kazafaza Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Wywal psierzutki i leć do Bydzi na ssinglowanie! Duużo sstali będzie a i z kim pogadać też na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Jestem ZA, tylko błagam nie w terminie 18-25.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Miałbym kapitalną lokalizację i trasy na Stalovy 2017. Mamy tu kogoś z okolic Złotowa, Piły lub Wałcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Mam znajomego w Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 ad.1 Ma ktoś wolny zacisk sztycy 29,8mm? Ciężka sprawa. Ja jeden ściągałem z PlanetX, drugi z ChainReactionCycle. Także prosiłbym o pomoc któregoś z przemytników Jak sprawa jest pilna to wyślę Ci jeden z moich zapasowych, o ile Ivan podrzuci mi taki sam na Singlovy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grizzli Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Patrz Rambo, nawet kolor ci podpsuje http://allegro.pl/obejma-zacisk-sztycy-czerwona-z-imbusem-alu-29-8mm-i5995076940.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 To prawda - czerwona to jednak z niewielu dostępnych w Polsce obejm 29.8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Zamówiłem taką obejmę: http://allegro.pl/zacisk-sztycy-obejma-podsiodlowa-30-2-mm-czarny-i6816253358.html Ma taką baryłkę stalową, w którą jest wprawiony gwint. Niby 30.2, ale coś czuję, że może pasować. Co do tej czerwonej z linku Grizzli, to gwint jest wycięty w aluminium a to jest lipne rozwiązanie. Miałem już taką obejmę kiedyś i nie wytrzymała długo. Jak nie będzie pasować, to MikeSkywalker zaproponował mi ratunek. Dzięki! Pewnie i tak będzie trzeba zamówić jakiś zapas z OnOne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 trzeba zamówić jakiś zapas z OnOne. No to proszę się streszczać. Bo ja ruszam do Kraju-Raju 21 czerwca. Drobizgi moge zabrać. Ale naprawdę drobiazgi, czyli jakieś obejmy, zębatkę, cuśtam... Tylko podręczny zabieram. Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Nie sprzedaje kto czego stalowego w 18 calach? Bo staram się uratować kolejną duszyczkę przed alu-zbłądzeniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 10 Czerwca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 http://singletrackworld.com/forum/topic/ragley-bigwig-mk1-for-sale#post-8516350 O ile ciągle dostepny, bo zainteresowanie spore... Abo tu, ale to już dość stary add... http://singletrackworld.com/forum/topic/fs-ragley-bigwig-frame-1 Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Zamówiłem taką obejmę: http://allegro.pl/zacisk-sztycy-obejma-podsiodlowa-30-2-mm-czarny-i6816253358.html Ma taką baryłkę stalową, w którą jest wprawiony gwint. Niby 30.2, ale coś czuję, że może pasować. Co do tej czerwonej z linku Grizzli, to gwint jest wycięty w aluminium a to jest lipne rozwiązanie. Miałem już taką obejmę kiedyś i nie wytrzymała długo. Jak nie będzie pasować, to MikeSkywalker zaproponował mi ratunek. Dzięki! Pewnie i tak będzie trzeba zamówić jakiś zapas z OnOne. Obejma dotarła. Jest bardzo dobrze wykonana i ładnie spasowana. Pasuje idealnie pod 29.8mm. Jedyne zastrzeżenie, bo miał być polecony priorytet a poszło normalnym. Także dla potrzebujących, będę miał jedną ekstra obejmę od Ivana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 nie oddawaj zapasowej, ażurowe mogą pękać, lepiej mieć zapas jak jest sloping, i długa podsiodłówka ryzyko większe, mi chyba raz pękła śruba a raz alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Mi w obu zaciskach Cotica poszedł gwint w tej baryłce w którą wkręca się śrubę, a zamiennik ciężko znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 http://www.planetx.co.uk/i/q/CBHOLSTELSORA/holdsworth-stelvio-shimano-sora-r3000-touring-adventure-bike to chyba jakaś nowość? Co o tym sądzicie? Cena jest hmm... atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Wolalbym kasete z wieksza zebatka - choc nawet nie wiem, czy taka jest oferowana. Natomiast cena!? To za caly rower?? Nie mam kasy, ale za te cene, nosz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Są też frejmsety w sensownych cenach, chociaż przy cenie całego roweru to chyba nie ma sensu. http://www.planetx.co.uk/i/q/BNSTELVIO/stelvio-frame-bundle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Jakie framesety? W cenie 250 funtów masz frameset+BB5+koła+pokrowiec. Ma to jak najbardziej sens i jak ktoś składa przełaja od zera to za około 1200zł ta oferta bije absolutnie wszystko na rynku. Dokładając 250 funtów (1200zł) do powyższej można skompletować znacznie lepszy napęd i rurki do powyższego roweru z polskich sklepów i z allegro. Chociaż 500 funtków to i tak zabójcza cena. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Hmm, może to i racja. Dochodzi też trochę radości z kompletowania rurek i napędu pod siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Edit. Dokładając 250 funtów (1200zł) do powyższej można skompletować znacznie lepszy napęd i rurki do powyższego roweru z polskich sklepów i z allegro. Chociaż 500 funtków to i tak zabójcza cena. Zacząłem liczyć to sobie na spokojnie i złożenie reszty na klamkomanetkach (sensowna by była nowa Sora, ewentualnie starsza Tiagra) wcale nie wychodzi tak różowo - o ile na zmieniarkach i rurkach można zrobić biznes, to już same klamkomanetki ~500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Klamkomanetki nie brałbym Shimano, bo z nowych, to poniżej nowej Tiagry są słabe. W cenie 500zł klamkomanetki wziąłbym Microshift SB-R502B. Są zgodne z Tiagrą 4700, mają kable poukrywane. Fajnie, wyraźnie klikają. Idzie je wyrwać nawet za 80$ na Aliexpress. Do tego przerzutki Tiagra 4700 i korba Sora. Edytowane 14 Czerwca 2017 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanekTheFizyk Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Ejjj... psujecie ludziom krew. Nawet tym, co to przez większość czasu tylko czytają i nie piszą... Miejsce na oponę 38mm i robi się jakoś tak słodko na sercu. Miasto obleci, wycieczki obleci i okazjonalny szosowy wyjazd obleci... Oczki na błotniki/bagażniki, tarczówki.. Ejjj... Nawet transport za 30 elżbiet da się przeżyć. EDIT: zaraz pogonię Inbreda, wisi przez większość czasu na haku i się kurzy. A tak zamieniłbym dwa rowery w jeden. Ejjj... Edytowane 14 Czerwca 2017 przez JanekTheFizyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Nawet transport za 30 elżbiet da się przeżyć. Ja tylko dodam że "cenę można obniżyć punktami", znaczy Śpiącymi Królewiczami Jeśli zamówisz rower z międzylądowaniem u Ivana to często możesz do pudła zgarnąć jakieś drobne zamówienia z forum i od takich delikwentów uzbierać jakąś część tych 30 funtów. To tak tylko na zachętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalxM Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Klamkomanetki nie brałbym Shimano, bo z nowych, to poniżej nowej Tiagry są słabe. W cenie 500zł klamkomanetki wziąłbym Microshift SB-R502B. Są zgodne z Tiagrą 4700, mają kable poukrywane. Fajnie, wyraźnie klikają. Idzie je wyrwać nawet za 80$ na Aliexpress. Do tego przerzutki Tiagra 4700 i korba Sora. IMO jak ktoś się przyzwyczaił że kciuk mu o nic nie zawadza , to ten system się nie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Ejjj... psujecie ludziom krew. Nawet tym, co to przez większość czasu tylko czytają i nie piszą... Miejsce na oponę 38mm i robi się jakoś tak słodko na sercu. Miasto obleci, wycieczki obleci i okazjonalny szosowy wyjazd obleci... Oczki na błotniki/bagażniki, tarczówki.. Ejjj... Nawet transport za 30 elżbiet da się przeżyć. EDIT: zaraz pogonię Inbreda, wisi przez większość czasu na haku i się kurzy. A tak zamieniłbym dwa rowery w jeden. Ejjj... Jakby co to kolega z Wrocławia też się nad nim pochyla. Przy dwóch sztukach bezpośrednio do kraju 45 gbp sziping. Ja się zastanawiam na cholere mi rower zmieniać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi