MikeSkywalker Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Nówkę, używkę - w sumie bez znaczenia. Na Woodlandsa trafiłem czytają o 29er ale nie wiedziałem że jest wersja CrMo.Cena jest niezła, nawet bym powiedział że trochę przeraża bo jak dobrze widzę ta marka klepie też tanie rowery Z tańszych opcji jest chyba jeszcze Marin Pine Mountain, jedyne z czym trzeba się pogodzić to konieczność stosowania napinacza do singlowania ale też biorę to pod uwagę. No i z pozbyciem się kół, to samo co w Konie. Cytuj
dovectra Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Csepel Woodlands ujeżdza ktoś to gulaszowe coś? pozdro Cytuj
yarr Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Z tańszych opcji jest chyba jeszcze Marin Pine Mountain Marian jest boostowy i to dość doopiato bo 141 x 9 :/ A cespel ma mufę suportu 68 tez nie wiem dlaczego. Edytowane 2 Czerwca 2017 przez yarr Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 No właśnie - co to za dziwna piasta? Szeroka boost ale bez sztywnej ośki? Też mnie to zastanowiło jak przeglądałem aukcję. Cytuj
porcelanowy Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Powitoł Na Stalowej Sowie 2016 był jeden woodlands - trza by znaleźć wątek, fotki "człowiek i jego maszyna" i podbić do użytkownika z pytaniami. Mooooożliwe, że w galerii też mi mignął. Cytuj
rambolbambol Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Na Singletrackworld jakiś czas temu była rama Genesis High Latitude z poziomymi hakami za rozsądny pieniądz, ale chyba już kupiona. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 2 Czerwca 2017 Napisano 2 Czerwca 2017 Teraz widzę że faktycznie była. No nic, szkoda. W sumie to nie chciałbym poziomych haków ale z drugiej strony to taki rower nigdy błotników nie dostanie więc problem ściągania koła nie wystąpi. Cytuj
Wooyek Napisano 6 Czerwca 2017 Napisano 6 Czerwca 2017 Pozwolicie, że się pochwalę swoją stalówką Prawie skończona, zostało tylko ogarnięcie kabli. Cytuj
Mod Team anarchy Napisano 6 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2017 Swoja, swoja? Brawo!I ładne kółeczko z przodu Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 6 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2017 Kłaniam, Te Leśniki to w wersji LightFast czy ToughFast? Jak zakłada Ci sie te opony na obręcze WTB? Bo ja prawie palce i stalowe łyżki połamałem Szacunek... I. Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 6 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 6 Czerwca 2017 Nie no....mimo ,że nie należę do wyznawców Kościoła Metalurgicznego Stali Stalowej to Kross mógłby spowodować ,że drzwi dla głosicieli tego wyznania stanęły by otworem. Ale oczywiście Pany z Krosssssa ramy oddzielnie nie sprzedają. Może nie każy chce mieć 1x11 i kiepskie hamulce za 9 kilo papieru.Że o amorku nie wspomnę. Nie lubię ich. Cytuj
maciejas Napisano 6 Czerwca 2017 Napisano 6 Czerwca 2017 Pozwolicie, że się pochwalę swoją stalówką Bławo! Bławo! To móglby być Rower Stalowy dla Mas (RSdM), gdyby nie ta cena.... Oj Krossie, Krossie... Cytuj
Wooyek Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Te Leśniki to w wersji LightFast czy ToughFast? Jak zakłada Ci sie te opony na obręcze WTB? Bo ja prawie palce i stalowe łyżki połamałem Przód: LightGrip Tył: ToughFast Tu mój test WTB Ranger. Co do zakładania, to moim zdaniem zależy to od taśmy. Ta od WTB jest bardzo sztywna i nie udało mi się jej nakleić tak, żeby przylegała do środkowego kanału obręczy. Powoduje to jego "spłycenie" i wspomniane męczarnie przy zakładaniu. Przy bardziej elastycznej, przylegającej taśmie, nie miałem większych problemów. Cytuj
MikeSkywalker Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 Ja niestety potwierdzę męczarnie z obręczami WTB. Modeli nie pamiętam ale na dwóch albo trzech różnych było tak samo. Jedyne obręcze na których nie było problemów to jakieś 26", Dual Duty czy jakoś tak. I w zaprzyjaźnionym serwisie w którym narzekałem na problemy z łamaniem łyżek spytali tylko - obręcze WTB? Więc pewnie taki ich urok. A z Krossem to nawet mi ich nie żal. Fajny rower, fajna rama, po testach byłem bardzo zadowolony. Ale co z tego jak zrobili z niego "ekskluzywną" stal za którą mówiąc krótko trzeba przepłacić. Nie tędy droga do popularyzacji stali. Ale - rynek nie znosi próżni i jest w czym wybierać. A nawet dokładając do niego te same komponenty które są w Pure Trailu jeszcze się zaoszczędzi. Cytuj
semow Napisano 7 Czerwca 2017 Napisano 7 Czerwca 2017 http://allegro.pl/przelaj-full-sora-3x9-tarczowki-xl-56cm-i6846694151.html?reco_id=695c184e-4bbb-11e7-8d10-246e961043f8 zostawiam tutaj, cena chyba niezła Cytuj
rambolbambol Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Genowefa HLOrendż TM Genowefa HLOrendżTM powstała w większości z towaru przeszmuglowanego przez Lorda Tomasza vel Kazafaza (rama, kiera, sztuciec, gripy). Szpejt świeżo ściągnięty z Cobii. Tylne koło tymczasowo pożyczone z roweru żony. Siodełko na razie mam absurdalnie nisko, bo szalałem trochę, żeby się z tym rowerem lepiej poznać. ad.1 Ma ktoś wolny zacisk sztycy 29,8mm? ad.2 Chce ktoś kupić ramę Trek Cobia? Mało pali, z papierami, rozsądny przebieg, serwisowana w garażu, będę płakał jak sprzedawał. Cytuj
porcelanowy Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 (edytowane) Powitoł Pikny, taki rączy Co to za widelec? Chcę taki do Romana Z tym clampem to żeś się obudził. Niecały tydzień temu dzięki Ivanowi i Maciejasowi odebrałem pikny zacisk elGuapo z planetX. Chłopy mówią, że jak 29,8mm pasuje to też 30mm obleci. U nas tak czy siak będzie kiepściutko. Tylko 30mm hope znalazłem, jak mi stary rometowski walnął, jednak cena nie do zaakceptowania. Z Wysp ktoś chyba wybiera się na jednobieganie tak jak i ty? p.s. Wiedziałem, ze cobia prędzej czy później będzie na wylocie Edytowane 8 Czerwca 2017 przez porcelanowy Cytuj
woojj Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Genowefa HLOrendż TM klasyk - piękny. Przymiarki na Singlowy??? Cytuj
Tomek21001 Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 No. HL to HL. Powiem tak : W kwestii komfortu/doboru rurek HL bije Stantona w łeb i na szyję. (nikogo nie obrażając) Cytuj
Mod Team IvanMTB Napisano 8 Czerwca 2017 Mod Team Napisano 8 Czerwca 2017 Co do zakładania, to moim zdaniem zależy to od taśmy. Próbowałem z taśmą, bez taśmy i z ghetto. Za każdym razem ten sam bóóól Tak z Leśnikami jak i z pożalsieboże TrailBlazer'ami... Szacunek... I. Cytuj
woojj Napisano 8 Czerwca 2017 Napisano 8 Czerwca 2017 Może nie w temacie trochę.....ale zatęskniłem za żelazowym górskim oblotem i upojnymi opowieściami ;-)))) Jakiś stllovy jesienny zlocik w stylu, lub na Sowie ???? Impreza spontanicznie powstała i super się udała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi