow pojemności opon, jakieś ogry somy i inne są na rynku... ps ogr na pewno nie, ma krzywą ramę w slop, ale za to krótki ogon 435, i haki otwarte w tył co czasem plus czasem minus.

tymczasem Rysz co powiesz o olx ? dużo miejsca na frame bag, uchwyty na błotniki, czy dół bagażnika, ( góra na opaskach z dziurką i już) a rozmiar dla Ciebie idealny, koła w tej chwili to 27 więc wejdzie na 622 pewnie opona 28 a  może nawet więcej, jedynie hamulce na dual piwot do zmiany, i szansa jest że koła 126 mm czyli maks 7 s z tyłu , ale też do przemyślenia, miłem ramę Gianta z tego okresy na sakwach w Austrii a to podobno ta sama tylko dla schwinna

593247748_3_1000x700_rower-szosowy-schwi

I tu taki Surly z ciekawą manetką i tym czego nie mam w Inbredzie czyli pojemnością ogona 3cale..  fajny projekt

http://cyclemonkeylab.blogspot.com/2014/05/surly-ecr-with-rohloff-speedhub-and.html

Edytowane przez itr

tymczasem Rysz co powiesz o olx

Ładna, praktyczna, aczkolwiek dywanów w domu nie mam ;) 

ile jest cm od osi koła do kapsla sterów?

71,5cm do górnej krawędzi obejmy mostka, mam tam jeszcze jedną cieniutką podkładkę. obrócić mostek jasne, ale nie lubie przesadzać, bo potem wychodzi z tego harley i się kiepsko prowadzi. najpierw kiera na próbę, bo w górnym chwycie jest ok, w chwycie naklamkowym gorzej, bo kiera już lekko opada, a dolny tylko do sprintów szosowych, ciężko o aerodynamike na dłuższych przelotach.

Czy taka rama nadaje się jako baza na zimówkę i commutera?

http://allegro.pl/marin-muirwoods-20-cr-mo-rama-widelec-set-i7012669279.html

Prosiłbym też bardziej obeznanych o rzucenie okiem na bok widelca i tylne widełki, te postrzępione rysy prawie na całej długości to tylko defekt malowania czy jest się czego obawiać?

No i co najważniejsze, czy na 183 cm wzrostu i 87 cm nogę ten rozmiar będzie ok? Biorę pod uwagę włożenie tam czegoś typu Midge, jeśli znalazłbym pod 25,4 mm.

lakierowanie NS-a nigdy niczego nie urywało

W dzisiejszych czasach rama w proszku zamyka się gdzieś w okolicy jednej sztuki papierowego Jagiełło ... no może z Kaziem Wielkim do pary. 

@@rooted.manatee, od samego początku wisiała za 1099 na stronie ... jak fizycznie się pokazała zrobili "marketing" sztucznie windując cenę do góry aby coś przekreślić.

No chyba ze to zapowiedź ceny następnej serii ...

Tak czy siak na fotkach biały sprzętowo trafia w to co chcę uzyskać :).

Ktoś optuje na Genetyka ?

Na www widnieje że sprzedają jako para ... 

Pozdro