ishi Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Oo TI 45650B. Niestety drogo. http://www.on-one.co.uk/c/q/bikes/mountain-bikes/ti-45650b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Tom Wąsaty w jUKeju buduje rower a potem na nim jeździ i opowiadają wyniosłe historie że drims kom tru i w ogóle "epic" Ale ogląda się nawet fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 28 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ktoś wykupił prawa do marki Favorit: https://www.bikerumor.com/2017/01/26/reviving-a-favorit-new-life-to-the-classic-czech-bike-brand/ Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Ale ogląda się nawet fajnie Nawet bardzo fajnie, a sam bohater prezentuje na tym nagraniu bardzo zdrowe podejscie do sztuki budowania ram:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 opowiadają wyniosłe historie że drims kom tru No nie mów że sam nie sikałbyś w majty ze szczęścia najpierw uczestnicząc w zajęciach z tworzenia ram z Wąsatym Tomem a potem jadąc z nim na przejażdżkę w terenie Dla mnie początek bardzo fajnego cyklu i będę - również z przyjemnością oglądał kolejne odcinki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) Z osikanymi portkami słabo się pracuje. Gdybym mógł wybierać z żyjących to wolałbym terminować u tego pana. a z tych co już niestety nie żyją to tego: Edytowane 28 Stycznia 2017 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 (edytowane) pierwszy Pan to Nagasawa, a drugi? Edit: nie było pytania, jest nazwisko adresie zdjęcia Edytowane 28 Stycznia 2017 przez akkwlsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naczelny Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 hej, A tutaj taka customowa sztuka Kross Smooth Trail na prywatnej specyfikacji Zion, pozazdrościłem Ci tegoTi koszyka i też taki sobie zorganizowałem... Taki drobiazg a tyle przyjemności Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 6 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 „Is Steel Real? | 6 Things You Didn't Know About Steel” - GCN na temat stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 6 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Zawsze przy okazjach takich filmików, tych "odkrywczych wpisów modnych&pięknych blogerów" zastanawiam się gdzie było to całe mądre grono głoszących w pełnej wierze te święte prawdy jeszcze 4-5 lat temu (nie myślę o 10 latach bo wtedy pewnie kończyli podstawówkę )aa już wiem..... ślinili się na polerowane spawy aluminium (i pukali w czoło na liczby 4, 1, 3 i 0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Takie coś w stali CrMo się pojawiło na Aliexpress: Wygląda ,że ten dłuższy może mieć dość słuszne wymiary. Na wszelki wypadek zadałem pytanie sprzedającemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Rambolu, Tyś to jest gorąca kobitka Ale przeca jak piszą, że sterówka ma całe 22 cm to już na oko widać, że pióra nie mają 50...zresztą daj 2 minuty na PanaKada ______________________________________________________________________PanKad mówi: dokładnie przeskalować nie idzie lub wymiar sterówki jest niezgodny z opisem. Ustawiając rys na 22cm wychodziła piasta 95mm, ale już przy 100mm piasty wychodzi 23cm sterówki.Niemniej od razu widać, że nawet jak by było o 2cm wyższy to co najwyżej 26" tam wciśniesz (między dołem korony a osią koła wychodzi około 388mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Offset 108mm? W BSB nie na problema :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 offset jak offset ale jaka amortyzacja!(tu naprawdę jest 108mm? nie wygląda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 A może to był skok... chociaż nie też nie wygląda ale pokraki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 8 Lutego 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 ale rama za to piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Piękny frankenfork! Ciekawe jak głupio się człek czuje na początku na takowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Still better looking than lauf! A widzieliście parę dni temu na Radawiscie Oddity? Całkiem smaczny. Podrzucę linka jak będę przy kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Objechałem city-tour Sztantonem Szarpakiem w Tyłek vel Mam Suport w Kosmosie. Cóż.... Popijam absynt po łyżeczce i zbieram wrażenia. Koło czwartej tnę ucho. Zwykła 29tka,nic więcej. Nic. Reszta to mit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 (edytowane) a kaj som fotki!!!!!! Mit nie mit....rower jest ino rower. Fe robi różnicę- piękna, delikatna forma. Można mieć niby to samo a jednak inaczej..... czy lepiej to zależy od gustu, oczekiwań i podejścia. Na pewno będziesz się wyróżniał spośród tysiąca bikerów w okolicy..... Ja tam jestem zadowolony panie....nie wrócę do alu/carbą.... Panie taki FEtysz ;-))) Edytowane 10 Lutego 2017 przez woojj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Powitoł Objechałem city-tour Sztantonem Szarpakiem w Tyłek vel Mam Suport w Kosmosie. Cóż.... Popijam absynt po łyżeczce i zbieram wrażenia. Koło czwartej tnę ucho. Zwykła 29tka,nic więcej. Nic. Reszta to mit. Weź mię nie psuj fe-shui Jeszcze dojdę do wniosku, że ta cała rdza/waga/innePlusyUjemne co to się z nimi bujam całe życie (właśnie sobie uświadomiłem, że nie miałem nigdy roweru z innego materiału niż tytułowy) nie warte zachodu Aaaaa tam, jak powiedział klasyk: cywilizacja musi być na wschodzie Fotki, fotki proszone Sherpa zawsze mi się w zieleni podobał, aż zgapiłem takiego nazgulowatego na prawie plusach: http://www.vitalmtb.com/community/windymtb,40745/setup,31816 Ale i tak tylko dla zielonego mógłbym zdradzić Romana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Objechałem city-tour Sztantonem Szarpakiem w Tyłek vel Mam Suport w Kosmosie. "Objechałem miasto Toyotą Land Cruiser i kurde no... ciężko było zaparkować" Taki przekaz mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Objechałem city-tour Sztantonem Szarpakiem w Tyłek vel Mam Suport w Kosmosie. Cóż.... Popijam absynt po łyżeczce i zbieram wrażenia. Koło czwartej tnę ucho. Zwykła 29tka,nic więcej. Nic. Reszta to mit. Wiesz, ja 3 lata temu, prawie kupiłem NS Eccentric CRMO, nawet recenzję skrobnąłem, to mnie prawie na pale tu nabijali, że nieładna i się nie znam. Dziwnym jest, że ci co ten rower mieli to na PRIV podzielali moje zdanie Na Honzo też pojeździłem i magiczne właściwości pracy stali w jego przypadku są mniej więcej takie same jak właściwości stali w łomie albo dłucie. Rower musi się podobać od pierwszego ruchu korbą. Musi nawiązać z rowerzystą więź i chcieć go jednocześnie zabić. Siedząc na takim rowerze wiesz, że jesteś nieśmiertelny ... ... i zaczynasz zapuszczać brodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Ja tylko powiem tak, nasz zjazd do Rzeczki w deszczu i ciemnosciach, na kazdym rowerze z amort bez emocji, na Inbredzie ze stalowym widelcem, jest magia stali. Tutaj inaczej sprawdzi się karbon, bedzie bardziej bił w człowieka. Stal ma takie czestotliwosci uderzeń gruntu kiedy płynie. Poza tym to wrażenia z jazdy daje geometria, a ze scigania lekkość.Fajne jest też uczucie że ma się coś trwalego, alu mi peklo karbon pekł, alu zastepcze skrzeczy w podsiodłówce, a inbred nie 3,14rkwadrat się i trwa mimo wagi 2,900 Naprawdę mam pomieszanie zmysłow teraz na czym jeździć,i czego chcę, ale ten rower ktory Tomku masz moze zdobyć Twoje serce jak rdza kadłub Tytanica, i bedzie głębia daj mu czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 Tomek21001, przy wolnej jeździe po gładkim niewiele zauważysz. Przycisnij tak fest na korzonkach, ale tak fest fest. Jak nie poczujesz różnicy to może faktycznie nie musisz mieć stalówki. Jeszcze mam jedno pytanie, czy koła w Stantonie to przeszczep czy składane od nowa? bo z doświadczenia, tutaj też można tracić "czucie" bądź je odzyskiwac. Swego czasu w alu SS miałem koła zaplecione na WTB laserdisc (19 wewnętrznej). I było komfortowo i bezproblemowo w miare. Przeplotłem na Dartmoor Rocket (polecam!) i o matko z córką, komfort zniknął, ale jak to się zaczęło prowadzić! W stalowym czarczu standardowo byla WTB ST i19 i komfot był. Przeplotłem na ostatnie chwile znów na Dartmoor Rocket i jak to zaczęło się prowadzić! Ale komfort... Nie pogorszył się nic a nic! Tutaj właśnie dopatruje sie magii stali. Strzały z nierówności nie są tak "wyartykułowane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi