MikeSkywalker Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Proszę mi tu wyjaśnić w takim razie jaki jest realny zakres wysokości zawodnika na taki rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 (edytowane) Wszystko od długości kończyn zależy oczywiście, ale rzekłbym że 190cm to taka górna granica. Moja Kuwahara to właśnie 57cm, ale to był świadomy wybór, bo rower składałem wtedy z nastawieniem terenowym. Teraz mając Puffinka, Kuwa jest głównie komuterkiem i bułkowozem, czasem jakiś przelot żwirowo-asfaltowy i jest słabo z pozycją, do takich zastosowań już bym poniżej 58cm nie zszedł na pewno, celując raczej bliżej 60-tki. Mierzę 193cm i lubię mniejsze ramy, ale w granicach rozsądku. Kolega przy 197 to nawet nie ma co patrzeć na ramy poniżej 60 chyba, że świadomie i po wcześniejszych przymiarkach. Edytowane 26 Września 2017 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 no ok, moze i bym wsiadl ze sztyca mocniej wysunieta, jakis tam sloping mikry jest. ALE, XL planet x to z przymiarek dwoch innych maszinu obszerne L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Czyli będzie dobrze, nawet dla kogoś w bardziej popularnym rozmiarze L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 26 Września 2017 Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Mam 185 i Jaguara Wichra 55 biankę 57 i dlugie nogi, ram czarami sobie nie powiększę niestety, ale dla mnie rozmiar to około 60 jest optymalny, no chyba że jest główka ramy podłużona jak w dzisiaj modnych rowerach to jak główka ma 18 czy 20 cm to rama może być ta ze zdjęcia jest dla mnie za mała, Do sportu i wyplucia płuc małe ramy okej, lecz transcendentalne, cyklo pluszowe szczęście przynosi tylko rama z kierownicą w nie upodlonym bliskością gruntu chwycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) Nie słuchaj itr, to ekstremista rowerowy. To człowiek dla którego w teren optymalnym wyborem jest ostre bez hamulców. Ale potwierdzam... ma piękne, długie, pokryte szczeciną nogi Edytowane 27 Września 2017 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Octane One pokrzyżował mi plany dotyczące zakupu stalowej ramy do gravela (Kode będzie dostępny dopiero w 2018 roku To lepiej zajrzyj na ich www bo moje zamówienie się kompletuje ... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Wielki dzięki za info ! Właśnie realizuje swoje zamówienie PS. Jaki kolor wybrałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Po 2 białych rowerach do wszystkiego kolor już mi się znudził i ten będzie czarny Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Kurde, żeby tam 10 mm więcej opony wchodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 10 mm więcej opony a ile Ci do accordo wchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 Z przodu - bez ograniczeń. Z tyłu mam obecnie 37, bez błotnika wejdzie pewnie 42 (bazując na wymiarach starych SS na obręczach 19 mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 no właśnie, ja mam 35 mm tył, a bez błotnika 42 mm na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 27 Września 2017 Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) U mnie w Centurion Accordo z tyłu wchodzi nowy Smart Sam 700x35, ale pod warunkiem, że się go z bocznych klocków na połowę ogoli. Edytowane 27 Września 2017 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 https://www.olx.pl/oferta/rower-marin-muirwoods-29-miejski-trekking-CID767-IDp2ASj.html#5af762725a cena wydaje się niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 MOŻE TO WYGLĄDA NA KRZYK .......ale czy brać STALOVA ma ochotę na jesienne spotkanie?????? choć taka zastępcza alaSOWA ???????!!!!! Czas wnet ten...a propozycji jakby BRAK..... Halo czyżby rdzawy duch w społeczeństwie zanikł ????? Nie żal wam wspólnych rowerowych doznań???? ...biesiady....gdybania..... ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 No to przyszła benzynka ... Kilka fotek rzeczywistych pod subiektywną ocenę braci forumowej ... Rozmiar M bez śrubek i haka. Napisy to zwykłe chamskie naklejki. W zestawie hak, zatrzaski na linkę, śrubki do nitonakrętek głównego trójkąta i śruba zacisku sztycy. Brak ślizgu linek na mufę suportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Wygląda dobrze- ciekaw jestem całego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Czas pokaże co warta. Ale nie ukrywam, jeśli miałbym komuś proponować ramę pod budowę mieszczucha na tarczach to jest moim faworytem. ale czy brać STALOVA ma ochotę na jesienne spotkanie?????? Ja chętny, październikowe weekendy póki co mam wolne, no może poza ostatnim, tym zmiany czasu. Byle pogoda dopisała i można się pokręcić, może Kraków/Katowice albo coś innego południowocentralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) @@woojj, niestety trochę to potrwa. Celuję w 1x11 z wagą "niskie" 10 kg. Zobaczymy co z tego wyjdzie ... Na początku bałem się koloru że będzie się świeciła jak psuj jajeczka >> patrz strona 7anna. Ale na szczęście wyszło że to półmat . Pozdro Edytowane 28 Września 2017 przez rzezniol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Czas pokaże co warta. Ale nie ukrywam, jeśli miałbym komuś proponować ramę pod budowę mieszczucha na tarczach to jest moim faworytem. Ja chętny, październikowe weekendy póki co mam wolne, no może poza ostatnim, tym zmiany czasu. Byle pogoda dopisała i można się pokręcić, może Kraków/Katowice albo coś innego południowocentralnego? Zittauer Gebirge albo Rychleby albo Karlove Vary Czyli tam gdzie zwykle jest cieplej niż zwykle. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 W Warach są ciepłe źródła, w zasadzie po co brać tam rower. I dużo dużo Rosjan, a w sklepach sprzedają Chińczycy, bardzo ładnie ustawione towary... Tylko ceny są w Warach warszawskie... W aspekcie konsensu konsensusu to wszędzie jest dobrze gdzie jest przewodnik, ciepły kąt i pogoda.... Na Rypieczywach podobno może być inwentaryzacja kamieni czy inny powód do zamknięcia... Nie mam na razie w stali nic poza wąskim, a kto chce się na jesieni spotkać na stali? Ile osób chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Wooj, organizuj! Tereny sa, jesien jest. Nie ma co krzyczec, robic trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Września 2017 Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Który to ten Śląsk w takim razie? Ten z podgrzewanymi hałdami? W sam raz na jesień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 30 Września 2017 Udostępnij Napisano 30 Września 2017 W Warach są ciepłe źródła, w zasadzie po co brać tam rower. Oj,oj z Warów na Klinovec..... można w pory narobić a widoki jakie....... Jest winda czynna do końca pazdziernika i trasy lepsze niż w Srebrnej,nawet na baranka.Neverending flow,do zrzygania lewo prawo góra dół. Siedzę właśnie pod Klinovcem w hoteliku za 310KCS czyli 5dych ze sniadaniem,Pilsner Urqell za 5 z kija. Czego więcej trzeba .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi