MikeSkywalker Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 https://banless.pl/pl/p/Zebatka-okragla-stalowa-104BCD/44 36 aktualnie niedostępna także również sugeruję kontakt. Najszybszy przez Facebooka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 (edytowane) Sekwoja w gudprajsie edit: chyba jednak awol Edytowane 9 Lipca 2017 przez semow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 10 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Yarru Drogi, podpowiedz czemu nie widać spawów? Łączenie jak w starych peżo czy może to jednak nadal ....wizualka Myślę że dlatego że to render. Generalnie nie sądzę że firma taka jak stanton poszła w lutowanie innerfilet przy fulu. Druga opcja, jeśli to nie render (wątpię), to spawanie laserowe ale to byłby uber temat. Na smakę kilka spoin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 12 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Druga opcja, jeśli to nie render (wątpię), to spawanie laserowe ale to byłby uber temat. Czy wyglądało by to tak? Coś pięknego...Więcej ( dostrzegł Zimny) zdjęć nowej stalówki Willier Triestina JAROON tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Nah, http://www.gravelcyclist.com/bicycle-tech/2016-interbike-wilier-triestina-jaroon-plus-adventure-bike/ The Jaroon Plus is Wilier Triestina’s new high-end steel frame dedicated to the touring and bikepacking world – or uber awesome gravel bike. The Jaroon Plus is welded using a special technique that hides all welding material inside – internalized welding was the exact term referred to by the Wilier staff at 2016 Interbike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) No to Salsa otrzymała nowy prawdziwie sztywny zad. W końcu, bo ceny za gotowe sety do ElWariaczi z Maxlem były chore ze 120EUR/140USD, więc było kombinowanie ze znajomym z USA z luźnymi hakami do Mukluka (inny gwint 1,5mm) + zamek do tego z DT4YOU, ale w końcu w podręcznym przyleciały. Nie obyło sie bez lotniskowych sprawdzań metalu w podręcznym i tłumaczenia się "a co to i do czego ;-)" ale i się łudało. Dziwne, zapewne to placebo, ale po prawie 30000km rower się zna przecie jak własną kieszeń, czuje się każdą różnicę i mam wrażenie jakby na stojąco mocno ciągnąc pod górę się jakoś rama mniej poddawała, rower lepiej oddawał napęd w koło? Tym bardziej dziwne, że od początku narodzin tego roweru była na tyle oś sztywna od DT tylko do otwartych haków RWS ThruBolt 10x135. W każdym razie piękne stalowe ramy powinny co by nie gadać być w standardzie robione ze sztywnymi łośkami. Edytowane 12 Lipca 2017 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twojastara Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Sekwoja w gudprajsie edit: chyba jednak awol awol nie ma taperowanej główki, poza tym reszta komponentów zgadza się ze specyfikacją producenta odnośnie sekwoi, szkoda że taki karli rozmiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Zgadza się. Pewnie stąd ta cena - ale coś mi się kojarzy że ten sprzedawca już kiedyś miał AWOLA w podobnej cenie w normalnym rozmiarze. Tylko to było z rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Powitoł No to Salsa otrzymała nowy prawdziwie sztywny zad. W końcu, bo ceny za gotowe sety do ElWariaczi z Maxlem były chore ze 120EUR/140USD, więc było kombinowanie ze znajomym z USA z luźnymi hakami do Mukluka (inny gwint 1,5mm) + zamek do tego z DT4YOU, ale w końcu w podręcznym przyleciały. Nie obyło sie bez lotniskowych sprawdzań metalu w podręcznym i tłumaczenia się "a co to i do czego ;-)" ale i się łudało. Dziwne, zapewne to placebo, ale po prawie 30000km rower się zna przecie jak własną kieszeń, czuje się każdą różnicę i mam wrażenie jakby na stojąco mocno ciągnąc pod górę się jakoś rama mniej poddawała, rower lepiej oddawał napęd w koło? Tym bardziej dziwne, że od początku narodzin tego roweru była na tyle oś sztywna od DT tylko do otwartych haków RWS ThruBolt 10x135. W każdym razie piękne stalowe ramy powinny co by nie gadać być w standardzie robione ze sztywnymi łośkami. Tej, skrzynkę byś sobie sprawdził, bo chyba zapchana i moje pytanie jest w nieprzeczytanych Zapytuję tu: jaki rozmiar i rocznik ElMa ujeżdżasz? Podoba mi się pomarańcza z 2014r. Z tego co pamiętam gdy małą Konę od ciebie brałem powinniśmy się zmieścić w tym samym rozmiarze (ja 175cm wzrostu i ~~83cm nogi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 (edytowane) Czy wyglądało by to tak? Coś pięknego... Więcej ( dostrzegł Zimny) zdjęć nowej stalówki Willier Triestina JAROON tutaj. willerek chyba juz sie przewijał tutaj jemu jest bliżej do peża bo to lutowanie z wewnętrznymi filetami nie jest mi znana zadna rama czy to produkcyjna czy customowa spawana laserkiem bo to dość nieporęczna technika stosowania w jubilerce ale prędziej czy pożniej ktoś się porwie i na to Edytowane 12 Lipca 2017 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 jak widzę coś takiego to mi się nie podoba nie podoba nie! bo mie siemoptycznie to pęka paskudzi pęka paskudzi rdzewieje paskudzi bo nie koniecznie tak jest ale mi się tak to czuje najpiekniejsze spawy luty bezmufowe takie z lat 90 zanim weszlo wszedzie alu, takie one są prawdziwe realne klasyczne w latach i zagłębieniach takie po prostu stalowe, a tu to armatura łazienkowa z wsiowego wilanowa od sloików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 12 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 A tam, jest czysto, jest schludnie. A Ty to byś chciał tak na pokaz! Ornamenty! Późne rokokoko! Żeby wszyscy widzieli! Skromności trochę Drogi Itrze, skromności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 I złoto złota dużo złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Powitoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Powitoł Tej, skrzynkę byś sobie sprawdził, bo chyba zapchana i moje pytanie jest w nieprzeczytanych Zapytuję tu: jaki rozmiar i rocznik ElMa ujeżdżasz? Podoba mi się pomarańcza z 2014r. Z tego co pamiętam gdy małą Konę od ciebie brałem powinniśmy się zmieścić w tym samym rozmiarze (ja 175cm wzrostu i ~~83cm nogi) A przepraszam, faktycznie zero powiadomień, może mam wyłaczone powiadomienie choć cus mi się tam świeci. Ale do rzeczy - z tej Kony 26 na następną taką ale 29 (nawet dwie) a teraz na Salsę bez jakichkolwiek problemów się przesiadałem - pasują jak rękawiczki, z palcami oczywista ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Powitoł A jaki rozmiar El Mariachi masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 (edytowane) Chyba 18, choć naklejka już dawno zerwana, na fakturze z HiBike z 2014 podane jest M, cena jak coś wówczas 540EUR, teraz już tylko jakieś małe 14,15 widzę tu i tam np. w Bike24 za 500EUR Swoją drogą ciekawe ile każą sobie czekać na nową El Mariachi albo coś podobnego. Jak dla mnie ramka genialna, ma dosłownie wszystko czego można od stalowej krosowej 29ki chcieć. Łącznie z możliwością zakładania przedniej zmieniarki co już w nowszych "modnych" ramach nie jest tak oczywiste, choćby tak jak w Salsie opcjonalnie poprzez front deralieur problem solvera, choć wiele przecież nie trzeba, ot kila przelotek: http://www.bmtbonline.com/P/S-Direct-Mount-Front-Derailleur-Adaptor No i nie ma tych wg mnie kretyńskich patentów z ciągiem pancerzy wewnątrz (zwłaszcza w stalówkach to nonsens) i już nie wspomnę o kretyńskim do kwadratu chowaniu w ramie przewodu hamulca . Edytowane 13 Lipca 2017 przez Mentos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 13 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 No i nie ma tych wg mnie kretyńskich patentów z ciągiem pancerzy wewnątrz (zwłaszcza w stalówkach to nonsens) i już nie wspomnę o kretyńskim do kwadratu chowaniu w ramie przewodu hamulca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Mam do Was głupie pytanie - przymierzam się zakupu stalowego gravela i moje poszukiwania zatrzymały się na Roninie (którego mogę mieć nowego za 3650zł). Aczkolwiek przeglądając ten temat zauważyłem frameset Octane One Kode. Zacząłem się więc zastanawiać czy nie lepiej poskładać coś samemu (w roninie nie podobają mi się koła oraz wolałbym napęd 1x10 lub 1x11). Nie wiem tylko czy przy takim budżecie jest sens się w to bawić. Odnośnie framesetu Octane One to wiem, że aktualnie nie jest dostępny. Z informacji jakie uzyskałem w 7anna powinien być dostępny do dwóch tygodniu, o ile Tajwańczycy znów ich nie wyrolują z terminem dostawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Składanie samemu zawsze wychodzi drożej, nie masz się co łudzić. A Ronin ładniejszy moim zdaniem Kup Ronina i wymień koła, w gravelu blat z przodu się przydaje więc dałbym szansę napędowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 14 Lipca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 ..masz jeszcze Łikendera od Fajerdajla jak by co Sam framset co u nas jest raczej ciągle rzadkością.I chyba coś zmienili z ogonem i prześwitem bo piszą o 45mm max?Widziałem na żywo starszy model czarny, taki ładny, prosty schludny rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 (edytowane) Jakby co to mogę coś więcej napisać o tej schludnej wersji Edytowane 14 Lipca 2017 przez R_och Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 pisz Pan, ja chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_och Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 pisz Pan, ja chętnie poczytam w takim razie usiądę wieczorem i coś skrobnę, ale chętnie spytam o preferncje zawarte w odpowiedzi tj. co chcesz konkretnie wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 - jaka w praktyce wejdzie tam opona tył/przód (jak zrozumiałem z wpisu @Anarchy to były jakieś poprzednie wersje gdzie było więcej miejsca?) - jaki masz rozmiar ramy i wzrost / długość nogi - bo zakładam ze uznajesz że masz dopasowany rozmiar ramy - czy masz porównanie do innych ram CrMo - w sensie jak ta wypada pod względem sztywności w okolicach suportu? tyle mi na razie przyszło do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi