Skocz do zawartości

[rower] Romet 29er, czyli pretekst do dyskusji o stali

Wiewiór

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko od długości kończyn zależy oczywiście, ale rzekłbym że 190cm to taka górna granica. Moja Kuwahara to właśnie 57cm, ale to był świadomy wybór, bo rower składałem wtedy z nastawieniem terenowym. Teraz mając Puffinka, Kuwa jest głównie komuterkiem i bułkowozem, czasem jakiś przelot żwirowo-asfaltowy i jest słabo z pozycją, do takich zastosowań już bym poniżej 58cm nie zszedł na pewno, celując raczej bliżej 60-tki. 

Mierzę 193cm i lubię mniejsze ramy, ale w granicach rozsądku. Kolega przy 197 to nawet nie ma co patrzeć na ramy poniżej 60 chyba, że świadomie i po wcześniejszych przymiarkach. 

Edytowane przez akkwlsk

Mam 185 i Jaguara Wichra 55 biankę 57 i dlugie nogi, ram czarami sobie nie powiększę niestety, ale dla mnie rozmiar to około 60 jest optymalny, no chyba że jest główka ramy podłużona jak w dzisiaj modnych rowerach to jak główka ma 18 czy 20 cm to rama może być ;) ta ze zdjęcia jest dla mnie za mała,

Do sportu i wyplucia płuc małe ramy okej, lecz transcendentalne, cyklo pluszowe szczęście przynosi tylko rama z kierownicą w nie upodlonym bliskością gruntu chwycie!

MOŻE TO WYGLĄDA NA KRZYK .......ale czy brać STALOVA ma ochotę na jesienne spotkanie?????? choć taka zastępcza alaSOWA ???????!!!!!

Czas wnet ten...a propozycji jakby BRAK.....

Halo czyżby rdzawy duch w społeczeństwie zanikł ????? Nie żal wam wspólnych rowerowych doznań???? ...biesiady....gdybania..... ?????

No to przyszła benzynka ...

Kilka fotek rzeczywistych pod subiektywną ocenę braci forumowej ...

Rozmiar M bez śrubek i haka.

Napisy to zwykłe chamskie naklejki.

W zestawie hak, zatrzaski na linkę, śrubki do nitonakrętek głównego trójkąta i śruba zacisku sztycy.

Brak ślizgu linek na mufę suportu. bd6b2b4f72c3ba6b13755ce96d40e541.jpgb926893977cf181da84845bb1def12f0.jpg2a196251160b4311753328f9f36e3603.jpg2ada40c33a87fa52362f7ee511f2fb44.jpgc2956ec9d2b820e7ed6dcb3b4eb09508.jpgcb8611729f45f9aaae55cee7e49bbbcb.jpg362c43d4d721d5916e763a61b1add338.jpg

Czas pokaże co warta. Ale nie ukrywam, jeśli miałbym komuś proponować ramę pod budowę mieszczucha na tarczach to jest moim faworytem. 

ale czy brać STALOVA ma ochotę na jesienne spotkanie??????

Ja chętny, październikowe weekendy póki co mam wolne, no może poza ostatnim, tym zmiany czasu. Byle pogoda dopisała i można się pokręcić, może Kraków/Katowice albo coś innego południowocentralnego

@@woojj, niestety trochę to potrwa.

Celuję w 1x11 z wagą "niskie" 10 kg.

Zobaczymy co z tego wyjdzie ...

Na początku bałem się koloru że będzie się świeciła jak psuj jajeczka >> patrz strona 7anna.

Ale na szczęście wyszło że to półmat :).

Pozdro  

Edytowane przez rzezniol

Czas pokaże co warta. Ale nie ukrywam, jeśli miałbym komuś proponować ramę pod budowę mieszczucha na tarczach to jest moim faworytem. 

Ja chętny, październikowe weekendy póki co mam wolne, no może poza ostatnim, tym zmiany czasu. Byle pogoda dopisała i można się pokręcić, może Kraków/Katowice albo coś innego południowocentralnego

Zittauer Gebirge

albo

Rychleby

albo

Karlove Vary

Czyli tam gdzie zwykle jest cieplej niż zwykle.

Serio.

W Warach są ciepłe źródła, w zasadzie po co brać tam rower. I dużo dużo Rosjan, a w sklepach sprzedają Chińczycy, bardzo ładnie ustawione towary... Tylko ceny są w Warach warszawskie...

W aspekcie konsensu konsensusu to wszędzie jest dobrze gdzie jest przewodnik, ciepły kąt i pogoda....

Na Rypieczywach  podobno może być inwentaryzacja kamieni czy inny powód do zamknięcia...

Nie mam na razie w stali nic poza wąskim, a kto chce się na jesieni spotkać na stali? Ile osób chce? 

W Warach są ciepłe źródła, w zasadzie po co brać tam rower.

Oj,oj z Warów na Klinovec..... można w pory narobić a widoki jakie.......

Jest winda czynna do końca pazdziernika i trasy lepsze niż w Srebrnej,nawet na baranka.Neverending flow,do zrzygania lewo prawo góra dół.

Siedzę właśnie pod Klinovcem w hoteliku za 310KCS czyli 5dych ze sniadaniem,Pilsner Urqell za 5 z kija.

Czego więcej trzeba ....