woojj Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 No dziwnie to zrobili.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekslon Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 O ile dobrze rozumuję to po to, żeby w czasie hamowania koło nie wyskoczyło z haków widelca. Przy montażu z przodu w czasie hamowania oś jest wciskana w haki a nie wyrywana z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 (edytowane) A ja myślę, że to po to, żeby wszyscy się zastanawiali, pytali i szerowali zdjęcia Oryginalność jest w cenie w takich markach, bardziej niż praktycznie uzasadnione innowacje... Jak już nawet korpo-Specialized ma w ofercie stalową żwirówkę, to muszą się jakoś inaczej wyróżnić. (dodam jeszcze, że zazwyczaj nie snuję teorii spiskowych i lubię nowinki, i jak jest "inaczej", ale tutaj to raczej ewidentny przypadek przerostu formy nad treścią...) Edytowane 6 Września 2017 przez Wooyek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ja nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale to rozwiązanie stosowanie przez Cotica kilka lat temu. Teraz ku uciesze tradycjonalistów widelce mają "klasyczne" mocowanie pod tarczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekslon Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Obecnie, przy osiach przelotowych, problem potencjalnie wypadającego przy hamowaniu koła nie istnieje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clavdivs Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Umiejscowienie tak zacisku hamulca na przednim widelcu, znacznie ułatwia mocowanie błotników. Ja jak mocowałem musiałem się bawić w wyginanie drutów, coby pominąć zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 W sumie to masz rację, w jednym Coticu musiałem nałożyć sporo podkładek, w drugim kupiłem inne błotniki, z jednym prętem idącym dołem. Także jest to jakieś wytłumaczenie. Ja niestety nie znam historii tej marki z czasów Cotic X, może @@thomasz, coś wie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomasz Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 W sumie to masz rację, w jednym Coticu musiałem nałożyć sporo podkładek, w drugim kupiłem inne błotniki, z jednym prętem idącym dołem. Także jest to jakieś wytłumaczenie. Ja niestety nie znam historii tej marki z czasów Cotic X, może @thomasz, coś wie na ten temat. ja mam widelec wunglowy i u mnie mocnowanie na tarcze jest po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 http://singletrackworld.com/2017/09/eurobike-2017-pipedream-cycles-enduro-hardtail/ Pipedream prezentuje rower dla agresywnej kobiety No chyba że tylko prototyp jest w kolorze przykuwającym uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Pipedream prezentuje rower dla agresywnej kobiety Mam wrażenie, że faceci teraz chętniej jeżdżą na różowych rowerach, niż kobiety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Ja mam różową owijkę, i gdyby nie ona, nikt nawet nie rzuciłby okiem na mój rower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 7 Września 2017 Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Powitoł Gdyby mi delica nie wystawała z kieszeni, nikt by nie patrzył na mój tyłek... Szarpałbym jak Reksio boczek Miałbym fajny terenowy komplet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 16 Września 2017 Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Pany mam pytanko:) Składam powoli swój "dream bike" i mam mały problem. Jestem na wyjeździe i nie mogę za bardzo zrobić przymiarek. Chcę do tej ramy Pipedream modro wsadzić widelec 29" salsy i postawić na kołach 27,5 tylko boję się , że zrobi się z tego niezły chopper. Na tych zdjęciach stoi z widelcem 26". Czy moje obawy są uzasadnione. Wiem , że to nie wątek ogłoszeniowy , ale jakby ktoś szukał Romka 19" to mam na zbyciu. Albo cały rower albo sam frameset:) Szczegóły PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Można zgadywać. Co to za ramiak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Chromag Szerokokątny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 17 Września 2017 Udostępnij Napisano 17 Września 2017 Chromag Rootdown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 kuźwa, wszystko wiedzą. Brawo Robal. Tak na marginesie to wersja B.A. https://zapodaj.net/d4a2229032ef2.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 (edytowane) Aaaa Rootdown, właśnie coś mi nie pasowała podsiodłowa 19,5" w Wideanglu na takiego byka jak Lechu Edytowane 18 Września 2017 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Powitoł Cokolwiek ładny Śliniłem się czas temu jakiś do niebieskiej wersji. p.s. Kurna, muszę jakąś DIY tabliczkę na główkę Romana zmajstrować. Sama naklejka wygląda niezbyt okazale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 fajny, ale widzę że ostry łomot mu nie straszny. Ile waży taki czołg??? 13,5??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Dokładnie nie ważyłem. Pamiętam że sam ramiak ok 3kg. Powiem tyle że wagę czuć. Do tego zbyt twarde przełożenie 32x40 odcielo prąd dość szybko na podjazdach. Dopiero się zapoznajemy dlatego platformy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Powitoł Nie jest to z tego co czytałem sarenka do XC więc i kości grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Bardzo fajne geo. Ale .......skromnym zdaniem kontrowersyjny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Tomku, ja wiem o co kaman, ale porządna rama do fulla kosztuje tyle co mnie ten cały rower. Za rok może dwa... przyjdzie pora na podmianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 18 Września 2017 Udostępnij Napisano 18 Września 2017 To jakąś używkę wyrwałeś? Bo samarama w opcji podstawowej kosztuje przecież tyle co przyzwoitej klasy rama FS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi