artoor Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Co do oblepionych Ardentów, to było ciepło i mokro, a drożyna prowadziła przez piaszczyste łachy. Coś takiego te gumy szybko zrzucają, gdy tylko wjadą na twarde. Oba linki do Velove prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Yarr, czytaj ze zrozumieniem To ty czytaj ze zrozumieniem. Ja tak sobie obliczylem na karteczce żeby podnieśc BB drop z 50 do 33 to trzeba dać widłoa circa 40 mm dłuższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 ale tu chodzi raczej o BB hight.... odległość od gleby....tak ja to rozumię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) f**ktycznie alkkwsk, wooj, racja. Moja culpa, za dużo siedzę w tych rysunkach gejometrzycznych. Ale 33cm od gleby że co za dużo mu? za mało? Nie wiem czego jęczy. Toć to idealna odległość. Miałem w longinie koło 310 i pedalstrajki się zdarzały teraz mam 328 w bastq i nie ma. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Porównując Yarr-mego Longienka to faktycznie było niskawo, w przyszłym tygodniu sprawdzę ile ma Longienek Zżółkły z trzynastocentowym lisem oraz 29+...spokojnie podejrzewam jakieś 350mm POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Jo, ale ty i Yarr jesteście, że tak pieszczotliwie powiem, w rozmiarze pigmejskiego koszykarza. Pewnie przy BB=350mm uginacie kolana siedząc na siodełku i mając nogi na ziemi. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez rambolbambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 LOL Ja zginam kulasy ale dopiero od niedawna, dokładnie od momentu wpięcia mykmyka pod siodło. Abstrahując od naszego wywzrostu, BB height/drop jest takim parametrem który nie jest zmienny wraz z wysokością rajdera/rozmiarem ramy. POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 BB height/drop jest takim parametrem który nie jest zmienny wraz z wysokością rajdera/rozmiarem ramy. yup true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 29 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 St. Anton aka Święty w całości. Osztywtorbęgolony... I jeszcze takie smaczki jak Middle i RADCage Ależ korba w głowie Szacunek... I. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Longienek Zżółkły z trzynastocentowym lisem oraz 29+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 hehehe troszkę tak ale kaza tak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 @Rysz: MAOOO! Wincyj ma być, promocja na biedronkę na każdym podjeździe No to jedna fota u-kaz-ująca dlaczego takie herezje rowerowe mnie kręcą - oczywiście stalowe - Kona Joe. Bylcy na bulwarowym Paprykarzu 14' widzieli tą "spokojniejszą" z niższą kierką Może kto ze zdjęcia pomierzy jakimi CADami ile ma to-to BeBu heightu...dodam tylko że rama pod 100-120mm skoku ale koła B+ POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 327 robiłem ci to sklerozo pijacka jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Możliwe ciałkiem, nie kłócę się bo masz milimetr wyżej POZDRo-:ver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team anarchy Napisano 30 Grudnia 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 kazafaza, dnia 29 Gru 2016 - 7:10 PM, napisał: BB height/drop jest takim parametrem który nie jest zmienny wraz z wysokością rajdera/rozmiarem ramy. yup true Tak w 95% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Rozwiniesz? Bo jestem ciekaw. Chyba jedno co mi przychodzi do głowy to stawanie i podpieranie się. Ale nie wiem nigdy nie byłem niski Edytowane 30 Grudnia 2016 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Obniżenie BB jest zmienne w tabelkach gdy dla maluszków planuje się rozmias xs i s na kołach 650, chyba w tabelce marina albo surly można to zobaczyć, logiczne. bo jak osie niżej to suport względnie w górę by być w tym samym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Hm ... ITR ale to z wzrostem wspólnego za wiele nie ma, bo jak obniżymy osie w rozmiarze XL tak samo będziemy musieli zmniejszyć BBdrop. Nieprzekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Raczej leciało o inne rozmiary: kółeczek 650b dla XS, S oraz kół 700c dla eMki w górę? POZDRo-:ver p.s.: przeleciałem kilku gburów na szybko i raczej gdzie indziej tak było(jeśli mowa o rozmiarach a kołach j.w.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejas Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Jest taki na ten przykład Liteville (ot pierwszy z brzegu H-3, który w najmniejszym rozmiarze "dopuszcza" tylko mniejsze rozmiary kół: Frame size S Rear 26” or 27.5” / Front 26” or 27.5” Frame size M - XL Rear 26” or 27.5” / Front 27.5” or 29” Z ciekawości sprawdziłem geo - i faktycznie wysokość suportu jest inna, Ale to może oznaczać, że BB drop jest identyczny dla wszystkich rozmiarów - stąd mniejsze koło spowoduje upadnięcie suport bliżej gleby. Drugim ewentualnym powodem może być długość ramion korby, na zasadzie - dłuższy człowiek --> dłuższe nogi --> dłuższe ramiona korby --> oj, wyższy suport. Ale konkretnych przykładów - nie znaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 że BB drop jest identyczny dla wszystkich rozmiarów BBheight jest raczej identyczny dropem się raczej różnią właśnie przez wielkośc kół. Co do długości korb to troche racja np KHS od pana Zina z korbami 200 z natury musi mieć suort wyżej, ale nie sądze żeby osobnicy z krótszymi korbami musieli mieć suport niżej. KHS http://www.bigandtallbike.com/KHS-Flite-747--2015-2XL-or-3XL-road-bike_p_375.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 Było? Project12 Cycleworks - PatientZERO http://www.pinkbike.com/photo/14218603/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 fajne to to...;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarr Napisano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Ishi to chyba pierwszy rower który wrzuciłeś z moimi dwoma kciukami w górze! Bardzo ciekawy bo nie plastikowy, a połączenie seat tuba z węzłem bardzo fajnie rozwiązuje kolizje opony przy relatywnie krótkim ogonie. Ciekawe geo, zapisane do analizy. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez yarr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 1 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2017 połączenie seat tuba z węzłem bardzo fajnie rozwiązuje kolizje opony przy relatywnie krótkim ogonie. Starsze Canfieldy miały ten sam patent, z którego się wycofali. Czemu? nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi